szuwarek napisał(a):nawet w mojej branży widać spadek dochodów- jak zamykają duże zakłady to czujemy..
Janka napisał(a):Dziewczynki, kupujecie ubrania normalnie jak zawsze? Z takim samym entuzjazmem i ochotą?
Pytam, bo ja już nie. W maju i czerwcu byłam kilka razy w sklepach z ciuchami, co nieco nawet mi się podobało, ale kończyło się tym, że niczego nie kupowałam.
To dotyczy nie tylko mnie, ale wielu osób w Niemczech. W radiu usłyszałam, że w marcu, gdy były możliwe tylko zakupy internetowe, to na ubrania Niemcy wydali 20% tego, co było zakupione online w marcu w ubiegłym roku. A wtedy były dodatkowo zakupy sklepowe.
Sklepy ratują się obniżkami i specjalnymi ofertami, ale nie wyglada to nadal dobrze. Centra handlowe świecą pustkami. Właściwie tylko niektóre sieciówki jeszcze znajdują klientów.
Dużo osób w trakcie przebywania w domu wiosną przytyło (ja też), więc aż się prosi, by robiły teraz zakupy ciuchów w większym rozmiarze, a tymczasem wygląda na to, że wolą chodzić w za małych, niż kupować nowe.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości