Teraz jest 21 listopada 2024, o 12:28

Kristen Ashley

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas, Anne Bishop, Nalini Singh

Post przez Shinedown » 1 marca 2021, o 22:50

Faceci wychodzący spod jej pióra, im mówię jak najbardziej TAK. Ale problem mam właśnie z postaciami kobiecymi.
WandaVision
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 2 marca 2021, o 01:01

Jakoś bez większego trudu się przyzwyczaiłam. Może dlatego że jest mnóstwo innych plusów.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 marca 2021, o 21:36

Obejrzałam właśnie na Passionflix ekranizację The Will i słabe to wyszło :(

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 4 marca 2021, o 00:22

A co najbardziej schrzanili?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas, Anne Bishop, Nalini Singh

Post przez Shinedown » 4 marca 2021, o 19:32

Księżycowa Kawa napisał(a):A co najbardziej schrzanili?

Tego filmu nie oglądałam, ale przypuszczam, że drewniana gra aktorska. I co ciekawe oni jak robią ekranizacje to jest to kropka w kropkę to co było w książce. Nawet jakieś sceny bez znaczenia. I przez to ekranizacja Piekła Gabriela ma chyba z 3 godziny :zalamka:
WandaVision
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 5 marca 2021, o 00:27

Jeśli zgodnie z książką, to mogę oglądać.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 5 marca 2021, o 08:39

Shinedown napisał(a):Tego filmu nie oglądałam, ale przypuszczam, że drewniana gra aktorska. I co ciekawe oni jak robią ekranizacje to jest to kropka w kropkę to co było w książce. Nawet jakieś sceny bez znaczenia. I przez to ekranizacja Piekła Gabriela ma chyba z 3 godziny :zalamka:

Akurat "Piekło Gabriela" jest bardzo dobrze zrobione, a że trwa z 5 godzin, to i dobrze :-D W sumie fajne jest to, że robią tak skrupulatne ekranizacje, a nie po łebkach, albo zmieniając całkiem pewne kwestie (patrz "Outlander").
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 marca 2021, o 18:14

Co do ekranizacji The Will to mam wrażenie, że pomimo iż jest zgodne z książką, ale jednak jakieś takie nie wiem niekompletne, niedopracowane. Brakuje mi mnóstwa rzeczy pomiędzy. Ich własnych przemyśleń tak naprawdę chyba. Film to jednak nie to samo co książka. :bezradny:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Idealny detektyw

Post przez Karina32 » 24 marca 2021, o 08:48

Obrazek

Za mną 5 część Rock Chick - "Idealny detektyw".

Muszę przyznać, że chyba mam przesyt tej serii. Coś, co było fajne w pierwszych 2, przy 5 jest już męczące. Mam wrażenie, że autorka zmienia tylko imiona bohaterów, a fabuła jest prawie kropka w kropkę taka jak w poprzednich częściach. Tyle, że tym razem autorka już kompletnie przegięła z ilością nieszczęść, które przydarzają się bohaterce
Spoiler:
:zalamka: serio? A końcówka już w ogóle była nagromadzeniem absurdu. Moje odczucia czytając scenę w hotelu można zobrazować tylko tak :wtfn: :whaaat:
Oczywiście mamy tutaj bohatera, który wie lepiej czego dziewczynie potrzeba i bohaterkę, która nie chce, ale jakoś tak nie może się oprzeć takiemu traktowaniu. Do tego te wstawki z Dobrą Avą i Złą Avą były dziwne...
Książkę ratuje trochę cała banda Rock Chicks, która rozrasta się do coraz większych rozmiarów.

Nie wiem, czy sięgnę po kolejne tomy. Chyba raczej nie, bo już tę część w sporej części kartkowałam :bezradny:

Ode mnie 3/10.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 24 marca 2021, o 13:25

Ja się zatrzymałam na pierwszym tomie i raczej nie będę dalej czytać. :ermm:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 25 marca 2021, o 09:13

Mnie też ta część dobiła, nawet jej nie skończyłam. :zalamka:

Post przez Karina32 » 25 marca 2021, o 09:15

Lucy napisał(a):Ja się zatrzymałam na pierwszym tomie i raczej nie będę dalej czytać. :ermm:

Myślę, że nie ma czego żałować :bezradny:

joakar4 napisał(a):Mnie też ta część dobiła, nawet jej nie skończyłam. :zalamka:

Nie dziwię Ci się. Też miałam ochotę ją odłożyć, ale stwierdziłam, że jeśli chcę napisać opinię, to jednak wypadałoby skończyć.

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 25 marca 2021, o 14:05

Karina32 napisał(a):
Shinedown napisał(a):Tego filmu nie oglądałam, ale przypuszczam, że drewniana gra aktorska. I co ciekawe oni jak robią ekranizacje to jest to kropka w kropkę to co było w książce. Nawet jakieś sceny bez znaczenia. I przez to ekranizacja Piekła Gabriela ma chyba z 3 godziny :zalamka:

Akurat "Piekło Gabriela" jest bardzo dobrze zrobione, a że trwa z 5 godzin, to i dobrze :-D W sumie fajne jest to, że robią tak skrupulatne ekranizacje, a nie po łebkach, albo zmieniając całkiem pewne kwestie (patrz "Outlander").

Co to za piekło Gabriela i gdzie to można oglądnąć?

Post przez Karina32 » 25 marca 2021, o 14:15

Taka trylogia https://lubimyczytac.pl/ksiazka/167994/pieklo-gabriela

A oglądać można na Passionflix.com

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 25 marca 2021, o 14:41

Karina32 napisał(a):]

Nie dziwię Ci się. Też miałam ochotę ją odłożyć, ale stwierdziłam, że jeśli chcę napisać opinię, to jednak wypadałoby skończyć.

Ja napisałam bez kończenia, stwierdziłam, że te ostatnie rozdziały już nic nie zmienią. :facepalm:

Post przez Księżycowa Kawa » 9 maja 2021, o 00:48

hmmm Mam ochotę powtórzyć cykl Rock Chick, a póki co zaliczam Unfinished Hero. Autorka do mnie po prostu przemawia.
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 17 lipca 2021, o 22:02

Obrazek

New York Times and USA Today bestselling author Kristen Ashley brings a new novel in her River Rain series…

From a very young age, Chloe Pierce was trained to look after the ones she loved.

And she was trained by the best.

But when the man who looked after her was no longer there, Chloe is cast adrift—just as the very foundation of her life crumbled to pieces.

Then she runs into tall, lanky, unpretentious Judge Oakley, her exact opposite. She shops. He hikes. She drinks pink ladies. He drinks beer. She’s a city girl. He’s a mountain guy.

Obviously, this means they have a blowout fight upon meeting. Their second encounter doesn’t go a lot better.

Judge is loving the challenge. Chloe is everything he doesn’t want in a woman, but he can’t stop finding ways to spend time with her. He knows she’s dealing with loss and change.

He just doesn’t know how deep that goes. Or how ingrained it is for Chloe to care for those who have a place in her heart, how hard it will be to trust anyone to look after her…

And how much harder it is when it’s his turn.

Expected publication: September 7th 2021 by Blue Box Press
Denis Diderot

*
*

Post przez Liberty » 25 lipca 2021, o 21:04

Księżycowa Kawa napisał(a):hmmm Mam ochotę powtórzyć cykl Rock Chick, a póki co zaliczam Unfinished Hero. Autorka do mnie po prostu przemawia.

Obie serie bardzo fajne ;)

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 5 września 2021, o 19:58

Kristen Ashley "Tajemniczy mężczyzna"

Gwen to zdawałoby się zwykła kobieta tuż po trzydziestce. Ma satysfakcjonującą pracę, dom i tylko jedna rzecz odróżnia ją od innych. Od półtora roku spotyka się z tajemniczym mężczyzną, który pojawia się znikąd w jej łóżku i znika zanim nastanie dzień.

To pierwsze moje spotkanie z tą autorką i muszę przyznać, że całkiem udane, choć nie jest to książka, po którą sama bym sięgnęła i na pewno nie czytam takich na co dzień.

Ta książka jest inna. Czasem dziwna, czasem ciekawa, trochę zwariowana, nierealna ale generalnie fajna. Naiwność fabuły chwilami powala ale przymknąwszy na to oko można się dobrze bawić podczas czytania.

Podoba mi się styl autorki, puszczanie oka do czytelnika, humor, lekkość ale sama fabuła jest naiwna, a wręcz infantylna. Książka trochę przypomina mi chick lit, czasem romans i erotyk. Fajnie jest to wszystko zmieszane.

