Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:43

Kresley Cole

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 25 maja 2016, o 22:15

Dzięki :smile: A wiesz może, jakie tam są litery? Drobnica, czy może coś znośnego?
Interesuje Cię w papierku? Ach, Dmitri :bigeyes:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 26 maja 2016, o 17:01

Tak to wygląda
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Post przez Księżycowa Kawa » 26 maja 2016, o 17:29

Wielkie dzięki :smile: Jednak nie drobnica, to dobrze :-D
Podobała się Ci ta historia? Mam wrażenie, jakbym ją na nowo odkryła :mrgreen: Czytałaś o Aleksie?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Księżycowa Kawa » 3 czerwca 2016, o 00:18

Obrazek

Losses mount and deadly new threats converge in this fourth action-packed tale of the Arcana Chronicles by #1 New York Times bestseller Kresley Cole.

When the battle is done . . .
The Emperor unleashed hell and annihilated an army, jeopardizing the future of mankind--but Circe struck back. The epic clash between them devastates the Arcana world and nearly kills Evie, separating her from her allies.

And all hope is lost . . .
With Aric missing and no sign that Jack and Selena escaped Richter's reach, Evie turns more and more to the darkness lurking inside her. Two Arcana emerge as game changers: one who could be her salvation, the other her worst nightmare.

Vengeance becomes everything.
To take on Richter, Evie must reunite with Death and mend their broken bond. But as she learns more about her role in the future--and her chilling past--will she become a monster like the Emperor? Or can Evie and her allies rise up from Richter's ashes, stronger than ever before?

Published August 15, 2016
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 lipca 2016, o 22:36

Księżycowa Kawa napisał(a):
duzzza22 napisał(a):
Księżycowa Kawa napisał(a): :czyta2: „The Player” Kresley Cole – gdybym tylko wiedziała, co mnie czeka :mrgreen: :evillaugh:
Dmitri wymiata :evillaugh: i chyba wolałabym z jego punktu widzenia. Niezły jest numer na początku i na końcu – w każdym razie nie takich rewelacji się spodziewałam, po drodze również bywa nieźle :mrgreen:

Lepsze niż druga czy na podobnym poziomie? :)

Z jednej strony tak, bo Dmitri jest społecznie nieprzystosowany, co zostało ciekawie ukazane, ale tak bardzo się starał, wręcz przebijał chwilami Maksima :evillaugh: Tak w ogóle byłam pod wrażeniem Nicka, ale Dmitri, jakby nie było, posunął się jeszcze dalej, a nie sądziłam, że możliwe, a jednak! Po prostu był niesamowity :bigeyes: Z drugiej zaś „The Player” to nie „The Master”, bo tutaj inaczej rozkłada się ciężar powieści, gdyż Victoria (Vice) to nie Lucia i nie ma już jej siły przebicia.
Czytaj, bo chętnie o tym podyskutuję, szczególnie o końcówce, bo tu mogą być różne zdania :mrgreen:

Przeczytałam dopiero połowę, ale muszę przyznać, że jestem zaskoczona. Jestem ciekawa jak to się skończy i kiedy oni to zrobią :lol:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 22 lipca 2016, o 19:14

Poczekaj jeszcze do końcówki – wtedy to dopiero :evillaugh:
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 25 października 2016, o 22:35

Obrazek

In this scorching Immortals After Dark/Dacian novella, #1 New York Times bestselling author Kresley Cole brings together a wicked vampire prince used to getting everything he desires and a demon warrior who always felt like an outcast.

A night of debauchery
Prince Mirceo Daciano and his new friend Caspion the Tracker comb the streets of Dacia, drunkenly seeking out pleasures of the flesh. In what should have been a typical night, they coax a bevy of nymphs to bed. To impress their females, the demon and the vampire kiss on a dare.

Changes them forever
Once they finally break away from their soul-searing kiss, they find themselves alone—and shaken. Had they imagined their explosive chemistry? Obstacles—ranging from a death sentence, to exile on a war-torn dimension—threaten to destroy their lives, much less the vulnerable promise in that one kiss.

How long can they resist the fire that blazes between them?
Even if Mirceo can accept Caspion as his fated mate, the sensual vampire still must convince the stubborn demon that their bond is forever. And any royal Dacian union must receive the blessing of King Lothaire, an unpredictable and savage killer. . . .

January 30, 2017
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 6 listopada 2016, o 14:50

Za mną The Player... Im dłużej czytałam tym bardziej miałam dość bohaterow i całej książki. Szybka znajomość, seks, ślub, spelnianie zachcianek, myślałam co dalej autorka wymysli bo to raptem połowa książki...jakież było moje zdziwienie kiedy rodzina wtajemniczyla Victorie w okoliczności spotkania jej przez Dmitriego :] nie spodziewałam się takiego zakończenia. I juz rozumiem wasze zachwyty nad tą książką :hihi:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 6 listopada 2016, o 17:04

A widzisz! :hihi: Tu nic nie jest tak oczywiste jak by się wydawało :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 6 listopada 2016, o 22:31

No właśnie, Dmitri był niesamowity, szkoda, że ona słabo wypada.
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 25 marca 2017, o 02:15

Obrazek

This fairy tale doesn’t end with a kiss… A spellbinding Immortals After Dark tale from #1 New York Times bestselling author Kresley Cole!

The terrifying king of hell...

As a boy, Abyssian “Sian” Infernas had his heart shattered by a treacherous fey beauty who died before he could exact vengeance. Millennia later, a curse has transformed him into a demonic monster—just as she’s been reincarnated. Sian captures the delicate but bold female, forcing her back to hell.

Meets his match.

Princess Calliope “Lila” Barbot’s people have hated and feared Abyssian and his alliance of monsters for aeons. When the beastly demon imprisons her in his mystical castle, vowing revenge for betrayals she can’t remember, Lila makes her own vow: to bring down the wicked beast for good.

Can two adversaries share one happily-ever-after?

As Calliope turns hell inside out, the all-powerful Sian finds himself defenseless against his feelings for her. In turn, Lila reluctantly responds to the beast’s cleverness and gruff vulnerability. But when truths from a far distant past are revealed, can their tenuous bond withstand ages of deceit, a curse, and a looming supernatural war?

Expected publication: April 25th 2017 by Simon & Schuster UK

To już osiemnastka :lol:
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 31 marca 2018, o 18:11

„Cesarzowa kart” Kresley Cole
Na żywo okładka nie jest taka zła, lecz zdecydowanie nie umywa się do oryginału.
Prolog ma w sobie coś z klimatu baśni braci Grimm. I ta cała niejednoznaczność. Właściwa opowieść z pozoru zaczyna się zwyczajnie, gdy Evangeline Green, atrakcyjna szesnastolatka, która jest popularna wśród rówieśników, szykuje się do szkoły. Jako że mieszka w Luizjanie i pochodzi z szacownej rodziny, odgrywanie pozorów ma duże znaczenie. I tym samym istotne staje się ukrycie, że ostatnie trzy miesiące spędziła w ośrodku dla umysłowo chorych z powodu dręczących ją halucynacji. Sama Evie pragnie przetrwać jakoś dwa następne lata i uciec spod kurateli matki. Tyle że to nie takie proste, ponieważ ponownie zaczynają nawiedzać mroczne zwidy, a także dlatego, że w szkole pojawili się nowi uczniowie znad rozlewiska, którzy wprowadzają niezłe zamieszanie.
Potem nagle nadchodzi apokalipsa i wszystko się zmienia…
Końcówka jest mocna i pod pewnymi względami niejednoznaczna. Ciekawe, kiedy pojawi się następny tom :czeka:

Albo idę w oryginał :mrgreen:
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas, Anne Bishop, Nalini Singh

Post przez Shinedown » 28 lutego 2021, o 19:09

Lubię tą jej serię paranormalą. Mam nawet w papierku "Wściekły Głód" kupiony kiedyś po promocyjnej cenie.
WandaVision
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 28 lutego 2021, o 20:35

Ostatnie tomy trochę... no, zmienił się nastrój.
I od 2018 nic w sumie nowego, cisza radiowa.
Coś w prywatnym życiu chyba zawirowało :niepewny:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Księżycowa Kawa » 1 marca 2021, o 01:17

U mnie też nieoczekiwanie zrobiła się przerwa i ciągle nie mogę wrócić, chociaż próbuję – niestety czas ciągle staje mi na drodze.
Spoiler:
Denis Diderot

*
*

Post przez Fringilla » 1 marca 2021, o 01:20

Znaczy: ja pisałam o samej autorce ;)
Zniknęła z przestrzeni wydawniczo-autorskiej 3 lata temu...

PS Nie to żeby, czasobósjtwo jak najbardziej :P
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Księżycowa Kawa » 1 marca 2021, o 01:27

Wiem, ale ja już o osobie i moim odwiecznym narzekaniu :bezradny: Aczkolwiek byłabym zainteresowana, dlaczego zamilkła.
I jeszcze z innej beczki, bardzo chciało mi dodać „The Master” do zestawienia :bigeyes:

PS. Tylko kto tego się podejmie i jak...
Denis Diderot

*
*

Post przez Fringilla » 1 marca 2021, o 01:31

Spoko :P

PS jakiego zestawienia?
— Ursula K. Le Guin

Post przez Księżycowa Kawa » 1 marca 2021, o 01:36

Do tego, którego trwała właśnie dogrywka...
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas, Anne Bishop, Nalini Singh

Post przez Shinedown » 4 marca 2021, o 19:16

W jej książkach było sporo głupotek, ale mimo to dobrze mi się czytało.
WandaVision
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 5 marca 2021, o 00:26

W sumie jak u większości autorek coś można znaleźć. Do kilku tytułów mam sentyment.
Denis Diderot

*
*

Post przez Fringilla » 5 marca 2021, o 00:48

Jakich głupotek? :P

Pytam, bo dla mnie to seria mocno humorystyczna z puszczaniem oka do czytelniczki ;)
— Ursula K. Le Guin

Post przez Księżycowa Kawa » 18 marca 2023, o 01:25

Obrazek

Kresley Cole’s New York Times bestselling Arcana Chronicles series comes to a spectacular and fiery conclusion in this final installment.

When even the gods hold their breath . . .

To defeat the Emperor and Fortune, Evie, the great Empress of Arcana, must repair her bond with Death, despite the earth-shattering developments between them.

And danger lurks in every shadow . . .

Their allies—a sea witch, a band of roving warriors, and more than a couple of rogues—overcome terrifying obstacles to help them. But when Jack makes a shocking discovery, the fallout threatens to tear their alliance apart.

One girl could deliver salvation—or doom.

If the Empress and her friends can remain united, will their powers be enough to defeat a catastrophic curse on the world, or will hellfire reign forever? The end looms for us all until the best hand wins. . . .

Expected publication April 18, 2023

A u nas nadal nic...
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 25 grudnia 2023, o 00:57

Obrazek

The next spellbinding installment in the #1 New York Times bestselling Immortals After Dark series .

A demon soldier of fortune . . .
Rök Kours dives into a dangerous job, only to cross swords with the one woman who bewitched him.

A Wiccan mercenary . . .
Poppy Dyer has never let her uncontrollable magic interfere with her work, but she can barely withstand one demon's charms.

Trapped in a terrifying lair.
If the two rivals can defeat Halloween's worst nightmares to escape a haunted castle, can they overcome their pasts to claim a future together?

Expected publication March 26, 2024 - chyba nie zdążę do tego czasu nadgonić.
Denis Diderot

*
*

Poprzednia strona

Powrót do C