aleqsia napisał(a):https://www.wydawnictwoalbatros.com/pozegnanie/
Wydawnictwo Albatros odmłodziło ją o dwa lata.
oczywiście.montgomerry napisał(a):Pojawiło się na fb wydawnictwa.
Teraz już rozumiecie dlaczego romansów historycznych jest coraz mniej i wydawnictwa nie wydają? Bo tak się dzieje...
•Sol• napisał(a):oczywiście.montgomerry napisał(a):Pojawiło się na fb wydawnictwa.
Teraz już rozumiecie dlaczego romansów historycznych jest coraz mniej i wydawnictwa nie wydają? Bo tak się dzieje...
I przerażające jest to, że książka pojawia się w formie ebooka przed premierą, a w przeciągu kolejnej doby jest na wszelkich portalach tego typu.
Kiedyś też korzystałam, owszem, ale teraz? Tępię i edukuję, jak tylko mogę. Legimi i empik go - da się. Biblioteki mają darmowe kody do legimi, a sam abonament podpięty do telefonu to koszt niecałych 20 zł miesięcznie. Empik drożej (abonament, ale mniejszy pakiet to koszt 40 zł na ROK), ale nadal nie zaporowo. Naprawdę można (sama mam oba, płatne) wystarczy tylko trochę chcieć. Bo co z tego, że przeczytam książkę czy dwie "za darmo" skoro potem nie będzie już czego czytać, bo nie opłaca się wydawać...
Są biblioteki, no kurde...
A! Piany dostaję, jak ludzie argumentują, że co za różnica, czy podzieli się ebookiem, czy papierkiem i w ogóle to zamknąć biblioteki, bo tam ludzie za darmo czytają książki. No geniusze
Odkąd siedzę głębiej w branży, trochę mój punkt widzenia się zmienił i no cóż...
Fringilla napisał(a):To trochę wygląda jak pułapka "Jest super tylko czytelnicy niefajni"
Wiele branż w to wpada.
A problem jest systemowy a nie natury moralnej...
Powrót do Wiadomości i publicystyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości