Teraz jest 24 listopada 2024, o 17:22

Ekranizacje filmowe i serialowe

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez Liberty » 2 kwietnia 2021, o 20:18

Za to chyba dostaniemy najmłodszego Cugowskiego tylko nie wiem w roli kogo :mysli: A może on już był w pierwszym sezonie tylko nikt nie zauważył?

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 2 kwietnia 2021, o 21:06

Na forum na FB Bridgertonów wrze po tej informacji i baaardzo dużo osób pisze, że nie bedzie dalej oglądać :zalamka: Jednak baby są czasem durne :evillaugh:
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 2 kwietnia 2021, o 21:24

zobaczyłam informacje i pierwsza myśl " zgonią ze to rasizm jest zapewne" .. Ja bym miala wybór wieksze role w filmach/serialu czy zagrac w serialu gdzie bede miec gora 2 scenny na 8 godzinnych odcinków, tez bym wybrała ciekawsze pozycje na ścieżce kariery.

Liberty, a on to nie byl juz w 1 sezonie. Jakos kojarzę ze przed premiera serialu o tym gadali .. Ja tez widze dostali candy eye ciastko ( w kolorze carmelu) a teraz bede miec znow candy eye panów ale white dude czylu nuda :bezradny:

Karina32 właśnie, na twiterze tez nie beda ogladać a pozniej " ja nie czytalam ksiażki" :facepalm: i szok ze kto inny glownym bohaterem jest
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez Irka1987 » 2 kwietnia 2021, o 22:10

Liberty napisał(a):Za to chyba dostaniemy najmłodszego Cugowskiego tylko nie wiem w roli kogo :mysli: A może on już był w pierwszym sezonie tylko nikt nie zauważył?

Był artykuł o nim. Widziałam jego zdjęcie w charakteryzacji. Ale jakoś nigdzie mogę go sobie tam przypomnieć.

Tutaj link

https://www.wprost.pl/prime-time/104348 ... liksa.html
Co do Edwiny. Zastanawiam się po co było to kłamstwo,że szukają aktorki do jej roli w zupełnie innej karnacji niż Kate.
Aktorka w roli Kate nie pasuje mi. Ale może mnie do siebie przekona. I nawet się do niej przyzwyczaiłam. Jednak wybór Edwiny jak dla mnie jeszcze gorszy. Wg mnie z aktorka w roli Kate są do siebie za bardzo podobne. A urok Edwiny polegał na tym,że nie tylko różniła się charakterem że starsza siostra, ale również wyglądem. Ich typ urody był zupełnie rozny. Anthony wybrał ją bo była modna blondynką.
Ostatnio edytowano 2 kwietnia 2021, o 22:19 przez Irka1987, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Post przez Irka1987 » 2 kwietnia 2021, o 22:13

emily temple napisał(a):https://twitter.com/AlexaLisitza/status/1378018290929434632

ooo aktor / postac Simona nie wróci w 2 sezonie Bridgerton, ma to sens. w innych ksiazach wcale go nie bylo albo nie licznie
i srednio mi to ale juz czuje ze ale dlatego, to je rasizm. nawet nie chce patrzec na tag na social media

( duzo osob chcialo kontynuacji Simonx Danka w duzej ilosci w 2 sezonie)

W.sumie to oprócz tego,że mówiło się o jego kolejnych potomkach to racja, że go nie było. Jednak podobno scena gry została potwierdzona, a on grał. Bridgertonami i Kate. Ale możliwe po prostu,że może go zastąpić Benedykt.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 2 kwietnia 2021, o 23:33

emily temple napisał(a):ooo aktor / postac Simona nie wróci w 2 sezonie Bridgerton, ma to sens. w innych ksiazach wcale go nie bylo albo nie licznie
i srednio mi to ale juz czuje ze ale dlatego, to je rasizm. nawet nie chce patrzec na tag na social media

To też kwestia pandemiczna: okrawa się liczbę osób w "scenach zbiorowych" baaardzo ostatnimi czasy (aby jak najmniej osób się spotykało na planie filmowym).

W sumie sensownie by było wrócić do postaci Daphne i Simona jako ciągu dalszego ich watku gdzieś w 4 lub 5 sezonie, jeśli już.

Co do Cugowskiego to ja mam od tych paru dni maksymalny ciąg "A czy nie było go w 1. sezonie? Bo taki typowy wyprany Bridgerton, zlewają się ze sobą :lol:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez emily temple » 3 kwietnia 2021, o 11:06

Teraz czytam info że proponowali mu podwyżkę i zarabiał by najwięcej z obsady, więcej niż Jonathan B(Anthony) ale odmówił. I przez to musi obsada mieć nowe kontrakty gdzie zobowiązani są po pojawienia się gościnie w kolejnych sezonach. Ludzie nawet chcą robić petycje by aktor wrócił.. szczerze jak pokażą Simona jako nieobecnego ojca ciągle w rozjazdach..to jego arc trochę padnie. I na tą chwilę przykro mi z powodu aktora grających Kate i Anthony. Już ludzie nie będę oglądać, jak oni mogli zabrać mi lubiana postać by mieli więcej czasu ekranowego

Ech. Tak już latem tamtego roku mieli kręcić.. czekaj to nie mają zacząć kręcić za miesiąc już hmmm .. może powinnam sobię serial przypomnieć
Obrazek

Post przez Fringilla » 3 kwietnia 2021, o 12:21

nowe kontrakty pandemiczne teraz wszędzie - zjawisko na szerszą skalę.
Ale serio swoją drogą: chciałabym zobaczyć stawki, jakie zgarnęła obsada za 1. sezon (znaczy: bardziej porównawczo niż same sumy).
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez emily temple » 3 kwietnia 2021, o 12:54

Fringilla widzisz tego nie wziełam pod uwagę. a jak chodzi o stawki czemu mi przez myśl przeszło ze zapewne brazylijski fandom serialu będzie wiedział :P

zobaczymy. Chociaz jak główna postać sezonu sie nie pojawi coraz bardziej drże o przyszłość Newtona ( nie chce mii sie szukac czy nadal sa te plotki ze Newton the dog nie dadzą )
Obrazek

Post przez Irka1987 » 3 kwietnia 2021, o 13:04

Ja ani fanką Simona ksiazkowego, ani serialowego nigdy nie byłam. Więc jego nieobecność mnie nie będzie bolała. Jednak powinien się gościnnie pojawiać . Nie po to Daphne walczyła o ten związek by mieć dzieci by jego bohater zostawiał rodzinę i jeździł po powrocie samotnie.
Decyzję aktora rozumiem. Stał się rozpoznawalny i chce teraz skorzystać z tego. Czekać mogą nowe role, które wcześniej były niedostępne z powodu małej rozpoznawalności. Ale bardzo by mu to nie popsuło planów jakby na jeden dzień pojechał na plan zdjęciowy do Bridgertonów.
Obrazek

Post przez emily temple » 3 kwietnia 2021, o 13:17

jak wolałam ksiażkowego Simona.. w serialu byl candy eye . i jeszcze te " simon przeciez by pomogł antkowi w emocialnym bałaganie z zwiazku z Kate bo to Jego ( anthoniego) najlepszy przyjaciel well :shades: z serialu to napewnooo NIE

tak ja rozumiem faceta, czy powinnien cameo zrobic moglby ale podejrzewam ze jako "star" zaciagneli by go do promocji . kij wie

ta decyzja ukazała jak wiele osob nie mam pojecia jak działają romansowe serie ksiażkowe Juli Quinn :evillaugh: i obudzuli sie z marazmu pt Danka i Simon nadal bedą glowną para w 2 sezonie".. czy reprezentacja osob poc i ze znow maja sie skupiac i wzdychac po white guy :bezradny: . Nie wiem ja jestem biala uprzywilejowana ( z nazwy) kobieta gdzie jest takich jak ja w serialach multum...

za 2 lata jak serial sie pojawi na N i tak większosc zapomni ze byl mlyn po odejsciu.. tylko jak mowie jak to uzasadnią ( ja juz powiedzieli ze Danka nadal bedzie obecna)
Obrazek

Post przez Fringilla » 3 kwietnia 2021, o 15:59

Mam nadzieję, że z tego nie będzie afery w stylu 'Mimo że teraz rozpoznawalny i miałby pociągnąć wizerunkowo promo do 2. sezonu, to relatywnie płaciliby mu mniej niż białym aktorom".
Jeszcze do niedawna byłoby to wręcz pewne... i jeśli to tak, to doskonale rozumiałabym decyzję Page'a.

ALe znowu biorę pod uwagę pandemię i to, że w obecnej sytuacji wiązanie się kontraktami, gdy serio nie wiadomo, jak wygląda grafik zdjęciowy, który może paść z dnia na dzień... :niepewny: no, wymaga nowego podejścia...
Reguły się zmieniają, kalkulować trzeba na nowych zasadach niestety.
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Julia Quinn, Mary Balogh, Lisa Kleypas

Post przez kahahaha » 4 kwietnia 2021, o 17:29

Tylko ciekawa jestem jak rozwiążą scenę gry w pall malla z "Zakochanego hrabiego" gdzie jednak była Dafne i Simon :mysli:

Post przez Irka1987 » 4 kwietnia 2021, o 17:58

kahahaha napisał(a):Tylko ciekawa jestem jak rozwiążą scenę gry w pall malla z "Zakochanego hrabiego" gdzie jednak była Dafne i Simon :mysli:

W książce Daphne była wtedy w ciazy, ale w serialu może już być po urodzeniu dziecka. mogą wymyślić,że poszedł zajrzeć do dziecka lub zatrzymały go gdzieś interesy po drodze i dojedzie później. Myślę,że zastąpi go Benedykt w grze. Mogą też zaprosić do gry Penelope o ona będzie miała wtedy okazję przyjrzeć się rywalizacji Kate i Anthonego.
Obrazek

Post przez emily temple » 4 kwietnia 2021, o 21:16

mi np umknęła wiadomość o castingu Edwiny i
Spoiler:
. Nadal czekam na info o psie :P Kij jak ze Rene odszedł, Anthony main niet jak nie bede Newton to nie ogladam ( ironia, ale przeciez to jest prosty zabieg na humor , ktorego moim zdaniem 1 sezon mial jak kot naplakał oraz wykluczenie tej Ikonicznej postaci nie mam sensu)

https://www.etonline.com/bridgerton-fin ... n-2-163346
Obrazek

Post przez Irka1987 » 4 kwietnia 2021, o 21:52

Ja miałam oczekowania do Kate. Ale po mału się przyzwyczajam. Ale Edwina jest jeszcze gorsza.

Coś mówili o nowej postaci, która nie jest w książkach. Dopiero teraz zakminilam,że to może być ten dziedzic.

A już się bałam,że to jakiś facet co będzie się kręcił koło Kate i mieszał.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Julia Quinn, Mary Balogh, Lisa Kleypas

Post przez kahahaha » 6 kwietnia 2021, o 09:34

Czyli serial można traktować jak bardzo luźna adaptację, bez Newtona to już w ogóle nie wyobrażam sobie tego serialu :ermm:

Post przez Irka1987 » 6 kwietnia 2021, o 09:46

kahahaha napisał(a):Czyli serial można traktować jak bardzo luźna adaptację, bez Newtona to już w ogóle nie wyobrażam sobie tego serialu :ermm:

Ja też. Newton był bardzo ważny. Dodawal Anthonenu chumorystycznej cechy. Jednak z drugiej strony patrząc po zdjęciach Jonathana Baileya to ma mnóstwo sesji z psami. Myślę chyba ,że nie graliby tak na uczuciach widzów by zrezygnować z Newtona. Myślę,że on daje wskazówkę,że pies będzie.
Nagle aktorka do roli Mary też wyskoczyło. Oczywiście blondyna już być nie mogła jak w książce, ale jest bardzo ładna. Powiedziałabym,że ładniejsza od serialowych córek. I na tyle młodo wyglada,se sama mogłaby zagrać Kate.

Co do rezygnacji z Simona z dalszych sezonow.
Właśnie przeczytałam artykuł, że na wstępie powiedziano mu, że będzie to jedbosezonowa postać. Bo w sumie oprócz jedynej sceny gry w drugiej części to on jest tylko wspominany.
Myślę,że podobnie będzie z Kate. W dalszych częściach też jej nie ma. Ot czasem klaszcze w tle na zaręczynach Penelopy, droczy się przez chwilę z Francescą o Michaela. Ale to są takie dwudaniowe wystąpienia. Dopiero większą rolę ma przy Gregorym, gdy na jej przyjęciu on poznaje Lucy.
Obrazek

Post przez Fringilla » 6 kwietnia 2021, o 17:16

kahahaha napisał(a):Czyli serial można traktować jak bardzo luźna adaptację, bez Newtona to już w ogóle nie wyobrażam sobie tego serialu :ermm:

Przyznam, że z zaciśniętymi zębami przehandlowałabym Newtona za brak ptaków - w tym egzotycznych! - w klatkach.
— Ursula K. Le Guin

Post przez Irka1987 » 6 kwietnia 2021, o 18:35

Sa też dwie męskie postacie w serialu, których w książce nie ma. Wspomniany już powyżej niejaki Jack będzie spadkobierca rodziny Fetarringtonow.
Ale i pojawi się też niejaki Theo Sharpe, który jak się domyślam będzie zastępstwem za pana Bagwella (czyli późniejszego męża Edwiny). Opisany jest jako intelektualista, a Edwina takich lubiła.

I zmian ciąg dalszy.
Nie wiem co zostanie w dalszych częściach z ksiazki skoro tak płatają już w drugim sezonie. Jakby w jednym za mało namieszali. Ale wracając do wątku. Gdzieś widziałam,że matka Cressidy, czyli lady Cowper miałaby zostać macocha Sophie Beckett. Jakiś czas temu aktorka wstawiła posta na Instagrama insynuujac zmiany wobec książki. Pewnie z nowych postaci zrezygnują, a wykorzystają już znane z serialu. Po prostu Sophie będzie przyrodnia siostra Cressidy. Ale czy przy tym pozostaną i ile w tym prawdy to nie wiem.
Obrazek

Post przez emily temple » 6 kwietnia 2021, o 20:11

Fringilla napisał(a):

Przyznam, że z zaciśniętymi zębami przehandlowałabym Newtona za brak ptaków - w tym egzotycznych! - w klatkach.

tak i przezyje brak Newtona jak mi zagwarantują ze rodzina Kate nie bedzie mieć weżą/jaszczurki jako family pet jak ploteczki stanowiły

i aktorka co grac mam mary jest :heat:
Obrazek

Post przez Irka1987 » 6 kwietnia 2021, o 22:35

emily temple napisał(a):
Fringilla napisał(a):

tak i przezyje brak Newtona jak mi zagwarantują ze rodzina Kate nie bedzie mieć weżą/jaszczurki jako family pet jak ploteczki stanowiły

i aktorka co grac mam mary jest :heat:

Właśnie. Wszelkim gadom mówimy nie. Ale to brazylijski fandom rządzi. Zrobią jak oni sobie wymyśla.

A co Ci się w Mary nie podoba? Ja żałuję,że jak Edwina nie jest blondynką. Ale przy takiej karnacji nie mogą być. Ogólnie i tak lepsza niż serialowe córki. Ale widziałam ją tylko na jednym zdjęciu.
Obrazek

Post przez Fringilla » 6 kwietnia 2021, o 22:43

Ale serio uważacie, że koncepcje brazylijskich fanów są realizowane?
— Ursula K. Le Guin

Post przez emily temple » 6 kwietnia 2021, o 22:50

wlaśnie aktora co ma grac Mary jest bardzo ladna. Ładniejsza w wygladu niz jej córki .. i pojawily sie comentarze ze to tak goraca MILF kind of :red:

Tak! ja mam wrażenie ze oni maja wtyki i przecieki bezpośrednio z produkcji... czy ich koncepcje, nie jestem pewna :ermm:

wiem ze oni byli bardzooo glosi o wocKate, jak oglosli ze będę krecić

np brazylijski mial cala storylnie Mariany na pol roku przed premiera( ja przeczytałam o ty jakos pazdziernik/listopad) ( tak wiem kazdy mogl znalesc vidoe z castingu)

Kurcze ciekawe czy oni chca Eloise z Philipem czy nie ( za duzo swego czasu ladnych kompinacji na tumblrze widzial z aktorami z seialu i przypomnalo mi ze lubialam tą pare)
Obrazek

Post przez Irka1987 » 6 kwietnia 2021, o 22:57

Fringilla napisał(a):Ale serio uważacie, że koncepcje brazylijskich fanów są realizowane?

Nie jestem ekspertka. Ale to największy fandom. I najbardziej wplywowy. Dziewczyny w tej grupie są głośne i aktywnie działają w promocji serialu. Uważam,że twórcy serialu nie chcą i nie mogą sobie pozwolić na denerwowanie tak wielu fanek. A to są pewne fanki, a nie takie ukrute jak my. Bo pomarudzimy, a i tak obejrzymy. Posmucimy sie, ale machniemy w końcu reka. I z tego co widzę to, albo fanki brazylijskie umieją tak przewidywać kroki twórców serialu, albo tak silna grupa wywiera nacisk.
Dawno tam nie zaglądałam. Ale przykładowo pochodzenia indyjskiego miała być tylko Kate. Na Edwine szukano aktorki w typie europejskim. I po co był ten cyrk skoro wybrali inaczej?Jasny kolor skóry jest passe w tym fandomie.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!