Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:12

Joanna Szarańska

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 6 kwietnia 2021, o 10:31

Właśnie nad nią się zastanawiałam, czy nie wrzucić na półkę bo często na nią się natykam.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Dorotka » 6 kwietnia 2021, o 12:19

Coś tam czytałam pani Szarańskiej, ale po kilku próbach stwierdziłam, że nie po drodze nam razem. Nie nadaje na moich falach. I teraz, po dłuższym czasie, nie umiem już powiedzieć, co mi u niej nie odpowiada, ale gdzieś tam w głowie mam zakodowane, żeby nie próbować ponownie. Ale ja w ogóle mam problem z książkami wydawanymi przez Czwartą Stronę - nie moja bajka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 6 kwietnia 2021, o 12:40

Też nie przepadam za książkami IV strony, podpasowała mi tylko Szarańska. Bardzo lubię jej obyczajową serię (Poranki i Popołudnia na Miodowej), w komediach kryminalnych brakuje mi mocniej zaakcentowanych wątków romansowych. :ermm:
Ostatnio edytowano 7 kwietnia 2021, o 07:37 przez joakar4, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 6 kwietnia 2021, o 19:54

Na początku podobały mi się jej książki, a teraz jakoś nie mogę, kupiłam Wyszczekaną miłość i Wymuruczane szczęście i nie mogę tego czytać, "przeleciałam" obie na czytniku i wykasowałam.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 7 kwietnia 2021, o 02:42

Dorotka napisał(a): Ale ja w ogóle mam problem z książkami wydawanymi przez Czwartą Stronę - nie moja bajka.

Mam podobnie.
A najgorzej jest, gdy w opisie wydawnictwo obiecuje, że czytelnik będzie się tarzał ze śmiechu. Naprawdę można się wtedy pośmiać, ale nie z treści, tylko z niedoróbek warsztatowych lub braku talentu autorek.
Pozbywam się już wszystkich książek z tego wydawnictwa, bo tylko mi kradną miejsce na półce. Ale na pewno zostawię sobie komedie kryminalne Joanny Szarańskiej i cykl Wojciecha Nerkowskiego.
joakar4 napisał(a):Chyba wolę Szarańską w poważniejszym wydaniu. :zalamka:

Podobają mi się okładki, ale do czytania ich jeszcze mnie nie ciągnie. Może kiedyś.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 7 kwietnia 2021, o 07:40

giovanna napisał(a):Na początku podobały mi się jej książki, a teraz jakoś nie mogę, kupiłam Wyszczekaną miłość i Wymuruczane szczęście i nie mogę tego czytać, "przeleciałam" obie na czytniku i wykasowałam.

Dwa razy podchodziłam do Wyszczekanej miłości i nie dałam rady. Nie podobali mi się bohaterowie (wkurzało mnie samo słowo - Pedro), humor też był jakiś taki na wymuszony, jakby pisany na siłę. :mysli: Wymruczane szczęście bardziej mi pod tym względem pasowało.

W styczniu czytałam za to Krainę zeszłorocznych choinek i była cudna. Ciepła, trochę wzruszająca ale optymistyczna. :bigeyes:

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 7 kwietnia 2021, o 11:17

Kraina zeszłorocznych choinek jest mega. :bigeyes: Bardzo lubię też cykl https://lubimyczytac.pl/cykl/8983/kalina-w-malinach Wyszczekana miłość i Wymruczane szczęście.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Poprzednia strona

Powrót do S