Fringilla napisał(a):Kejti - a nie wolisz skonsultować ze specjalistami na miejscu? Chyba mają dobry (lepszy częściej niż u nas) system informacji o formach, dostępności i cenach / obniżenia kosztów.
Bo jednak użerania się z polskim systemem bez tzw. zaufanego lekarza rodzinnego nie polecam.
Ps mamy temat Szlachetne zdrowie
viewtopic.php?f=28&t=330&start=1025
Janka napisał(a):Z tymi zastrzykami trzeba być bardzo pewnym, jakie się ma priorytety, bo w razie czego nie można niczego cofnąć. Hormonów się nie wydłubie z powrotem w przypadku ewentualnej zmiany decyzji. W razie silnych skutków ubocznych jest tak samo, już przepadło i nic się nie poradzi.
Jednorazowo podana dawka hormonów jest bardzo wysoka. Kiedyś sprawdzałam, że to było chyba 150 razy więcej niż maksymalna dawka dzienna.
kejti napisał(a):wooooo
szuwarek napisał(a):kejti dopytaj lekarza. bo nie wiem co by się mogło nie przyjąć. wyciągają stary i obok wkładają nowy. ale może są jakieś problemy.
Janka napisał(a):kejti napisał(a):wooooo
Ja nie jestem żadną ekspertką od tej teamtyki i odezwałam się tylko dlatego, że nikt Ci nie odpowiedział, dlatego wydaje mi się, ze najlepszym rozwiązaniem byłoby poszukanie bardziej rzeczowych informacji, żebyś mogła wyrobić sobie pierwszą opinię, zanim porozmawiasz z lekarzem.
Z własnego doświadczenia zauważyłam, że lekarze nie zawsze są chętni do tego, by dobrać komuś naprawdę optymalną metodę i mogą kierować się prywatnymi preferencjami. Mnie kiedyś lekarz zalecił metodę, która sprawdzała się świetnie u jego własnej żony. U mnie się nie sprawdziła. On nie wziął pod uwagę, że byłam wtedy dwa razy młodsza od jego żony i trzy razy chudsza, a takie sprawy też się liczą.
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości