Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:12

Diana Palmer

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 1 listopada 2020, o 12:23

montgomerry napisał(a):Obrazek

Barwy miłości
2.10.2020
HarperCollins Polska

Jolana i Nick wpadli na siebie na ruchliwej nowojorskiej ulicy. Może powinni rzucić kilka słów przeprosin i dalej ruszyć w swoją drogę, ale wdali się w gwałtowną sprzeczkę. Tak zaczęła się znajomość zdolnej malarki i współwłaściciela galerii, których wkrótce połączyły wspólne zainteresowania, interesy, a także gorące uczucie. A potem wystarczyło jedno nieporozumienie, by Jolana bez pożegnania uciekła do Paryża. Chce jak najszybciej zapomnieć o Nicku, dlatego spogląda przychylnym okiem na czarującego francuskiego arystokratę i po krótkiej znajomości przyjmuje jego oświadczyny. Ślub jako lekarstwo na załamane serce? Bardzo ryzykowna i nie zawsze skuteczna terapia…

Mam, przeczytałam. Takie sobie.

Post przez montgomerry » 1 listopada 2020, o 12:25

Obrazek

Diana Palmer
Pozory mylą
HarperCollins Polska
premiera 9.11.2020

s. 384

Cort Grier nie jest zwyczajnym ranczerem. Mimo pokaźnej fortuny nadal pracuje fizycznie na farmie, czego nie można powiedzieć o jego świeżo upieczonej nieznośnej sąsiadce, Minie Michales. Zapalczywa, śliczna Mina budzi w nim mieszane uczucia – drażni go, lecz zarazem zachwyca, rozbudzając w nim emocje, które jak sądził dawno już pogrzebał. Cort wie jednak, że zakochując się w dziewczynie z miasta, może się sparzyć..

Mina, autorka bestsellerowych powieści, nie spodziewała się, że los postawi na jej drodze mężczyznę w rodzaju tych, o których sama pisze. Zabójczo przystojny i męski Cort wydaje się postacią rodem z książki – jest uparty i mrukliwy jak typowy kowboj, i zawzięcie broni dostępu do swojego serca…

Ulubiona autorka/autor: L. M. Montgomery, J. Deveraux, Krentz , D. Palmer

Post przez paga :) » 1 listopada 2020, o 23:27

Udało mi się wreszcie odnaleźć poszukiwaną przeze mnie książkę Palmerki
Miłość bez granic
W małym miasteczku Jacobsville nikt nic nie wie o nowo przybyłym Jaredzie Cameronie. Wiadomo, że stroni od ludzi i nigdzie się nie rusza bez ochroniarza. Jedynie młodziutka sprzedawczyni książek Sara nie boi się groźnie wyglądającego, niesympatycznego mężczyzny i doradza mu przeczytanie książki o potworach. Zauroczony szczerością dziewczyny Jared pozwala jej się do siebie zbliżyć. Ich znajomość wkrótce wciąga Sarę w jego niebezpieczny świat... [Arlekin, 2009]

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 1 listopada 2020, o 23:46

Aaa... Iron Cowboy :lol: już pamiętam, ale nie skojarzyłabym po zawodzie ^+^
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez montgomerry » 2 listopada 2020, o 12:26

a to chyba raz było wydane, bo nie kojarzę w ogóle...

Post przez montgomerry » 12 listopada 2020, o 13:47

Obrazek

HarperCollins Polska
10.12.2020
Sercem, ciałem i duszą
seria; Gwiazdy Romansu

Jedyny mężczyzna, dla którego Maggie straciła głowę, zerwał z nią wszelkie kontakty. Gdy ich ścieżki ponownie się krzyżują, Saxon nie słucha żadnych wyjaśnień. Uważa, że to przez Maggie uległ poważnemu wypadkowi. Proponuje, by przez jakiś czas pełniła rolę jego asystentki i w ten sposób odkupiła winę. Obrażona Maggie w pierwszej chwili zamierza odmówić, jednak po namyśle chowa dumę do kieszeni. Postanawia walczyć o miłość Saxona, bo czuje, że są sobie przeznaczeni.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 12 listopada 2020, o 14:45

Wyszła przyjemna okładka.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez montgomerry » 12 listopada 2020, o 16:32

Księżycowa Kawa napisał(a):Wyszła przyjemna okładka.

zgadzam się :)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 14 listopada 2020, o 21:27

Gdzie najtaniej kupię najnowszą powieść Diany?
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez montgomerry » 15 listopada 2020, o 10:39

Levanda napisał(a):Gdzie najtaniej kupię najnowszą powieść Diany?

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4944534/pozory-myla

najlepiej zajrzeć :)

"Sercem, ciałem i duszą" zaś kupowałam na inbook.pl

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez Irka1987 » 18 stycznia 2021, o 20:29

Będąc nastolatka i początkująca 20latką zaczytywałam się w Palmerce. Z jednej strony mają jakis urok i mam do nich sentyment. Ale wszystko na jedno kopyto. Kazdy z bohaterów dałby sobie reke uciąć dla przyjaciolki,a jak poznaję tę jedna jedyną to najpierw ją zwymyśla, obrazi i pogoni bo cos sobie w głowie umyśli y potem na kolanach błagać o wybaczenie. Autorka ma hopla na puncie dziewictwa. Rozumiem, że dziewczyny mają prawo wyznawać surowe zasady w dzisiejszych czasach i odmawiać bliskości przed ślubem. Ale gadać o tym, źe rozpuszczone włosy to grzech to już głupiutkie. Tylko w Jacobsville wszystkie panny uwielbiają się chwalić swoim dziewictwem.
Nie wiem czy była tutaj mowa o filmach na podstawie romansów Palmerki. Bo nie jestem w stanie przetrząsnąć tyle stron tematu. Ogladalam jakiś z lat 90-tych, ale fabula była bardzo zmieniona.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 19 stycznia 2021, o 18:17

Irka1987 napisał(a):Będąc nastolatka i początkująca 20latką zaczytywałam się w Palmerce. Z jednej strony mają jakis urok i mam do nich sentyment. Ale wszystko na jedno kopyto. Kazdy z bohaterów dałby sobie reke uciąć dla przyjaciolki,a jak poznaję tę jedna jedyną to najpierw ją zwymyśla, obrazi i pogoni bo cos sobie w głowie umyśli y potem na kolanach błagać o wybaczenie. Autorka ma hopla na puncie dziewictwa. Rozumiem, że dziewczyny mają prawo wyznawać surowe zasady w dzisiejszych czasach i odmawiać bliskości przed ślubem. Ale gadać o tym, źe rozpuszczone włosy to grzech to już głupiutkie. Tylko w Jacobsville wszystkie panny uwielbiają się chwalić swoim dziewictwem.
Nie wiem czy była tutaj mowa o filmach na podstawie romansów Palmerki. Bo nie jestem w stanie przetrząsnąć tyle stron tematu. Ogladalam jakiś z lat 90-tych, ale fabula była bardzo zmieniona.

Myślę że staroświeckie poglądy to styl Palmerki ale również jej wiek ;-) moja babcia też miała takie podglądy :evillaugh:

Post przez montgomerry » 19 stycznia 2021, o 18:41

Uwielbiam jej powieści, dla mnie to teraz klasyka. Podobnie jak romanse Norki.

Post przez fanka76 » 19 stycznia 2021, o 19:42

A to inna sprawa. U mnie Palmeroza trwa. Lubię jej książki i absurdalne historie.

Post przez montgomerry » 19 stycznia 2021, o 20:07

Obrazek

Pewnego razu w Paryżu
5.02.2021
HarperCollins Polska

Brianne i Pierce spotkali się w Paryżu. Ona była uczennicą w szkole dla dziewcząt, on opłakiwał śmierć żony. Przystojny, nieprzystępny zafascynował ją od razu. Choć wiedziała o nim niewiele, jednego była pewna: że tylko dla niego jest miejsce w jej sercu.

