montgomerry napisał(a):Wszystkie instytucje kultury nieczynne są teraz do odwołania. Nie ma terminu ostatecznego wyznaczonego.
klarek napisał(a):Weszłam dzisiaj na stronę biblioteki sprawdzić co nowego mają na stanie. Od razu przejrzałam terminu zwrotu książek, czy coś się zmieniło bo ostatnio wszystkie książki przedłużyli do 27 marca. Okazuje się, że z automatu przedłużono wszystko do 30 kwietnia. Czyli pewnie do tego czasu przewidują zamknięcie bibliotek Przynajmniej w Warszawie na Pradze Południe.
Fringilla napisał(a):No trzeba jeszcze po otwarciu dać czas ludziom na zwroty
Bo jakby tak się rzucili na raz... gorzej, niż w przychodniach
A jakby jeszcze kary naliczano... To by były zamieszki.
Hm, na Śródmiejskiej nie ma apdejtu o zwrotach, w Mokotowskiej takoż, Narodowa też na około.
BUW jak zwykle ma schrzaniony komunikat, ale przynajmniej są konkrety
A jak tam korzystanie ze zbiorów online?
EDIT a nie, w Mokotowskiej misiaki dały dzień na zwroty (29-30.04)
Karina32 napisał(a):Ja tam nie mam za wiele czasu na czytanie - praca zdalna, lekcje z dziećmi, prace domowe i zlatuje do wieczora
Karina32 napisał(a):Montgomery mój mąż niby też zdalnie pracuje, ale zamyka się w sypialni i nie wolno mu przeszkadzać. Dzięki temu i dzieci i prace domowe są na mojej głowie
aleqsia napisał(a):Wow, wolne w pracy trzeba zaklepac na 29 i na wszelki wypadek 30 jak się nie dopcham pierwszego dnia. Mi na śródmieściu leci kara za przetrzymanie (termin wypadł kilka dni przed oficjalnym zamknięciem bibliotek).
Księżycowa Kawa napisał(a):W końcu u mnie otworzono bibliotekę – tzn. niektóre filie – na razie nie można dokonywać rezerwacji, bo po zwrocie książki idą na czternastodniową kwarantannę. Recz jasna nie można poruszać się swobodnie po terenie biblioteki. Tak czy owak mam już jakieś nowe książki...
Opłaty za nieterminowy zwrot książek nie będą naliczane w czasie trwania stanu epidemicznego
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości