Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:12

Katarzyna Berenika Miszczuk

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 14 kwietnia 2020, o 13:39

"Ja cię kocham, a ty miau"

Obrazek

Lord to kot brytyjski, który najbardziej na świecie kocha swoją właścicielkę. Kiedy więc dostaje ona propozycję udziału w konkursie organizowanym przez tajemniczego milionera, oczywistym jest, że zwierzak postanowi zrobić wszystko, by ułatwić jej wygraną. Szybko się okazuje, że jego pomoc jest nieoceniona, zwłaszcza kiedy w tajemniczych okolicznościach giną kolejni konkurenci jego ukochanej pani.

„Ja cię kocham, a ty miau” to pierwsza książka, w której narratorem jest zwierzę jaką miałam przyjemność czytać. Przyznam szczerze, że początkowo nie mogłam się przyzwyczaić, brakowało mi trochę ludzkiej perspektywy. Jednak Lord bardzo szybko mnie do siebie przekonał. To naprawdę wspaniały kot, momentami miałam wrażenie, że czytam
o swoim Gilbercie. ;) Autorka idealnie odtworzyła charakter i zachowanie Brytyjczyka. Sposób w jaki Lord postrzega świat, jego przemyślenia i wewnętrzne monologi bawią do łez.

Cała historia to przykład świetnej komedii kryminalnej. Oprócz dużej dawki humoru, mamy w niej ciekawą zagadkę, kilka zwrotów akcji i sporo podejrzanych, co powoduje, że ciężko się oderwać od czytania, a strony uciekają nie wiadomo kiedy. Samo zakończenie również nie zawodzi. Praktycznie do ostatnich stron nie wiadomo kto za tym wszystkim stoi, zadziwia również motyw sprawcy.

Książkę oczywiście bardzo polecam. Uważam, że to obowiązkowa lektura dla wielbicieli kotów.
Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2020, o 15:50 przez joakar4, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 15 kwietnia 2020, o 11:50

Właśnie przeczytałam i polecam bardzo! :cheer:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 15 kwietnia 2020, o 14:15

Jakoś mam opory przed czytaniem książki napisanej z punktu widzenia kota hmmm
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 15 kwietnia 2020, o 19:14

Ale ten kot jest super inteligentny i dowcipny :P
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 19 listopada 2020, o 13:38

"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Poprzednia strona

Powrót do M