Teraz jest 22 listopada 2024, o 01:06

Sprzęty domowe (stacjonarne, laptopy, telefony, czytniki, etc.,)

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 25 czerwca 2019, o 13:04

dziwne rzeczy ci się dzieją. mam kilka kont na gmailu, odbieram pocztę na laptopie i komórce i nie mam żadnego problemu z ładowanie się strony. :niepewny:

mam też yahoo - działa bez problemu
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 25 czerwca 2019, o 13:11

kurcze dziwne, ja to już mam od ponad roku, pamiętam że czytałam o tym i ludzie pisali że odkąd zmienili "wygląd" gmaila wszystko zaczęło się walić ale ostatnio znów coś zmienili to już w ogóle mozolnie chodzi. Na telefonie jest w porządku, tylko na lapku :mysli:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 25 czerwca 2019, o 13:43

Mam ten sam problem i to od lat już, ale tylko na jednym koncie :/

Lilia -a jaka przeglądarka?
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez kejti » 25 czerwca 2019, o 17:57

masz racje, teraz jak sobie przypomne i czasami loguje się incognito na stare konto gmail (dla potrzeb gry) to wszystko hula aż miło

może za dużo tam tego? wiadmości, plików pdf itp?

.
.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 25 czerwca 2019, o 19:49

Frin, Firefox. z googlowskim Chromem jakoś dogadać się nie umiem. muli mi. oglądam tam tylko anime :mrgreen:

kejti incognito działa? to może to kwestia ciasteczek?? od czasu do czasu czyszczę przeglądarki, zostawiam tylko hasła.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez kejti » 25 czerwca 2019, o 20:13

nie wiem jak z tym kontem głównym na incognito. Sprawdzę to dam znać. Co do ciasteczek, zawsze jak czyszcze to potem mam niesamowity burdel :/

w dodatku coś w chrome zrobili że potraciłam wszystkie hasła do chomika i nie zapisują się nowe. Jak zapisze do jednego to ten jeden wciska się do wszystkich haseł na chomiku :smarkam:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 4 października 2019, o 13:19

Mp3 szlag mi trafiło i próbuję znaleźć nowe. Tylko nie wiem, jaki będzie dobry, czyli działał przez kilka godzin. Nie mam pojęcia, gdzie i jak zacząć. Macie jakieś pomysły?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 4 października 2019, o 15:05

Jestem wielką fanką Walkmanów firmy Sony. Są genialne, super łatwe w obsłudze i z akumulatorem trzymającym wiecznie.
Przenośny odtwarzacz CD też miałam z Sony i też był cudowny.

Od trzech lat używam Sony NW-E394 (w kolorze niebieskim) i nie wyobrażam sobie niczego lepszego.

Ponad rok temu kupiłam Sony NW-A45R (czerwony) i do dziś nie wrzuciłam na niego żadnej piosenki ani audiobooka, bo ten poprzedni jest tak świetny, że nie mam żadnego bodźca do używania nowego.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 5 października 2019, o 10:58

Mam jeszcze gdzieś starego Walkmana, który zapewne nadal działa. Tyle że nie mam dla niego zastosowania. Przenośny odtwarzacz CD jakoś mnie ominął.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 6 stycznia 2020, o 00:15

Coś mi się "porobiło" z myszą: wczoraj jeszcze było wszystko dobrze, a dziś mi "pływa", chwilę jest dobrze, a jak wejdę na jakąś grę na facebooku to zaczyna pływać i już tak zostaje, myszka bezprzewodowa z nadajnikiem usb. Mam ją ze trzy tygodnie to baterie chyba jeszcze nie siadają? Nie mam pojęcia co się z nią dzieje :bezradny:

Post przez Fringilla » 6 stycznia 2020, o 01:17

Jeśli to laptop i pad dobrze działa (na stacjonarnych sprawdzić można za pomocą klawiszy numerycznych), to mysz ale niekoniecznie bateria.
Jeśli pad też szwankuje, to już trochę gorzej, znaczy: trochę więcej zabawy w ustawieniach.