Po śmierci żony Pierce nie chciał się wiązać z żadną kobietą, a tym bardziej z niemal dwukrotnie młodszą od siebie piękną dziewiętnastolatka. Najchętniej zapomniałby o Brianne, lecz miał wobec niej dług wdzięczności. Kiedy więc się dowiedział, że ojczym chce ją wydać za mąż wbrew jej woli, uznał, że musi jej pomóc...

opis wydawcy

Obrazek

4.02.2021
HarperCollins Polska
Gwiazdy Romansu
Idealny Partner

Matt przyjeżdża do Chicago, by rozpocząć nowe życie. Zmienia nazwisko, ukrywa pochodzenie, zrywa wszystkie więzy z przeszłością. Gdy udaje mu się osiągnąć stabilizację, w jego uporządkowany świat wkracza z rozmachem dawna przyjaciółka, Tess Meredith. Odważna bojowniczka o prawa kobiet wcale nie ukrywa, że zamierza stoczyć kolejną bitwę, tym razem o serce Matta. Pochodzą z różnych środowisk i wiele ich dzieli? Tym lepiej, przynajmniej nie grozi im nuda, której oboje nie znoszą. Matt próbuje ostudzić zapał Tess, ale nie docenia jej determinacji…

Post przez Irka1987 » 19 stycznia 2021, o 20:13

fanka76 napisał(a):A to inna sprawa. U mnie Palmeroza trwa. Lubię jej książki i absurdalne historie.

Ja ją kocham i nienawidzę jednocześnie. Marudzę na bohaterki, a jednak czasem do nich wracam.
Ksiazki mają pewien urok i mam swoich ulubionych bohaterów jednak co sobie powarczę pod nosem przy czytaniu to moje.;)
Jednak Palmerka to jest nic. Ja zaczynałam swoja przygodę z romansami jako 13latka w biblioteczce babci, gdzie była Mahlerowa. Po tym wszystko jest lepsze.;)

"pewnego razu w Paryżu", znam. Facet ma dziwne podejście do pozbawiania dziewictwa.;)
Obrazek

Post przez montgomerry » 19 stycznia 2021, o 20:27

Nie czytałam, a druga książka to zastanawiałam się czy grafik nie pomylił okładek, ale raczej nie :evillaugh:

Post przez fanka76 » 19 stycznia 2021, o 20:47

2 to chyba Bezdomna" wydana przez Da Capo i powiem że opis jest tak napisany aby ktoś się nie zorientował że ją już ma . On jest Indianinem. Ona biała . Ech ale kombinują mogliby coś nowego . Ale jak ktoś nie zna bardzo fajna.
Irka1987 to objawy Palmerozy kochasz i nienawidzisz :evillaugh:
Ja uwielbiam silne babki i wkurzają mnie te myszy Palmerki. Ale cóż kocham to czytam :-)

Post przez montgomerry » 19 stycznia 2021, o 21:49

Nie znam. Więc super :)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 21 stycznia 2021, o 16:24

Faktycznie, dziwnie to wygląda na pierwszy rzut oka, jak nie Palmer, choć sama w sobie okładka jest w porządku.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Irka1987 » 21 stycznia 2021, o 17:03

Księżycowa Kawa napisał(a):Faktycznie, dziwnie to wygląda na pierwszy rzut oka, jak nie Palmer, choć sama w sobie okładka jest w porządku.

W sumie to ona pisze bardziej wspolczesnie. Ale zdarzają jej sie romanse historyczne. "Arizona", "Aniolek" lub "Magnolia" są całkiem ciekawe. Ale ona jesli juz pisze cos historycznego to przełom XIX/XX wieku.
Obrazek

Post przez Fringilla » 21 stycznia 2021, o 18:20

Obstawiam jednak pomyloną okładkę, bo doprawdy... :rotfl:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez montgomerry » 21 stycznia 2021, o 19:47

Fringilla napisał(a):Obstawiam jednak pomyloną okładkę, bo doprawdy... :rotfl:

Mnie też nie pasowało, ale ja znawczynią starych książek nie jestem... Kupiłam, więc na koniec stycznia wszystko się wyjaśni :)
Nota bene czytam sobie "Pewnego razu w Paryżu", bo mam w domu , ale w innym wydaniu :)

Post przez fanka76 » 22 stycznia 2021, o 00:13

No co do Idealny Partnef to okładka na pewno nie z tej epoki tak to koniec wieku 19 chyba .są samochody. i sufrażystki

Post przez Fringilla » 22 stycznia 2021, o 01:11

To jest mega interesujący tytuł z perspektywy "Palmer to bigotka i konserwatystka, a jej bohaterki są niesamodzielne" ;)
— Ursula K. Le Guin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do P - Q