mam tu na myśli ''Święta w Connecticut''. Opowieść o kucharce, którą kochają miliony widzów. Mamy początek lat 90-tych, więc nie ma mediów społecznościowych i prywatność coś znaczy. Kobieta nie dość, że nie umie gotować, to jeszcze ma ponoć rodzinę, dzieci i wnuki. Jasne, tylko na potrzeby telewizji. Więc kiedy ma poprowadzić świąteczny program na żywo w swoim domu w Connecticut, a towarzyszyć ma jej rodzina, zaczyna się robić ciekawie. Bardzo ciepły, klimatyczny i romantyczny film!
Ten film to przykład idealnej komedii romantycznej.

Lucy napisał(a):Większość to starocie, ale wszystkie późniejsze, to już nie to. Wtedy bardziej się starano, problemy nie były potraktowane po macoszemu, albo nie były wyolbrzymiane. Teraz to jakieś takie pitu pitu, między bohaterami mało chemii i wszystko ocieka lukrem do porzygu. Nie wystarczy postawić na masę dekoracji, trza sensownej historii i trzeba ją też dobrze przekazać.
Święta kojarzą mi się z Trylogią i Przeminęło z wiatrem
I gdyby leciały, to chętnie sobie je obejrzę.•Sol• napisał(a):I tak Randki od święta wleciały i były przeurocze. To nie tylko Bożonarodzeniowy klimat, ale film kończy się i zaczyna właśnie taką porą jak mamy teraz. Więc idealnie.
Potem były Kalifornijskie święta - mniej wesoło, bo i się wzruszyć można, bez śniegu, ale z Gwiazdką w tle. No i na aktora to ja mogę patrzeć. Oj ładny...
A nad tymi Kalifornijskimi świętami się zastanawiam.Janka napisał(a):Do pełni szczęścia dodałabym jeszcze "Uwikłany"
Też tak uważam. Stare to były filmy klasy A, a nowe są filmowymi odpowiednikami harlequinów.

Lucy napisał(a):Janka napisał(a):Do pełni szczęścia dodałabym jeszcze "Uwikłany"
Co to za film? Ten z Brosnanem, czy Affleckiem? Nie znam![]()
•Sol• napisał(a):U mnie leci to, co akurat leci w telewizji![]()
•Sol• napisał(a):Ale Wy to macie filmowe tradycje!

a i Przystojniak z Tindera 
A jak dla mnie to powinno się właśnie teraz coś pojawić, bo kiedy oglądać nowości 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości