fajnie imtully napisał(a):Młodzież pojechała nad morze ponad 5 godzin jazdy autobusem z Seulu
nie miałam przyjemności, ale zapisane na przyszłośćFringilla napisał(a):A przy okazji: Park Mużakowski vel Muskauer Park ktos może kojarzy lub był?
wiadomo, że skrajność jest niewskazanatully napisał(a):można się wstrzymać z jedzeniem przez te kilkanaście minut... z piciem w upały to tez ok ale złopanie piwska w metrze to już lekka przesada....
Fringilla napisał(a):No dobra, przyznam bez bicia, że nie znoszę zamków na wodzie tak od strony czysto praktycznej
I pogody zazdroszczę do zwiedzania - ja jestem wielką miłośniczką ogrodów w pochmurne dni
PS Tak, inna przestrzeń niż Plitwice Które zdecydowanie wygrywają z Krką atmosferycznie...
A przy okazji: Park Mużakowski vel Muskauer Park ktos może kojarzy lub był?
Fajne miejsce na wycieczkę na pogranicze, niedaleko jest jeszcze Azaleen- und Rhododendronpark Kromlau ze słynnym Rakotzbrücke.
Ogólnie Łużyce w sam raz dla miłośników angielskich ogrodów i parków.
Fringilla napisał(a):A podobno te 9 EUR się świetnie sprawdza w DE...
Księżycowa Kawa napisał(a):A ja lubię zamki na wodzie. Na wzgórzu również mogą być.
Raz wracając z Bonn, podroż powinna zająć koło trzech godzin i jedną przesiadkę, zajęło prawie sześć godzin i kilka przesiadek, lecz ostatecznie udało się wrócić. Po prostu pociągi nagle przestały jeździć...
szuwarek napisał(a):ja w tym roku Toskania. dużo słońca, wina, zwiedzania.
Karina32 napisał(a):Niemcy są dla mnie nadal do odkrycia, bo byłam tylko przez chwilę w Berlinie. Może kiedyś się uda A zamek w Neuschwanstein to od lat moje must see.
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości