Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:32

Nicholas Sparks

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 7 lutego 2018, o 22:49

Do mnie również jego styl jakoś nie trafiał. Zbyt melodramatyczne to było.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 16 stycznia 2020, o 16:21

Obrazek

Data wydania: 17 stycznia 2020

Czy jesteś przygotowany, by spełnić ostatnią wolę ukochanej osoby?
Travis Parker nigdy nie pragnął więcej, niż miał. Wystarczało mu spokojne życie, praca w zawodzie weterynarza, lojalni przyjaciele i wymarzony domek. Aby uniknąć komplikacji, nie angażował się w poważne związki z kobietami.
Czy nowa sąsiadka – lekarka Gabby Holland, bynajmniej nie femme fatale, ale kobieta pragnąca spełnić się jako żona i matka, od kilku lat związana z jednym mężczyzną – coś odmieni w jego życiu? Gabby odrzuca próby nawiązania bliższej znajomości. Wydawałoby się, że pomiędzy tym dwojgiem nic nie może się wydarzyć, a jednak...
Z dnia na dzień ich znajomość przekształca się w coś, co zakończy się albo wielkim szczęściem, albo równie wielkim dramatem.
Film na podstawie książki z Teresą Palmer w roli głównej!

Obrazek

Data wydania: 17 stycznia 2020

Julie zostaje wdową w wieku dwudziestu pięciu lat. Wraz z listem pożegnalnym od męża otrzymuje nieoczekiwany prezent – doga niemieckiego.
Mijają cztery samotne lata. O względy dziewczyny zabiega przystojny i pewny siebie Richard, w którym Julie dostrzega pokrewną duszę – mimo że ukochany pies go nie akceptuje. Wielką przyjaźnią darzy natomiast nieśmiałego Mike'a – zakochanego w Julie najlepszego przyjaciela jej zmarłego męża. W zachowaniu jednego z mężczyzn Julie odkrywa coś niepokojącego i daje mu kosza. Wtedy zaczyna się dla niej koszmar...

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 15 sierpnia 2020, o 03:12

tak Pamiętnik skojarzył mi się z piosenką Love Soemeone-Graham

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas, Anne Bishop, Nalini Singh

Post przez Shinedown » 5 marca 2021, o 23:16

Sparksa już nigdy raczej nie przeczytam. Ponieważ dostrzegłam, że spokojnie sobie śledzę historię bohaterów, którzy się nie znają, jedno, dwa spotkania i nagle bum wyznają sobie miłość. I to taką miłość po wieczność. Gdzie ja zupełnie nie byłam na to przygotowana, ani nic nie zapowiadało tego, że postacie już się tak kochają. Zawsze to wprawiało mnie w pewnego rodzaju zakłopotanie. Minusem jego pisania jest to, że sam powiela motywy, których już użył w poprzednich swoich książkach. Normalnie jak Stephen King. Czyżby przez to, że napisali już mnóstwo książek skończyły im się pomysły, albo zapomnieli, że już tego zabiegu/motywu użyli? :D
WandaVision
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 6 marca 2021, o 11:20

ja w sumie przeczytałam tylko Pamiętnik i na tym poprzestane, była to moja polecanka w zabawie Musisz to przeczytać! do której także Shine zapraszam :smile: opinia - > Pamiętnik - Nicholas Sparks

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 11 marca 2021, o 18:47

Książki pisane sercem - Nicholas Sparks

Jedyna w swoim rodzaju kolekcja powieści, które rozgrzeją wasze serca!

20 niezapomnianych historii miłosnych w wyjątkowych wydaniach w twardej oprawie.

„List w butelce”, „Pamiętnik”, „Z każdym oddechem” i inne historie autora ukochanego przez miliony czytelniczek na całym świecie!

Tak pisać potrafi tylko on – Nicholas Sparks, autor jednego z najsłynniejszych romansów wszech czasów, „Pamiętnika”. Miłość, rozłąka, przebaczenie, odnajdowanie radości w prostych rzeczach i – jak to niejednokrotnie bywa w życiu – śmierć. Sparks na uczuciach zna się jak nikt inny i wie, jak poruszyć najczulsze struny w naszych sercach. Zachwyćcie się historiami miłosnymi, które stały się inspiracją do nakręcenia waszych ulubionych filmów, i zobaczcie, co to znaczy czytać książki, które zostały napisane sercem…

prenumerata:
https://literia.pl/sparks
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Poprzednia strona

Powrót do S