dodałam wszystko, na późniejtully napisał(a):@kaha: Dodaj do listy...
i była do końca bardzo mi się podobała gra aktorów i historiaFringilla napisał(a):O, to jest jazda!
czyli mimo to wartotully napisał(a): tak japońska wersja kładzie o 17 lat młodsza koreańską... to wiedziałam przed oglądnieciem... ciekawa byłam natomiast jak Koreańczycy dadzą sobie radę z tym tematem i tutaj bylam miło zaskoczona.
ja nawet jakis czas temu oglądałam i zgodze się ztully napisał(a):zna któraś z was może Doom at Your Service (2021)
joakar4 napisał(a):Skończyłam Doom at Your Service i daję jej 6,5-7/10. Początek był świetny, koniec też, za to w środku nic się nie działo. Było dużo rozmów i użalania się nad sobą, a mało akcji. No i samo wprowadzenie w świat bóstw było, w moim odczuciu, niewystarczające. Może to ja jestem na to za głupia, ale długo nie mogłam zrozumieć kto jest kim i na czym polega układ między główną parą.
Na plus na pewno piękny OST i sama estetyka dramy - dużo ujęć na miasto nocą, piękne wiejskie/morskie krajobrazy, bokeh, światełka, pięknie to wyglądało. Trochę mi się kojarzyło z Just Between Lovers.
Aktorzy też dali radę, chociaż dziwnie mi się oglądało Lee Soo Hyuk jako zwykłego człowieka po jego roli w Tomorrow. Zwłaszcza, że on gra chyba tylko jedną miną. I gdyby go ubrać na czarno, to spokojnie mógłby być kolejnym bóstwem.
szuwarek napisał(a):oj matko, przebrnełam przez Was
zostawiłam ostatni odcinek Tomorrow - nie chce konczyć
i wróciłam do fantasy Alchemy of Souls - na razie bardzo mi sie podoba
tully napisał(a): mój performance jak widzicie spadł... nie mam w ogóle czasu i niestety to się utrzyma przez kolejne tygodnie... więc jedyna moja chwila wytchnienia odeszła teraz klasyka praca i sen...
kahahaha napisał(a):i była do końca bardzo mi się podobała gra aktorów i historiaFringilla napisał(a):O, to jest jazda!
Fringilla napisał(a):tully napisał(a): mój performance jak widzicie spadł... nie mam w ogóle czasu i niestety to się utrzyma przez kolejne tygodnie... więc jedyna moja chwila wytchnienia odeszła teraz klasyka praca i sen...
Ale jak miło będzie wrócić... i masz do czego
troszkęFringilla napisał(a):Przedobrzyli w ostatnim odcinku moim zdaniem, ale ogólnie... nieźle
https://mydramalist.com/7028-two-weeks ta wersja czy japońska ?Fringilla napisał(a):Przypomniało mi, czemu cenię Two Weeks (ale z oryginalnym OST!)
kahahaha napisał(a):https://mydramalist.com/7028-two-weeks ta wersja czy japońska ?Fringilla napisał(a):Przypomniało mi, czemu cenię Two Weeks (ale z oryginalnym OST!)
joakar4 napisał(a):Strong Woman Do Bong Soon - to już moje trzecie podejście do tego serialu i wreszcie obejrzałam cały. Tak jak myślałam, okazało się, że to nie moja bajka.
EAW na początku mnie zachwycała, ale z im dalej w las, tym słabiej. Zaczęło mnie uwierać, że cała drama jest oparta jedynie na głównej bohaterce, a pozostałe postacie są papierowe.
Z kolei Kawiarnia Minamdang zyskuje z każdym odcinkiem. Początek był średni, ale warto było się przemęczyć. Jest to specyficzna drama, bardzo przerysowana i teatralna, ale też niegłupia. I bardzo wciągająca. Podejrzewam kto jest tym złym, ale i tak oglądam z przyjemnością. Podobają mi się też kostiumy - kolorowe, wzorzyste, momentami kiczowate, ale bohaterom bardzo to pasuje.
Fringilla napisał(a):joakar4 napisał(a):Strong Woman Do Bong Soon - to już moje trzecie podejście do tego serialu i wreszcie obejrzałam cały. Tak jak myślałam, okazało się, że to nie moja bajka.
Źle się starzeje w paru aspektach szczególnie gdy chodzi o "tych złych"...
Fringilla napisał(a):Czytałam, że druga połowa trochę koncepcyjnie zjeżdża...
joakar4 napisał(a):
Jeszcze mi się przypomniało jak wkurzała mnie matka głównej i ogólnie bagatelizowanie przemocy domowej. I wątki homofobiczne.
tully napisał(a):czyli generalnie potwierdzenie kolejne chcesz zobaczyć coś odważnego tylko drama japońska....
oczywiście typowe dla kina japońskiego stale fragmenty i mało słów za to rozkosz emocjonalna...
niestety nie pomogętully napisał(a):Macie może jakis pomysł gdzie mogłabym znaleść cokolwiek z lee-seung-yeon ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości