Teraz jest 21 listopada 2024, o 22:30

Penelope Douglas

Post przez Alias » 5 lipca 2020, o 20:24

Myślisz, że może posunąć się dalej niż w Credence? Inna sprawa, że jej fanki kupią wszystko. Pewnie wybaczą nawet jakby zaserwowała głownej bohaterce
Spoiler:

Według mnie to ona trochę się powiela w tej książce
Spoiler:
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Liberty » 6 lipca 2020, o 22:18

Nie wiem czy dalej, ale to zawsze jest takie "na granicy" ;) Tom 4 Devil's Night przed nami, a udostępnione wątki pokazują, że może być ostro -
Spoiler:
.

No to już jestem po czwartym tomie. Było nieźle, ale jednak liczyłam na więcej.PD chyba brakuje dobrego redaktora, który by ciut przykręcał jej rozbuchaną wyobraźnię i pokazywał gdzie ma braki. Naprawdę, tylko kilka wskazówek i byłoby super.

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 16 listopada 2020, o 13:30

•Sol• napisał(a):Jestem w trakcie Birthday Girl i... Ech.
Ja nie wiem, niby ta różnica wieku nie jest jakaś masakryczna, niby lubię jak facet jest starszy, ale tu jakieś takie obleśne to jest.

Chociaż dopatruję się przyczyny postrzegania w lektorze, bo słucham audio. I ten gość ma dziada erotomana w głosie :zalamka: :evillaugh:

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, Sol. Skończyłam wczoraj słuchać "Birthday Girl" i po prostu nie mogłam słuchać tych rozdziałów Pike'a, szczególnie, jak były jakieś dialogi i "udawał" głos Jordan, albo w scenach erotycznych :puke: Straszne to było. Odbiór książki jednak niesamowicie zależy od lektorów.
Generalnie historia jak wiele innych (nawet jeśli bohaterów dzieli spora różnica wieku) i raczej do zapomnienia jak dla mnie. Poprawna, ale jakoś bez fajerwerków. Może inne wrażenia miałabym, gdybym przeczytała ją w papierku :bezradny:
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 18 listopada 2020, o 12:56

Oooo właśnie!
Ktoś mnie rozumie! :lovju:

Końcówkę czytałam, ale już lektor mi tak spaczył tę książkę głosem, że nic jej nie uratowało...

Oczywiście, że odbiór zależy od lektora! Na przykład słuchałam Złączonych nienawiścią Cory Reilly. Tam głos lektora był taki, że mrrr. Serio.

Albo zupełnie nieromansowo - Baśniobór. Tam lektor robi naprawdę cudowną robotę, nawet jak udaje dziewczynkę, to wychodzi to świetnie. Ale jak bierze się za magiczne stwory, to ja padam z wrażenia :lovju:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Karina32 » 18 listopada 2020, o 13:08

Aha, to może sobie poszukam tych dwóch, bo czasami czegoś potrzebuję do auta :thankyou:

Post przez •Sol• » 18 listopada 2020, o 13:20

Koniecznie!
Obie są na empik go ;)

A Baśniobór to naprawdę świetna fantastyka dla dzieciaków od 10 do ...ekhm, nie ma górnej granicy wieku :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Julie Garwood

Post przez Antenka » 6 kwietnia 2021, o 04:13

Czy ktoś wie czy wydadzą u nas kolejne części Devil’s night? Wydali Hideaway i dalej cisza :bezradny:

Post przez Liberty » 9 maja 2021, o 19:03

Może wydawnictwo przestraszyło się tomu 3 i 4? :hyhy:

Post przez •Sol• » 3 czerwca 2022, o 10:05

3 tom już jest, 4 niebawem.
Po tym, co się dzieje, mam wrażenie, że wyjdzie cała Penelope ;)

Credence we wrześniu ;)

