Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:00

książe, adopcja, nieślubne dziecko poszukiwany tytuł i autorka

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

książe, adopcja, nieślubne dziecko poszukiwany tytuł i autorka

Post przez aiiisssa » 27 stycznia 2021, o 21:01

Cześć
Potrzebuje pomocy.
Poszukuje książki tylko nie pamiętam autora oraz tytuł.
Jedynie co pamiętam że to to iż Ona wyjechała gdzieś do egzotycznego kraju aby podążyć śladem zmarłej krewnej. Tam wydarza się wypadek i ratuje ja główny bohater znajduje przy niej wisior który jest u nich aktem narodzin którego nie powinno się zgubić ani dać i że należał do kogoś bliskiego z jego rodziny. Pamiętam że pomaga zwiedzać i podążać śladami zmarłej co charakterystycznego zapamiętał to to iż udali się na pustynię aby nocą oglądać chyba jakieś minerały które tworzą się tam i to jest tajemnicze czy święte miejsce. potem okazuje się że jest spokrewniona i nie może z nim być bo są blisko spokrewnieni i jego rodzice wyjawiają iż zaadoptowali go ponieważ matka biologiczna zginęła w jakimś ataku jak tylko się urodził a ojciec biologiczny oddał życie aby chronić adopcyjnego ojca. wiem że to trochę pogmatwałam i być może połączyłam dwie książki lecz tylko tyle pamiętam. Jakbyś wiedziała tytuł lub autora będę wdzięczna.
Z góry dziękuję

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 28 stycznia 2021, o 14:09

Coś niecoś kojarzy mi się z serią Harlequin Światowe Życie albo to było coś z szejkami.
Książka była powieścią czy też to coś z harlequinów?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez Irka1987 » 28 stycznia 2021, o 14:47

Z opisu wydaje mi sie, że ksiazka jest strasznie pokręcona. Jeden wątek tylko mi sie skojarzył, ale to na pewni nie to. Fabula jak dla mnie ciężkawa.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez salamandria11 » 29 stycznia 2021, o 22:26

Winters Rebecca - Pałac na pustyni
"Nad pustynią Nefud szaleje burza piaskowa. Jak zwykle zaskoczyła kilku nierozważnych podróżników. Z pobliskiego pałacu wyrusza ekspedycja ratunkowa, którą kieruje Raszad, następca tronu. Książę odnajduje nieprzytomną kobietę. Kim jest ta piękna Europejka? A przede wszystkim – skąd wzięła medalion, który mają prawo nosić jedynie członkowie królewskiej rodziny? Raszad musi poznać prawdę, nieważne, za jaką cenę…"

Mam nadzieję, że to to, bo nic innego z Twoim opisem mi się nie kojarzy :D

Seria Harlequin Romans
Lektura wcale nie ciężka, aczkolwiek jak główna bohaterka dowiaduje się, że ona i główny bohater są spokrewnieni, to miałam ochotę płakać. A potem jeszcze raz, jak się dowiedziała, że jednak nie są :D

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych