Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:19

Youtube, Youtuberzy

Artyści, celebryci, postacie warte uwagi, głośne wydarzenia, komentarze, plotki i skandale

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 01:04

Ja oglądałam trochę szusz, gdy siedzieli w tym domku na Mazurach przez koronawirusa i nawet nie drażniła mnie tak bardzo. Ale dawno już nie patrzyłam, bo potem wrócili do siebie i pewnie na nowo zaczęło się jojczenie.

Moim motywem przewodnim są podcasty o sprawach kryminalnych teraz.
Makijażowo czasem zerkam do Ady Grotkowskiej, ale i ona jakoś mi obrzydła. Poza tym na mnie te wszystkie kosmetyki zawsze prezentują się sto razy gorzej, więc wolę na to nie patrzeć, bo tylko się wkurzam.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 01:29

Mnie się ostatnio miło patrzyło na filmiki Hani z Glamshopu, w których prezentowała makijaże robione przy użyciu ich najnowszych paletek. Gdy używa innych kosmetyków, to już mnie nie przyciąga.
Natomiast zraziłam się jakiś czas temu do Red Lipstick Monster. To był filmik zatytułowany "co nowego pojawiło się w makijażach w ciągu ostatnich dziesięciu lat". Ona kiedyś była miła i sympatyczna, a teraz zrobiła się strasznie zmanierowana, jakby sukces za bardzo uderzył jej do głowy. Mówi z jakąś taką arogancją i nadmierną pewnością siebie, a nawet nie postarała się by sprawdzić prawdziwość faktów przed nagraniem. W tym filmiku prawie wszystko, co pokazała, było już wiele, wiele lat wcześniej, prawie nic nie było nowością. Powinna raczej zatytułować ten film "o czym ja dowiedziałam się w ciągu ostatnich dziesięciu lat, a reszta świata wiedziała od dawna".

Jak zaczęłam oglądać filmiki makijażowe, to zaraz mi nawrzucało innych propozycji, np. Kitulec i House Of Makeup Małgorzata Smelcerz, ale one niekoniecznie są dobre dla mnie. Najbardziej wiarygodna wydaje mi się maxineczka.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 01:36

Dużo ludzi nie lubi Maxineczki, bo podobno za wysoko obrysowuje sobie usta, jakoś tam się specjalnie ustawia do kamery, że w rzeczywistości wygląda całkiem inaczej. Ja tam czasem zerknę do niej, jak coś szukam i nic złego mi nie robi.
Kitulec jakoś mnie drażni. A rzeczy, które ona pokazuje są ciemne i w ogóle nie dla mnie. Parę razy zerknęłam i dałam spokój.
RLM to w ogóle jsię na tych filmikach zachowuje, jakby łyknęła wcześniej kielicha, albo dwa. Jakoś tak dziwnie mówi, dziwnie przeciąga słowa.

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 01:40

Ona mówi przez nos. Tak mi się wydaje. I stąd chyba to dziwne brzmienie.
A Kitulec ma styl jakby w kierunku panien leśnych.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 01:53

O matko, co to panny leśne? :heh:
Być może u RLM to jest to, ale wydaje mi się, że kiedyś jednak inaczej się zachowywała i mówiła :mysli: Choć ja nigdy jej specjalną fanką nie byłam, to mogę mieć błędne spostrzeżenia.

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 02:11

Chyba już wiem, co masz na myśli. Ona rzeczywiście jest jakoś inaczej nakręcona niż kiedyś, choć nie jestem odpowiednią osobą, by to oceniać, bo też nigdy nie byłam jej fanką i znam bardzo mało jej filmików.

Panny leśne pracują przy drodze i swoim wyglądem chciałyby zwracać na siebie uwagę już z daleka. Dlatego potrzebują odpowiedniego stroju i makijażu. Nie mogą się kolorystycznie zlewać z lasem.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 02:32

Dobrze kombinowałam z tymi pannami :evillaugh:
Ona używa tyle rozświetlaczy, że pewnie i tak z daleka ją widać.

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 02:41

O rany! Ale się uśmiałam. Ale to fakt. Ona się bardziej świeci niż choinka na Boże Narodzenie i możliwe, że widać ją z kosmosu.
Pewnie astronauci według niej ustalają swoją pozycję, jak przelatują nad Europą.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 02:59

To bardzo prawdopodobne :shades:

A miałam o Vogule Poland napisać. Od jakiegoś czasu zerkam na nich, najbardziej lubię Prasówkę. I zazwyczaj naprawdę idzie się uśmiać. Zwłaszcza, gdy Patryk (chyba) mówi przy 'Czytelnicy pytają, Rewia odpowiada' coś w stylu 'Pozdrawiamy pana Marka. Pozdrawiamy Poznania'. Mega mnie to bawi :rotfl: Ale zaczynają mnie coraz bardziej denerwować. Wydaje mi się, że niektórych osób bardzo nie lubią, tak wręcz toksycznie i co ta osoba by nie zrobiła, to dla nich zawsze będzie tą najgorszą. Czasem czepiają się totalnych drobnostek. Z drugiej strony mają też swoich ulubieńców, gdzie już przymykają oczy na różne sprawy. Na przykład akcja z Dodą, która komuś na insta zajumała zdjęcie, a potem tę osobę zablokowała. A oni początkowo na to, że 'oooo głupotki'. Jakby tak zrobił któryś z nielubianych przez nich Youtuberów, to już by go z błotem za to zmieszali, że hej.

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 03:11

Papaveryna napisał(a):coś w stylu 'Pozdrawiamy pana Marka. Pozdrawiamy Poznania'. Mega mnie to bawi :rotfl:

Oglądam ich od kwietnia lub maja, coraz regularniej, ale tego jeszcze nigdy nie zauważyłam. Muszę się lepiej wsłuchiwać przy następnej prasówce.
Oni do mnie raczej pasują poglądami, z tego co dotąd widziałam. I też pewnie komuś, kogo lubię, bym więcej wybaczyła, a jak ktoś by mi podpadł, to natychmiast przyczepię się do każdej błahostki.
Lubię ich koty, ich imionka i to, że oni są dla swoich kotków tacy kochani.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 03:30

Musisz przesłuchać może uda Ci się to wyłapać :P Albo jeszcze to 'Brawo, brawo, brawissimo' :evillaugh:
Ja zazwyczaj również zgadzam się z tym, co oni mówią. Ale właśnie - jak mówią o kimś, kogo sama nie lubię, albo nie znam, to mi to rybko. Ale kiedy kogoś nawet lubię, a oni ciągle przy jego osobie robią z igły widły, to mnie to mierzi :evillaugh:
Na przykład ostatnio z tym umalowanym facetem. 'Ekipa' to moje gilty pleżery i lubię ich oglądać. Co nie zmienia faktu, że kiedy rozbili w Stanach kilka aut raczej im nie kibicowałam z tego powodu. Natomiast inba wokół umalowanego faceta mnie wkurzyła, bo to mi się wydało już takie, sama nie wiem jak to nazwać, może 'nazi poprawność'. Nie uważam siebie za osobę nietolerancyjną, ale na niektóre rzeczy sama zareagowałabym śmiechem, albo dziwnie objawiającym się zakłopotaniem. Gdyby wpadł do nas chłop w makijażu (kiedy mamy świadomość, że on tego makijażu normalnie nie używa), to bym na bank się śmiała i coś głupiego palnęła :bezradny:

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 04:27

"Brawo, brawo, brawissimo" uwielbiam. Nowa wersja jest jeszcze lepsza.

Mnie nie rusza zbyt mocno, gdy oni o kimś, kogo lubię, mówią źle, a o kimś, kogo nie lubię, dobrze, bo żywię do celebrytów tylko letnie uczucia, więc właściwie bliższe prawdy jest, że są mi obojętni. Chyba jeszcze tak nie było, by coś na kanale Vogule mnie mocno uraziło. Oni obaj są dość rozsądni w swych ocenach, szczególnie Patryk.

Pojawił się nowy film na kanale Mówiąc Inaczej:
https://www.youtube.com/watch?v=-01COE46zMA
To jest rozmowa z Patrykiem Chilewiczem. Mądrze tam mówi.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 26 czerwca 2020, o 07:49

Też bardzo lubię Voqule. Zaczęłam ich oglądać od prasówki (pamiętam, że w tytule było coś w stylu - Foremniak prowokuje kleszcze :hyhy: ), ale ostatnio najchętniej słucham ich podcastów, lubię też zwykłe vlogi. Odkąd skupili się na tiktokerach i youtuberach, prasówka coraz mnie mnie interesuje. Przeważnie nie znam tych ludzi.

Poza nimi oglądam Tur Tur Bloga, prowadzi go dziewczyna, która od 15 lat mieszka w Turcji i opowiada jak tam wygląda codzienne życie.

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 12:32

Mnie zainteresowały filmiki Vogule o domach youtuberów, bo nic o tym nie wiedziałam i byłam ciekawa, jak to wygląda od kuchni. Gdy się okazało, że to jest temat zupełnie nie warty uwagi i mojego czasu, to już też wolałabym, by Vogule zwrócili się w stronę osób bardziej znanych.

Filmik Vogule, w którym opowiadają o swojej młodości, tak bardzo mnie poruszył, że się zastanawiałam, jaki jest jeszcze sens w byciu patriotką. Pewnie nie ma żadnego.
Obrazek

Post przez joakar4 » 26 czerwca 2020, o 12:37

Zaczęłam go oglądać, ale coś mi przeszkodziło i ostatecznie do niego nie wróciłam. Może dzisiaj go skończę.

Jeszcze mi się przypomniało, że zaglądam czasami na kanał 7 metrów pod ziemią. Są na nim wywiady z ciekawymi ludźmi.

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 12:48

7 metrów też bardzo lubię. Fajny facet, bardzo profesjonalnie wyglądają jego filmy i pięknie się przykłada do doboru gości i pytań.

A jak już jestem przy profesjonalizmie, to bardzo podobał mi się montaż we wczorajszym wywiadzie Pauliny z Patrykiem z Vogule. Taki mały szczegół, a cieszy.
Nie ma porównania do całkowitego braku montażu u niektórych nieprzykładających się do swojej pracy i propagujących maksymalną bylejakość youtuberek.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 14:40

A ja najbardziej lubię jak Vogule mówią o Youtuberach :hahaha: Inne gwiazdy niespecjalnie wpasowują się w moje zainteresowania.
Ogólnie teraz na YT albo słucham o mordulcach, albo oglądam coś dla śmiechu. Możliwe, że jestem pustakiem, ale nic nie poradzę :bezradny: Jeszcze słucham "Tu Okuniewska", ale z tego też się śmieję, więc jak najbardziej zalicza się do punktu drugiego. Tak samo Mietczyński, a nawet i Zapytaj Beczkę mi się zdarza, choć Gonciarz tam robi się coraz bardziej psychodeliczny :-D

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 15:37

Ja też bardzo lubię, jak Vogule mówią o Youtuberach, ale tylko tych, których znam. O Andziaks było fajnie ostatnio. Nie pamiętam, o kim jeszcze, ale takie lubię.
Natomiast jak mówią o domach youtuberów, to tam nie ma ani jednej osoby, z którą cokolwiek by mnie wiązało i robi się dla mnie strata czasu.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 15:43

Dla mnie właśnie domy są najlepsze. Nie przepadam za TikTokerami :evillaugh:

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 15:45

Co to są TikTokerzy?
Obrazek

Post przez joakar4 » 26 czerwca 2020, o 15:58

To osoby, które nagrywają durne filmiki na Tik Toku. Jak się okazuje, ta aplikacja to jakiś szał ostatnio.

Vogule mówi też o Stylizacje.

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 16:01

To właśnie Tiktokerzy mieszkają w tych domach? Czy to jakaś inna grupa?
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 16:37

Tych domów to w ogóle (vogule) się od cholery narobiło. Ja jedynie patrzę na Ekipę odkąd Gonciarz nagrał z nimi. Team X kojarzę, ale nie wzbudzają mojej sympatii. Tam jest Stuu, na którego Vogule mówią Prezes, no i ta słynna Lexy Czaplin :evillaugh: To wszystko YouTube. Natomiast TikTokerzy też mieli jakiś swój dom, który ponoć się rozpadł. Ale ja TikTokerów ani trochę nie znam. Jedynie kojarzę Marti Renti i Kinię Wiczyńską, bo Vogule o nich mówią. Kinia to ich córcia :rotfl:

joakar4 napisał(a): Vogule mówi też o Stylizacje.

Muszę zerknąć na starsze odcinki, bo od niedawna ich w sumie oglądam.

Post przez Janka » 26 czerwca 2020, o 17:05

Mnie zaciekawiło coś zupełnie bez związku z filmikami: Wiecie może który z nich gotuje?
Obrazek

Post przez Papaveryna » 26 czerwca 2020, o 17:11

Nie mam pojęcia, bo ja praktycznie jednie na Prasówkę patrzę, albo reakcje na dramy :shades:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W mediach