Teraz jest 21 listopada 2024, o 17:14

Plotki i skandale

Artyści, celebryci, postacie warte uwagi, głośne wydarzenia, komentarze, plotki i skandale

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 10 września 2020, o 16:54

Ja bym jeszcze kilka inicjałów podała. Fit celebrytek.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 13 września 2020, o 00:09

Obejrzałam ostatnio trzy programy : Love Island - Wyspa Miłości, Hotel Paradise, Warsaw Shore i wiecie co? Ciąg dalszy mody na glonojady. Nie rozumiem dlaczego dziewczyny to sobie robią i dlaczego ludzie odpowiedzialni za obsadę, biorą takie dziewczyny. 20 lat i już powiększone usta, czy piersi. :facepalm:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 13 września 2020, o 00:22

Jakie czasy, tacy idole.
Bardzo mocno wierzę, że to się niedługo skończy.
Obrazek

Post przez Lucy » 13 września 2020, o 00:44

Bardzo bym się cieszyła.
Byłabym też rada, gdyby brali ludzi, którzy mają ciekawą osobowość.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 13 września 2020, o 16:59

szuwarek napisał(a):Ja bym jeszcze kilka inicjałów podała. Fit celebrytek.

Że ogólnie w ramach branży czy w kwestii edukacji zdrowotnej? ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 14 września 2020, o 12:04

Edukacji zdrowotnej.
to jest w sumie mega sliski temat i nie zero-jedynkowy. Bo rzeczywiscie mało sie ruszamy, coraz więcej osób z otyłością i chorobami. jednoczesnie nurt bodypositve. I niestety tutaj sa bardzo cienkie granice i prowadzenie dyskusji pomiędzy zwolennikami, przeciwnikami jest waleniem grochem o ścianę. Bo z jednej jak i z drugiej strony sa racje i sa chore skrajności. fanki ECh czy AL będą broniły ruchu, idei zdrowego odżywiania itd, mówiąc, że sylwetka to rzecz wtórna, z drugiej strony przeciwniczki (z którymi sie tez zgadzam) debilne hasła (akurat ECH w nich celuje) schudnij do bikini, pozbądź sie okropnej fałdki itd.. czyli pietnowanie wyglądu. No i mamy dziewczyny o pieknych, niemodelkowych ciałach i ich super idea bodypositive, która jest świetna i w końcu mówiaca- każda z nas jest inna i piękna. Ale mamy niestety chore grubaski(nazwę rzecz po imieniu) które w wieku lat 20 wazą po 100 kg, narzekaja na kolana, serce, ale jedzą niezdrowo, unikają wysiłku i zasłaniaja się akceptacją każdego ciała. tylko tu juz jest problem zdrowia. To jest mega trudny temat.
i co do samej idei fitness trenerek to jest wiele naprawde logicznych, promujących zdrowie nie sylwetkę. Akurat najbardziej widoczne sa panie AL i ECH, które wywołują sporo dyskusji i kontrowersji.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 14 września 2020, o 14:51

Jeśli chodzi o zdrowe podejście w temacie fitness, polecam Codziennie Fit i Dr. lifestyle. Obie dziewczyny znają się i lubią, obie są kompetentne i pozytywne. Marta Kruk ma kanał na YT Codziennie fit, głównie z ćwiczeniami, Monika Ciesielska to dietetyczka, która prowadzi bloga. Obie prowadzą też wspólny podcast "Od poniedziałku", dostępny m.in. na YT. Polecam szczerze i gorąco.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Fringilla » 14 września 2020, o 17:35

Argumentacja na rzecz zdrowia to jedno, ale to, kto to robi, to oddzielna sprawa :niepewny:

Nie podoba mi się koncept, że jakikolwiek celebryta i spec raczej od autopromocji i wyglądu jest promowany w jakikolwiek sposób wśród osób nieletnich za pomocą systemu szkolonego, zanim w ogóle poruszy się sprawę zdrowia psychicznego - a to nawet u nas nie leży, tylko nie istnieje na poziomie edukacji poniżej 18 roku zycia.

Zgadzam się, Szuwarku, a zarazem obstawiam, że zdecydowana większość problemów z odżywianiem - i efektów tegoż, bo są różne - to kwestie psychologiczne, a przemysł fit tylko do tego maksymalnie dokłada i w żaden ale to żaden sposób nie pomaga.
Osoba 100kg, jaką opisujesz, to ktoś wymagający wsparcia speców bynajmniej nie od diety na pierwszy ogień :niepewny:

Promuje się na pierwszą linię dietetyków zamiast wsparcia psychologicznego i pedagogicznego, co dla mnie jest mega pomyłką na tym etapie.
To jakby proponować osobom narzekającym na brak dostępu do podpasek i tamponów środki hamujące krwawienie jako rozwiązanie.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Lucy » 15 września 2020, o 11:32

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 15 września 2020, o 11:58

Cieśnie się na usta jedno
Spoiler:
. Dla kasy wszystko :zalamka: Tylko dzieci żal...
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez Lucy » 15 września 2020, o 22:17

Od 1:35 :evillaugh: nigdy nie zapomnę tego wywiadu. Jak to ludzie potrafią się zmienić ... na gorsze.

Post przez Lucy » 27 września 2020, o 11:52

ciekawe czy powiadomił ją osobiście, czy dowiedziała się z insta :ermm:

https://www.rmf.fm/magazyn/news,33656,t ... -dnia.html

Post przez Janka » 14 października 2020, o 22:15

Na Pudelku są przeprosiny skierowane do Michała Milowicza:

"PRZEPROSINY
Wydawca serwisu "Pudelek.pl" przeprasza Pana Michała Milowicza za naruszenie Jego dóbr osobistych w postaci wizerunku oraz dobrego imienia, wskutek opublikowania artykułów zawierających nieprawdziwe sugestie, wiążące Go z Izabelą M. Mając świadomość, że publikacja ww. artykułów godziła w dobre imię Pana Michała Milowicza, wyrażamy ubolewanie z powodu zawinionego naruszenia Jego dóbr osobistych. Zarząd Wirtualnej Polski Media spółki akcyjnej z siedzibą w Warszawie
"

O kogo chodzi? Co to za Izabela M.?
Obrazek

Post przez Lucy » 14 października 2020, o 22:32

Tańczyła z nim w TZG https://cdn.galleries.smcloud.net/t/gal ... nocrop.PNG i została chyba z dwa lata temu zatrzymana za współpracę z chińskim gangiem wyłudzającym pieniądze.

Post przez Janka » 14 października 2020, o 22:33

Ślicznie dziękuję, Lucy. Nigdy bym sama na to nie wpadła.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 15 października 2020, o 14:09

Jak ja nie cierpię tego faceta na sam jego widok mi się nóż w kieszeni otwiera i w sumie nie wiem dlaczego :lol:

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 15 października 2020, o 19:51

Ale że Michała Milowicza? :lol:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 15 października 2020, o 20:06

Milowicz jest... specyficzny :lol:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Papaveryna » 15 października 2020, o 20:17

Taki trochę wieś tańczy i śpiewa, ale uwielbiam film "Chłopaki nie płaczą", więc mam do niego jakiś sentyment :P

Post przez •Sol• » 15 października 2020, o 20:49

troszkę :D
Dla mnie to dno pokazał w tym na luziku fiku miku :evillaugh:

A Chłopaki nie płaczą właśnie jakoś wczoraj zaczęłam - nigdy tego w całości nie widziałam :hihi:
I w sumie teraz też oglądam na raty :mrgreen:

Post przez Fringilla » 15 października 2020, o 21:06

Kariery Milowicza i Karolaka pokazują, że to faceci w Polsce bardzo długo byli poczytywani za zdecydowanie głównych odbiorców lepiej budżetowanych produkcji, nawet tych romansowatych ^_^
— Ursula K. Le Guin

Post przez Papaveryna » 15 października 2020, o 21:18

•Sol• napisał(a):troszkę :D
Dla mnie to dno pokazał w tym na luziku fiku miku :evillaugh:

A Chłopaki nie płaczą właśnie jakoś wczoraj zaczęłam - nigdy tego w całości nie widziałam :hihi:
I w sumie teraz też oglądam na raty :mrgreen:

Aaaa, teges śmeges fą fą :evillaugh: Masochista o tym filmie robił odcinek i Sfilmowani. Ale już nawet nie wiem, co to był za tytuł :evillaugh:

O jaaa, "Chłopaki nie płaczą" to jeden wielki cytat :love:
Jeszcze w "Poranku kojota" Milowicz był znośny :evillaugh:

Post przez •Sol• » 15 października 2020, o 21:21

Frin, Karolak Milowiczem nowych czasów? :hyhy:

Very, Porady na zdrady? Na układy nie ma rady? Jeden z tych takich nowych cudów - nie widziałam, ale tytuły mocno wpadające w oczy :lol:

Poranka też nie widziałam :zalamka:
A to filmy mojego B. nadrabiam po kryjomu, bo on chyba nie jest świadomy, że ja tego nie znam :D

Post przez Fringilla » 15 października 2020, o 21:38

Jako 2- i 3-planowi wypadają znośnie w przyzwoitych produkcjach (Chłopaki.. choćby, tam nie ma słabych obsadzeń), ale jako amanci... no nieee... ;)
Nie ta mentalność i koncept ^_^
— Ursula K. Le Guin

Post przez •Sol• » 15 października 2020, o 21:46

Milowicz amantem - no nieeee :lol:

Karolak ogólnie też meh, jedynie w roli romansowej lubię go w Śniadaniu do łóżka. Tam jakoś pasuje.
Choć Karolak to zawsze gra Karolaka :hyhy:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W mediach