Skoncyzlam piano i power wam ze bardzo mile zaskoczenie... mimo ze to była rekomendacja z AimH bałam się jej trochę po opisie (te gangsterskie klimaty ostraszaly) jednak w miarę oglądania moje źrenice robiły się szersze ciało zaczęło odmawiać posłuszeństwa, lzy płynęły ciurkiem i od ilości emocji trudno było oddychać... nawet taki prost Ost był tak fajnie dobrany ze idealnie pasował... czyli nie trzeba mega effortu z muzyka jak treść się broni fajny nostalgiczne piano wystarczy w zupelnosci... Aktorstwo mistrzostwo świata... na uwagę zasługują przede wszystkim klient którego nie trafiłam po połowie Happy Together (by the way dokończę to nie dam rady muszę zobaczyć jeszcze raz kim-ha-neul i jo-jae-hyun) jo-jae-hyun który zagrał byłego gangstera ojca rodziny który próbuje za wszelka cena odzyskać dwójkę swoich dzieci którzy go nienawidzą obwiniając za śmierć matki.... i to według mnie jest osią tej dramy nie miłość miedzy rodzeństwem ale właśnie ta miłość rodziców do dzieci... był niesamowity w tej roli i zyskał mój szacunek... dalej jo-in-sung tez go nie trafiłam po The Winter The Wind Blows ale w tej roli się obronił... to ten zły nienawiść do ojczyma sprowadziła go na zła drogę.... i to jego będzie najtrudniej z niej nawrócić.... w końcu kim-ha-neul tez znana z happy together... tutaj istnie J-dramowa rola... to ta rozsądna... która próbuje zwalczyć serce rozsądkiem... to role które które głównie mi się rzuciły w oczy ale to nie znaczy ze jedyne... jest to bardzo wielowątkowa drama dotyka niesamowitej ilości problemów i aż dziw ze sobie z tym całkiem dobrze poradziła... mamy skomplikowane relacje rodzinne.... próba odbudowy rodziny która jest rozdzielona nienawiścią... próba budowy życia na nowo... problem miłości miedzy rodzeństwem... relacja rodzic dziecko i jak wiele może zniesc.... persistence i stałość w uczuciach... romans nie odgrywa tutaj aż tak wielkiej roli powiedziałabym ze 50-50... ciekawie pokazana jest miłość miedzy rodzeństwem.... byłam strasznie ciekawa jak koranczycy sobie poradzą z tym tematem... tłumienie uczuć przez lata.... w końcu dojście do sytuacje w której już się nie da kontrolować emocji... ona rozważna on romantyczny... świetna scena
Oczywiście wszystko w klimacie pierwszej fali... Ocena oczywiście 10/10 ....