Moim zdaniem zdecydowanie za dużo bohaterów leci na bohaterkę, jakby była jedyną kobietą na świecie. Ona jest zjawiskowa do tego stopnia, że każdy facet się ślini na jej widok. To mi się kojarzy z meksykańską telenowelą. Z kolei każdy mężczyzna w tej książce jest wysoki, przystojny, genialnie umięśniony i nieziemsko przystojny, nawet ojciec bohaterki. Wspominałam, ze jest też przystojny, ze aż dech zapiera? Nieważne czy to gangster, czy komandos. Każdy samiec w tej powieści jest ociekającym testosteronem adonisem.

Relacja między Gwen i Hawkiem jest przesłodzona, czasem zbyt nieprawdopodobna ale w jakiś sposób to pasuje do tej historii. Jest między nimi chemia i odpowiednie iskrzenie. Sceny erotyczne są fajne, gorące i szczegółowe ale nie rażą nadmiarem fizjologii.

Sama historia jest niezbyt odkrywcza ale ma kilka fajnych zwrotów akcji. Całość czyta się szybko i sprawnie, rozdziały są krótkie, a lekki humor sprawia, że książka gładko wchodzi. To historyjka dość przyjemna w odbiorze, dobrze napisana pod względem technicznym i wszystko w niej pasuje, nie jest to jednak opowieść, która powala na kolana i zmienia życie. Ot, przyjemna, rozrywkowa opowieść na kilka wieczorów i w sam raz do odprężenia. Moja końcowa ocena to 8/10 bo było naprawdę dobrze. Dużo lepiej niż się spodziewałam.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 5 września 2021, o 23:14

Już kiedyś wspomniałam, Kristen Ashley albo się polubi od pierwszej książki albo nie. Jej książki są specyficzne i trzeba czytać z przymrużeniem oka :D
przyznam że sądziłam że będziesz na "nie" (czekałam na opinie :P) bo miałam wrażenie że to nie twoja bajka ale jak widać się myliłam :P witaj w gronie tych co lubią ;)

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 6 września 2021, o 10:18

Wszystko prawda.
Ja jeszcze dodam, że czasem nawet gdy się polubi autorkę to w pewnym momencie można mieć przesyt.
Ja tak mam teraz. Doszłam do takiego momentu, że już mnie nudzi ten schemat.

Ulubiona autorka/autor: Julie Garwood

Post przez Antenka » 7 września 2021, o 03:47

Kristen Ashley albo się kocha albo nienawidzi - ja kocham :hihi: ale nie była to miłość od pierwszego wejrzenia :hihi: . Jak pierwszy raz czytałam Tajemniczego mężczyznę to sama nie wiedziałam czy mi się podobało czy nie. Niby czytało się szybko i dobrze napisane ale ta historia? I dopiero po przeczytaniu dwóch trzech książek wiedziałam że ją lubię i nie mogę się doczekać każdej następnej książki.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 7 września 2021, o 15:01

kejti napisał(a):Już kiedyś wspomniałam, Kristen Ashley albo się polubi od pierwszej książki albo nie. Jej książki są specyficzne i trzeba czytać z przymrużeniem oka :D

Albo ma się totalnie na odwrót niż przy innych autorkach :D
Pamiętam, jak mówiłyście, że nie polubię 1 tomu z tych Tajemniczych mężczyzn, a 2 będzie dla mnie ideolo. 1 mnie wciągnął i się mega podobał, a 2 to była taka kaszana, że tylko ku.wami rzucałam w bohaterów :hyhy:
Ashley to dla mnie taka - spoko, można, ale czasem troszkę przynudza i wydłuża ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Karina32 » 8 września 2021, o 07:00

Mnie się nawet podobało "Rock Chicks", ale co za dużo to niezdrowo :hihi: Trochę szkoda, że wszystkie książki lecą według jednego schematu :bezradny:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 21 września 2021, o 18:22

Czytałam tylko 1, była spoko i tylko spoko. Dla mnie troszkę za mocno rozwleczona i za wiele razy powtarzał się schemat, że ona się pakuje w kłopoty, a on wyciąga z nich jej tyłek ;)

Pomysł był dobry, w wykonaniu coś nie poszło.
Kolejne z serii Rock Chick lepsze?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do A