Credence

Post przez Karina32 » 24 września 2022, o 14:19

Obrazek

Tiernan de Haas dorastała w przepychu oraz luksusie jako jedyna córka znanego producenta filmowego i jego żony. Miała wszystko z wyjątkiem miłości. Lepiej znała mury internatów niż własny dom. Jej całe dzieciństwo oraz nastoletnie życie upłynęły w samotności i cieniu sławy rodziców.
Więc kiedy jej bliscy nagle umierają, dziewczyna nie jest zaskoczona, że jedyne, co czuje, to pustka. W końcu rodzice byli dla niej tak naprawdę obcymi ludźmi.
Jake Van der Berg, przybrany brat ojca Tiernan, okazuje się jej jedynym żyjącym krewnym. Mężczyzna postanawia wziąć nastolatkę pod swoje skrzydła i zabrać w dzikie góry Kolorado. Razem z dwoma synami będzie ją uczył przetrwania w trudnych warunkach.
Wkrótce dziewczynie po raz pierwszy zacznie na czymś zależeć i stanie się ona częścią grupy. Zda sobie też sprawę, że granice między tym, co wypada, a czego nie, mogą się zacierać.
W jej życiu będzie trzech mężczyzn.
Jeden będzie ją miał.
Jeden będzie chciał ją mieć.
A jeden będzie chciał ją zatrzymać.

Dobra, przyznam od razu - liczyłam chyba na trochę więcej :hihi: Miałam ochotę na bardziej porypaną historię, chociaż niewątpliwie nie można jej tego odmówić.
Ale od początku.

Jeśli chodzi o bohaterów, to wszyscy są nieźle wykreowani. Każdy z nich ma wady i zalety i każdego można polubić, albo znienawidzić.

Tiernan jest córką znanych w branży filmowej ludzi, którzy kochali tylko i wyłącznie siebie nawzajem. Córka dla nich właściwie nie istniała. To sprawia, że 18-letnia Tiernan poszukuje zainteresowania, miłości i kogoś, kto da jej prawdziwy dom.
Jake, przybrany brat ojca Tiernan, również swoje przeżył - śmierć pierwszej ukochanej pozostawiła po sobie ślad, z którym do tej pory nie potrafi sobie poradzić.
Noah, młodszy z synów Jake'a jest chyba w tym towarzystwie najnormalniejszy, chociaż swoje za uszami też ma. To chyba jemu kibicowałam najbardziej przez całą książkę.
Kaleb - starszy z braci i chyba najcięższy przypadek. Traumatyczne wydarzenia z dzieciństwa sprawiły, że w wieku 4 lat przestał mówić. Jest agresywny, wycofany i trochę szalony. Lubi samotność i często ucieka w góry od ojca i brata. Jego postępowanie czasami jest dla mnie kompletnie niewytłumaczalne i nieakceptowalne.
To co łączy ich wszystkich to emocjonalny bagaż i poszukiwanie miłości i zrozumienia. Chociaż może nie zawsze dobrze do tego podchodzą.

Książkę się bardzo dobrze czyta. Nie można odmówić pani Douglas umiejętności operowania słowem. I to nie tylko w opisach, czy dialogach, ale, co ważne w erotyku, też w gorących scenach. A te tutaj są naprawdę gorące. Nie ma ich jakoś bardzo dużo (i zaczynają się dobrze po połowie), ale są świetnie napisane.
Pod powłoczką pustego erotyka z czworokątem w tle, kryje się tak naprawdę historia poranionych emocjonalnie ludzi. Autorka na swój sposób pokazuje, jak decyzje i postępowanie rodziców odbijają się na dzieciach i ich psychice.

"Credence" na pewno nie jest dla wszystkich. Oprócz tego, że mamy tu uczuciowy czworokąt, to jest też fizyczny trójkąt, a postępowanie bohaterów przekracza czasami wszelkie normy. Ostateczna decyzja Tiernan mnie osobiście zaskoczyła i w sumie nie bardzo ją rozumiem :bezradny: Ale nie muszę :hihi: Nie odebrało mi to przyjemności z czytania.
A tego co mi zabrakło? Chyba liczyłam na więcej gorących scen z wielokątach :evillaugh:

Lubię czasami takie ryjące mózg historie, dlatego ode mnie 7/10.

Poprzednia strona

Powrót do D