Najgorzej, jeśli kursor Ci znika, więc póki jest, to spokojnie ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez giovanna » 6 stycznia 2020, o 12:00

Płytka działa, kursor nie znika, ale jak zacznie pływać to do niczego się nie nadaje :evil:

Post przez Fringilla » 6 stycznia 2020, o 19:00

No to może to być problem banalny, który zabierze bardzo mało lub bardzo dużo czasu ;)
Może wypróbuj na początek na innym urządzeniu (robiąc to samo) i sprawdź zarazem baterie.
— Ursula K. Le Guin

Post przez kejti » 6 stycznia 2020, o 20:07

giovanna napisał(a):Coś mi się "porobiło" z myszą: wczoraj jeszcze było wszystko dobrze, a dziś mi "pływa", chwilę jest dobrze, a jak wejdę na jakąś grę na facebooku to zaczyna pływać i już tak zostaje, myszka bezprzewodowa z nadajnikiem usb. Mam ją ze trzy tygodnie to baterie chyba jeszcze nie siadają? Nie mam pojęcia co się z nią dzieje :bezradny:

ja mam podobny problem, raz jest dobrze, raz mnie cholera strzela - wypróbuj różne podkładki i koniecznie bateria, czasami jedna dłużej trzyma a innym razem okazuje się że już słabo łapie :bezradny:

.
.

Post przez giovanna » 6 stycznia 2020, o 20:27

No właśnie syn mówi, że to może baterie, jutro kupię, bo dziś święto to wszystko pozamykane

Post przez Fringilla » 6 stycznia 2020, o 20:39

A jeśli nie masz innego sprzętu pod ręką, to możesz w międzyczasie jeszcze przepiąć do innego USB, jesli jeszcze tego nie próbowałaś ;)
Tu punkt 3 do zastosowania:
https://www.drivereasy.com/knowledge/so ... indows-10/
(no i zalezyod modelu oraz czy to bluetooth czy bezprzewodowa z podpięciem do usb usb).

Z mojego doświadczenia (a porzuciłam myszy totalnie , w szczególności bezprzewodowe, jakiś czas temu też z powodu szaleństw różnych kursora) to często zderzenie sterowników z jakimś apdejtem systemu, który się dokonał już po rozpoczęciu użytkowania myszy.
— Ursula K. Le Guin

Post przez giovanna » 6 stycznia 2020, o 22:00

Dziękuję, jutro sprawdzę jak kupię baterie :)

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 2 kwietnia 2020, o 23:00

Dziewczynki, co mam zrobić żeby odzyskać avatar na LC? Wgrywam, wgrywam i nic. :yeahrite:
Nie widzę żadnego zdjęcia.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez kejti » 5 kwietnia 2020, o 18:15

niestety nie wiem

czy ktoś może używa podcasty ze Spotify do nauki języka? warto wydać na to pieniążki?

.
.

Post przez kejti » 17 sierpnia 2020, o 19:08

Wczoraj zrobiła mi się aktualizacja win10 i wyskoczyło Microsoft Edge. Postanowiłam wypróbować i wydaje mi się jak na razie o niebo lepsze niż Chrome... chodzi płynnie, wszystko się ładnie szybko ładuje, wszystko bardziej wyraziste. Przyznam, że chrome ostatnio zaczął mnie męczyć, także jestem zadowolona. Znajomy jeden poleca, inny nie bardzo bo niby nie wszystko tutaj działa. Ktoś używa?

.
.

Post przez Fringilla » 18 sierpnia 2020, o 00:19

Wszystko chodzi płynniej nie zawalone dodatkami, rozszerzeniami, kolejnymi apdejtami, zalogowaniem w mnóstwo miejsc etc etc :D
Ale ale: jeśli jesteś zwykłą użytkowniczką sieci, to wybierz, co wygodniejsze i łatwiejsze - nie ma co się przejmować ;)
— Ursula K. Le Guin

Post przez kejti » 18 sierpnia 2020, o 09:09

Możliwe ale rozszerzenia mam te same co na Edge (dwa) i nawet jak kiedyś usunęłam ciasteczka i baaa hasła to nic nie dało. W pracy też będę na Edge pracować więc przyda się bliższe przyjrzenie

.
.

Post przez Fringilla » 18 sierpnia 2020, o 16:09

Ale to też nakładanie kolejnych apdejtów na kolejne rozszerzenia i resztę. Jak zasiedlone miasto od tysiącleci: na wierzchu niby nowa architektura i odrestaurowane wszystko, ale jakby kopać pod, to kolejne warstwy i śmietniki ^_^
— Ursula K. Le Guin

Post przez giovanna » 18 sierpnia 2020, o 19:22

Używam czasem na zmianę z chrome

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 20 czerwca 2021, o 16:50

Dziewczyny, zastanawiam się nad zakupem czytnika. Chciałabym żeby sluszyl głównie do czytania książek po angielsku lub francusku. Możecie coś polecić fajnego? :-D
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich