Podsumowując ostatnie rozmowy w tematach z Propozycjami, wychodzi mi, że:
Zwalniamy trochę tempo, czyli:
1. kolejna Klasyka w kwietniu a nie w marcu (pełne propozycje i głosowanie dopiero w marcu) ponieważ:
2. w lutym i marcu skupiamy się zreformowaniem działu
Rankingi Romansoholiczne: robimy pierwszą walentynkową edycję
20 Klasycznych Romansów na Walentynki i będziemy wracać do tego co roku.
I robimy to tak:
- 1 lutego otwieramy temat w RKD: Literatura na Walentynki 2021: Propozycje
- 14 lutego otwieramy temat 20 Klasycznych Romansów na Walentynki 2021 z zebranymi tytułami i ankietę - wielokrotnego wyboru (20) i z możliwością zmiany głosu! - dla zgłaszanych propozycji; bonusowo będzie można dodawać do ankiety tytuły, które spłyną po 14. (aby wszyscy zdążyli zgłosić, przemyśleć i przegłosować).
Kluczowy etap to ostatni tydzień lutego *będziemy promować*, gdzie raz jeszcze będzie można przeliczyć i zagłosować. - w marcu porozmawiamy o wynikach, poczytamy wspomnieniowo tytuły z naszego Top 20 na spokojnie, podsumujemy, pomyślimy, co ulepszyć i jak, postanowimy, jak w efekcie będzie wyglądać nasz dział Rankingów (co, jak często głosowania etc.).
Mam nadzieję, że w marcu uda nam się też porozmawiać o Rankingu Okładek (bo nie wszystko na raz
3. Zostanie stworzony temat informacyjno-zbiorczy
Walentynki 2021 na wzór
Romansoholiczne Święta Bożego Narodzenia 2020widoczny na stronie głównej, a umieszczony w dziale
Magia Świątz linkami do powyższych tematów walentynkowych oraz bonusowo do tematów nowo założonych:
[*] w Filmotece:
Filmy i seriale na Walentynki (opcjonalnie: dodać ankietę na top 5 / 10 / 20 czy co tam będziemy chciały)
[*] w Muzyce:
Do posłuchania w WalentynkiBonusowo można zalinkować i do tematu ze smakołykami, i do prezentów.
Uwagi? Propozycje?
Kto się chce podjąć zawiadywaniem na dłuższą metę?
Ja mogę pomóc czynnie w RKD/Rankingach oraz w Filmotece i biernie (czyli wedle wskazówek, co potrzebne) w pozostałych.