Teraz jest 22 listopada 2024, o 18:52

Polska strefa

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 30 grudnia 2019, o 23:48

W sumie nie tak źle, biorąc pod uwagę, jakie czasem głupoty się trafiają...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 31 grudnia 2019, o 03:00

To prawda.
Książka była tak dobra, że te wszystkie drobiazgi, które nie były dobrze dopracowane, w ogóle mi nie przeszkadzają. Nie takie rzeczy bym jej wybaczyła.
A najchętniej bym teraz całą książkę zapomniała, by móc ją czytać od nowa z tymi samymi emocjami i wrażeniami.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 3 stycznia 2020, o 20:24

Ebook drugiej części Zaufasz mi jest na woblinku https://woblink.com/ebook/zaufasz-mi-di ... nska-50415, jakby ktoś chciał to mogę podarować kod na 10 złotych zniżki :)

Ulubiona autorka/autor: Julie Garwood

Post przez Antenka » 5 stycznia 2020, o 03:55

Dzięki Giovanno właśnie sobie kupiła :wesoły:

Post przez giovanna » 5 stycznia 2020, o 20:24

Nie ma za co :)

Post przez Janka » 5 stycznia 2020, o 20:58

Bardzo Wam zazdroszczę, Dziewczynki. Też bym już chętnie kupiła, ale w tej chwili nie mam nikogo, z czyjego konta mogłabym skorzystać. Muszę sobie jeszcze troszkę poczekać.
Jak przeczytacie, to piszcie, co o niej myślicie, dobrze?
Obrazek

Post przez giovanna » 5 stycznia 2020, o 21:07

Mogę Ci kupić jak chcesz, bo chyba jest opcja kup na prezent

Post przez Janka » 5 stycznia 2020, o 21:11

Bardzo dziękuję, niestety nie mogę skorzystać. Chodziło mi o to, że nie mam teraz jak oddać kasy.
Obrazek

Post przez giovanna » 5 stycznia 2020, o 21:31

Rozumiem :)

Post przez Janka » 5 stycznia 2020, o 21:59

Jak wyjdzie papierowa, to może uda mi się namówić kogoś, by mi kupił na prezent imieninowy i wysłał.
A jak nie, to będę musiała sama po nią pojechać. To też nie jest zły pomysł.
Obrazek

Post przez Alias » 5 stycznia 2020, o 23:37

Och! Gio, jakie są formy płatności w Woblinku? Paypal (nie mam, ale może coś wymyślę :hyhy: ) wchodzi w grę? Bo ja bym już chciała sobie kupić :yes:
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez giovanna » 5 stycznia 2020, o 23:41

Możesz zapłacić kartą, przelewem internetowym przez dotpay lub payu i blikiem. Jakbyś potrzebowała kod to daj znać :)

Post przez Alias » 5 stycznia 2020, o 23:49

Dziękuję pięknie, Gio!
Szkoda, że nie ma jednak paypala. To poczekam do 15.01, czyli w moim przypadku do 30 (bo pewnie wtedy dopiero do mnie dotrze papierek).
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez giovanna » 5 stycznia 2020, o 23:54

Chyba u nas mało który sklep internetowy ma paypal, ja mam, jak chcesz mogę kupić tylko nie pamiętam już jak to się te transakcje robiło między użytkownikami, bo raz na parę lat płacę jak coś kupię na ebayu :lol:

Post przez Alias » 6 stycznia 2020, o 00:05

Jesteś skarbem Gio, ale nie chcę zawracać Ci głowy. W sumie nawet nie wiem jak taka transakcja miałaby wyglądać w praktyce :mysli:
Mam brata w Polsce, ale chyba nie chcę go prosić... :ermm:
Muszę być cierpliwa i odczekać swoje :bezradny:

Post przez giovanna » 6 stycznia 2020, o 00:08

Żaden problem jakbyś chciała :)

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 stycznia 2020, o 01:15

Szalony rok. Opowieść wigilijna - Maja Czekanowicz

Obrazek

Dwudziestoczteroletnia Ania, świeżutka absolwentka weterynarii jest córką znanego w Warszawie lekarza dla zwierząt doktora Oczko. Doktor Oczko jest wdowcem, ma swoją lecznicę, popularny program w telewizji, kanał na YouTube, który pomaga mu tworzyć Ania, oraz jest nieco oderwany od rzeczywistości, jak Mick Jagger. Zbliża się Sylwester i Ania, która studiuje podyplomowo MBA w Londynie wraca z pobytu na stacji arktycznej, gdzie kręciła materiały o niedźwiedziach polarnych do internetowego kanału ojca.
W tym czasie miała bardzo ograniczony kontakt ze światem, i nagle się okazuje, że wszystko co zostawiła w domu kompletnie się zawala. Szalony ojciec traci lecznicę, rzekomo za długi, a później umiera na atak serca...

Tytuł powinien brzmieć Szalona opowieść wigilijna. Obrazek To debiut i moim zdaniem nieudany. To co mnie raziło, to brak logiki w niektórych wątkach i ich niedokończenie. Do tego absurdalne sytuacje i tu muszę napisać o jednej z nich. Siostry jadą do Bukaresztu, żeby przekonać jedną weterynarz do pracy u nich. Kobieta przebywa obecnie w szpitalu psychiatrycznym i siostry z miejsca, bez żadnej wcześniejszej ''rezerwacji'' tam się ''zapisują''. To jest normalne? Można przyjechać do obcego kraju i się zamknąć w psychiatryku? :niepewny: Na dodatek przyjmuje ich siostra, która nie zna angielskiego :zalamka: i porozumiewają się na migi. Lekarz, który z nimi rozmawia(słabo zna angielski), jedną bierze za weterana wojennego, a nie weterynarza. Może to miało być śmieszne, ale po iluś już smaczkach, ręce mi opadły. Zapomniałam wspomnieć, że Pani weterynarz ma fobię odnośnie psów. :krzyczy: Musi mieć asystenta, który za nią bada psa, ona mu mówi co ma robić.
Końcówka to wybuch śmiechu ... ale z bezsilności. Rozwiązanie przejęcia lecznicy ojca kompletnie od czapy.
Nie wiemy też, czy lecznica wyszła na prostą (długi) i wątek romantyczny został nierozwiązany. Wygląda to, jakby autorka zapomniała dopisać epilog.

1/6
Ostatnio edytowano 9 stycznia 2020, o 13:12 przez Lucy, łącznie edytowano 2 razy
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 9 stycznia 2020, o 01:42

Lucy, bardzo Ci współczuję, że musiałaś stracić na nią swój czas i jednocześnie dziękuję za przestrogę.
Obrazek

Post przez Lucy » 9 stycznia 2020, o 02:23

Cud że tego nie kupiłam :evillaugh: miałam już w koszyku. Najlepsze są podziękowania:

Ta książka ma długą historię, a jej matką chrzestną jest znakomita pisarka Manula Kalicka. To ona nie odpuściła, kiedy Maja pogrążała się w rezygnacji i marazmie, to Manula namówiła Maję, żeby opowiedziała losy rodziny Oczków w formie, w jakiej teraz możecie je Państwo czytać. Skromnym zdaniem autorki wyszło całkiem, całkiem, choć oczywiście ostateczna ocena należy już tylko i wyłącznie do Czytelników.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Dorotka » 9 stycznia 2020, o 08:23

A kto to cudo wydał? Dobrze widzę, że Świat Książki? Czyżby i oni zaczęli wydawać za pieniądze wszystko jak leci? I kim, do czorta, jest owa "znakomita pisarka Manula Kalicka"? Nie kojarzę tej pani. :bezradny:
Lucy - wrzuć wzmiankę o tej książce, wraz ze zdjęciem okładki, do "Uwaga kiepskie książki", bo tu zaginie w natłoku innych informacji.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Lucy » 9 stycznia 2020, o 13:08

Nie znasz tej autorki? http://lubimyczytac.pl/autor/22682/manula-kalicka
Ja przeczytałam ''Tutto bene'' i ''Szczęście za progiem'' i było ok.
Wkleiłam post do kiepskich książek.

Post przez Janka » 9 stycznia 2020, o 15:50

Najbardziej mi się wszędzie rzuca w oczy "Wirtualne zauroczenie" Kalickiej. Już mi prawie wyskakuje z lodówki.
U nas na forum na pewno już była o niej mowa.
Autorkę znam od czasów serii wydawniczej Claudia - Literatura na obcasach. Wtedy wydano jej "Szczęście za progiem". Miałam tę książkę, ale się pozbyłam nie czytając.
Wikipedia mówi, że Manula Kalicka "obecnie prowadzi agencję literacką", a to może znaczyć, że reklamę robiła w ramach swojej działalności zawodowej.
Obrazek

Post przez Dorotka » 9 stycznia 2020, o 17:19

Nie, Lucy, naprawdę nie znam ani Manuli Kalickiej, ani jej książek. Jedna czy dwie okładki rzuciły mi się kiedyś w oczy, ale żadnej z jej powieści nie miałam jeszcze w rękach. I chyba nie chcę mieć, skoro swoim nazwiskiem reklamuje beznadziejne książki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez giovanna » 9 stycznia 2020, o 21:41

Jakąś ksiązkę jej autorstwa próbowałam czytać, ale kompletnie mi nie podeszła i nawet mnie nie interesuje teraz co pani Kalicka pisze.

Post przez Janka » 11 stycznia 2020, o 02:42

Doszły mnie słuchy, że "Zaufasz mi" Diany Brzezińskiej kończy się strasznym cliffhangerem. Jest tam jakieś bardzo tajemnicze wydarzenie, które wytłumaczone będzie dopiero w następnej części. Tak się zastanawiam, czy nie zaczekać z kupowaniem książki i czytaniem do czasu, gdy już będzie się zbliżało wydanie następnego tomu.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...