Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:55

Cinder i Ella (cykl) - Kelly Oram (Kawka)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW WSPÓŁCZESNYCH

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 4 kwietnia 2022, o 22:15

Jak wciągnie, to jak najbardziej.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 5 kwietnia 2022, o 01:07

Ja na razie czytam z doskoku, bo wprawdzie nie jest źle ale takiego efektu wow jak przy pierwszej części nie ma.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Kawka » 23 maja 2022, o 14:12

Zmęczyłam "Cidner i Ella. Tak się kończy bajka". Drugą część zdecydowanie odradzam. Dołączyłam recenzję do pierwszej, żeby było w jednym miejscu.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 23 maja 2022, o 14:53

Możesz w takim wypadku zmienić tytuł tematu - dodać info, że to recenzja cyklu 1-2 tom ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Kawka » 23 maja 2022, o 15:22

Już to zrobiłam. Ten cykl ma tylko dwie części.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 23 maja 2022, o 15:28

A, już widzę :D
Zawsze się zastanawiam, czy lepiej doklejać czy wklejać w oddzielnym poście...

Przypomniałam sobie dyskusję 1. tomie i o wacie cukrowej, bo trafiłam własnie na tytuł, do którego mega pasuje określenie. Pierwszy raz od dłuższego czasu...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Dorotka » 23 maja 2022, o 21:07

Oooo, nie spodobała ci się kontynuacja, Kawko? A ja byłam zadowolona, choć może nie było takiego "łaaał" jak przy pierwszej części, ale uważam, że autorka całkiem nieźle sobie poradziła. Bo bałam się, że to będzie totalna klapa, jak to zwykle z kontynuacjami bywa, i że Kelly Oram położy to na całej linii. Trochę czasu już minęło od czasu, kiedy czytałam obie części, więc nie kojarzę szczegółów, ale pamiętam, że byłam usatysfakcjonowana.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje romansów współczesnych