Fringilla napisał(a):A to nie był - tak zupełnie na marginesie - sezon nagrywany w sytuacji pandemicznej?
Pytanie do mnie, prawda ?
Pandemia zaczęła się u nas kiedy? W tamtym roku w styczniu? Czy jakoś później ?
Fringilla napisał(a):A o kogo konkretnie chodziło (jako postać historyczną)?
•Sol• napisał(a):Kończę 1 sezon New Amsterdam.
Nie ma odcinka, żebym nie miała oczu w mokrym miejscu. No wzrusz!
Ale utopia jak się patrzy - taki szpital mógłby być w każdym mieście
Karina32 napisał(a):Też mi się bardzo podobała 1 część 1 sezonu. Druga musi chwilę poczekać, bo mam rozgrzebane chyba 4 inne seriale i wolałabym nie zaczynać następnego
Janka napisał(a):Karina32 napisał(a):Też mi się bardzo podobała 1 część 1 sezonu. Druga musi chwilę poczekać, bo mam rozgrzebane chyba 4 inne seriale i wolałabym nie zaczynać następnego
Nam też się trochę zacięło oglądanie.
Nie jest łatwo stworzyć nawyk wspólnego oglądania, gdy dobiorą się dwie osoby prawie nieoglądające seriali. Ja obejrzałam kilka seriali w młodości i kilkanaście w dorosłym zyciu, z których większość była tylko mini-serialami. A z moim F. jest jeszcze gorzej, bo on obejrzał zaledwie dwa mini-seriale w dzieciństwie i tylko jeden w ostatnich latach. I o ile ja bym chciała to u siebie zmienić, to mój F. przeciwnie, jego seriale nadal nie interesują.
W ostatnich miesiącach próbowałam znaleźć sobie jakieś ciekawe seriale kryminalne.
Pierwszym był "Agatha Raisin". Super uroczy. Zachwycają mnie ubranka Agathy, które są mieszanką lat 80-tych (wzory), 60-tych (kolory) i 90-tych (torby i buty). Fantastycznie mi się ogląda i podobają mi się zagadki kryminalne. Obejrzałam wszystkie odcinki i czekam na więcej. W ostatnim odcinku był polski aktor, jezusicku, jaki piękny.
"Shakespeare and Hathaway" jest podróbką "Agathy Raisin", niestety strasznie nieudaną. To, co u Agathy jest urocze, u tej durnej baby jest męczące. To wygląda jak parodia postaci. Zagadki krymianlane są nudniejsze, a całość przesadzona. Dla mnie było koszmarnie.
Serial "Death in Paradise" jest idealny dla mnie. Zagadki są skomplikowane i tak skonstruowane jak u naszego Joe Alexa, że początkowo wszyscy wydają się być niewinni, a morderstwo niemożliwe do dokonania. Dodatkowo grają tam przepiękni ludzie i są obłędne widoczki. A co najważniejsze jest tam słoneczko w ogromnej ilości, bo akcja toczy się na Karaibach. Plaża, turkusowa woda, bujna roślinność, oryginalne zwierzaczki - dla mnie genialnie. Obejrzałam cały sezon nr 9 i cały nr 4, ale mam całość serialu w domu, nawet najnowszy sezon, który jest dostępny tylko po angielsku, więc już nic nie stoi na przeszkodzie, bym obejrzała całość. Choć właściwie w zimie pasował mi lepiej, a teraz jak jest cieplutko za oknem, aż tak mnie do niego nie ciągnie.
"The Mallorca Files" jest pod wieloma względami podróbką "Death in Paradise". Niestety jest słabiusieńko. Para głównych bohaterów drze ze sobą koty, jednak robi to bez żadnej finezji. Miało być śmiesznie, a jest żałośnie. Zupełnie nie da się oglądać.
joakar4 napisał(a):Jakoś nie mogę się zabrać za Lucyfera, chyba była za długa przerwa przed nowymi odcinkami i moja miłość trochę osłabła.
joakar4 napisał(a):Jakoś nie mogę się zabrać za Lucyfera, chyba była za długa przerwa przed nowymi odcinkami i moja miłość trochę osłabła.
joakar4 napisał(a):•Sol• napisał(a):Kończę 1 sezon New Amsterdam.
Nie ma odcinka, żebym nie miała oczu w mokrym miejscu. No wzrusz!
Ale utopia jak się patrzy - taki szpital mógłby być w każdym mieście
Obejrzałam za jednym zamachem dwa sezony i praktycznie na każdym odcinku płakałam. Teraz oglądam trzeci i też ryczę, chociaż trochę mi już zachwyt minął.
Janka napisał(a):Obejrzałam w tym tygodniu pięć pierwszych odcinków serialu "Lupin". Jestem nimi całkowicie zachwycona.
jestem na 3 sezonie i nie ciągnie mnieKarina32 napisał(a):A widziałyście nowego Lucyfera? Pierwszych 3-4 odcinki były dziwne, ale ostatnie są świetne. Dawno się tak nie spłakałam na serialach Został mi jeszcze tylko ostatni i chyba się boję co wymyślą...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości