gosiurka napisał(a):Klub książki mam w koszyku kupię jak będę do domciu jechać, jestem ciekawa tej książki.
Ja mam tyle zaległości, ale w planach mam Kisiel i Dywan z wkładką i nadgonić Briggs z serią Alfa i Omega.
Za Szczyptą Kasi polecam Laurę Thalassę.
Świat się zmienił. Zmarli powstali, by nawiedzać żywych. Tylko potężny Kościół Prawdy może ochronić ludzi przed duchami…
Chess Putnam, czarownica na usługach Kościoła, ma prawdziwy talent do odsyłania duchów z powrotem do zaświatów. Ale ma i kłopotliwy sekret: ogromny dług za narkotyki. Żeby go odpracować, Chess musi oczyścić z duchów nawiedzone lotnisko. I pakuje się w piekielne kłopoty, przy których jej dotychczasowe problemy rozwiewają się jak zjawa potraktowana ektoplazmarkerem…
Szczypta_Kasi napisał(a):No właśnie jedynie szum może pomóc. "Zaraza" pojawiła się na rynku polskim zupełnie bez echa. Promocja była marna, więc i sprzedaż była marna. Za to sprzedaż gniotów jest olbrzymia właśnie dlatego że wszyscy o nich mówią. Często nawet Ci, którzy wiedzą że to gniot to i tak przeczytają, żeby sprawdzić i rozgłos robi się coraz większy.
Owszem to jacyś nam anonimowi ludzie podejmują decyzje co wydawać, ale robią to na podstawie wyników i statystyk. A te znów tworzymy my, kupując, czytając, oceniając, dyskutując o książkach.
Jej Wampir rozczarował mnie nie tylko nieznajomością źródeł, ale też wszędobylskim freudyzowaniem i metodologicznym niechlujstwem. Dla Janion istnieje tylko kanon, mieszczańska literatura i garść popularnonaukowych opracowań. Chłopami, ludoznawcami i staropolszczyzną już gardzi. Jej wnioski w większości powielają stereotypy lub nie znajdują podparcia w źródłach – Janion ma obsesję na punkcie literackiego erotyzmu wampirów, nekrofilii czy wampirycznej femme fatale, co może przydać się studentom chcącym przeanalizować sagę Zmierzch, ale jest odległe od upioryzmu, nawet romantycznego.
Janion musiałaby sama grzebać po bibliotekach, a to wbrew pozorom ciężka, fizyczna praca.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość