Fringilla napisał(a):I oto wreszcie zwiastun Perswazji, adaptacji opowieści Jane Austen
co masz na myśli ?Fringilla napisał(a):PS I to chwilę po zaskakująco! - dobrej adaptacji / tudziez bardziej "inspiracji vel na motywach" Dumy i uprzedzenia
tully napisał(a):biedna Jane.... dobrze ze tego nie dożyła...
tully napisał(a):Tez go srednio lubialam ale nie oto chodzi to miło by sidlotte, nieprawdaz ?
Fringilla napisał(a):Nie odmierzaj jeszcze popkornu, Sol, bo to film a nie serial
PS żałuję, że druga brytyjska wersja chyba odwołana produkcyjnie, ale cóż... nadmiar szczęścia...
tully napisał(a):widze ze nie sledzilas sandition serie 2.... sidlotte == sidney + charlotte pod tym hasłem była walka o true Austen i HEA w drugim sezonie... a tu taka porażka
•Sol• napisał(a):Ekranizacja również Perswazji?
While Johnson’s project was revealed in April 2021, a “Persuasion” adaptation starring Snook in the lead role had already been announced in September 2020. Joel Fry (of “Game of Thrones” and “Our Flag Means Death”) was cast opposite Snook as Captain Wentworth. However, the movie, which was to be directed by BAFTA TV-winning Mahalia Belo and was to offer a more traditional, period-accurate take on the source material, was officially shelved. Snook told Vogue Australia that “the short story is that Netflix decided to greenlight their own, so Fox abandoned the one we were doing, which is disappointing because it was a great script and a director I really wanted to work with.”
Fringilla napisał(a):Niestety nie widzę, jedynie 1. na TVPVODtully napisał(a):biedna Jane.... dobrze ze tego nie dożyła...
Sama nie skończyła dzieła w zadowalającej ją formie, więc...
A ja przyznam, że jako nie-fanka Jamesa (zdecydowanie doceniam jako aktora dubbingującego) to się ucieszyłam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość