Teraz jest 22 listopada 2024, o 11:06

Nasze świąteczne prezenty

Romansoholiczne inspiracje: prezenty, dekoracje, przepisy na Święta, przydatne linki | Boże Narodzenie – Nowy Rok – Walentynki – WIELKANOC – Halloween i wiele innych

Halloween — Zaduszki — Jesienne święta

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 16 grudnia 2018, o 15:35

Jest to już dość stara gra, ale kupiłam już drugą u innego sprzedającego, na szczęscie była w dobrej cenie. No właśnie nie ma gwarancji czy była nie używana, a nie mam na czym sprawdzić. A zresztą w opisie aukcji wyraźnie pisało, że: nowa, oryginalnie zafoliowana. On się niby tłumaczy, że to już ostatnia, że płyta "latała" w pudełku to ją sprawdzili czy się nie porysowała, ale wystarczyło napisać do mnie czy otwierać i sprawdzać czy nie i by było w porządku. Inni którzy kupowali na tej aukcji mają nowe nie używane, a ja cholera wie, mógł zmienić opis i cenę i by było OK

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 16 grudnia 2018, o 18:25

Giovanno, dobrze zrobiłaś, że odesłałaś. Też bym się nie zgodziła na rozpakowaną.
Dorotka napisał(a):Najgorzej ze ślubnym, bo na niego jak zwykle pomysłu mi brak, bo sam sobie wszystko kupuje.

Ten sam problem jest zawsze ze mną. Na dokładkę mam w grudniu urodziny, więc wszystkie marzenia zdążą mi się zawsze spełnić przed Świętami i pod choinkę nie ma co mi położyć.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 16 grudnia 2018, o 18:40

ja z prezentami tez zdążyłam,może nie wszystkie oczekiwania zostaną spełnione,ale dwójka moich dzieci ma za dwa miesiące urodziny,więc najwyżej poczekają...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Dorotka » 16 grudnia 2018, o 21:53

Okej, może macie i rację, że powinno się odesłać taką grę, ja sie po prostu na tym nie znam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Dorotka » 30 listopada 2019, o 23:44

Macie już coś? Jakieś pomysły na ten rok? A może już wszystko zostało kupione i zapakowane?

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 1 grudnia 2019, o 00:15

Pierwszy raz stoję przed dylematem: papierowe czy e-booki :rotfl:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 1 grudnia 2019, o 11:40

Ja bratowej nerkę nike kupiłam (swój prezent już dostałam, drogie garnki na indukcje).
Bratu gre chce kupić ale czekam aż dostanie xbox 1 to online mu wezmę bo jak byłam tutaj pytań to nikt nie wiedział czy język polski jest (25euro) a w Polsce ta gra 60 euro, posrało ich....

bratanek (3 lata) nie wiem, on wszystko ma :mur: bardzo lubi disney na lodzie ale co mu babrie kupie :hihi: bo za tą w blond włosach szaleje najbardziej :hihi:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez Dorotka » 1 grudnia 2019, o 13:57

Ja bym się nie pogniewała za książki, ale tradycyjnie papierowe. Sporządziłam naprawdę dłuuugą listę, więc mój Mikołaj będzie miał z czego wybierać. :mrgreen:
Dla brata z książek mam "Psie sucharki", bo od dawna śledzi je na Instagramie:

Obrazek

I "Kronika. World of Warcraft. Tom 1":

Obrazek

Post przez ewa.p » 1 grudnia 2019, o 14:03

ja mam juz część pokupioną,nawet część spakowaną...A czemu tylko część?-kupiam ładny papier do pakowania,ale zostawiła go w sklepie...(skleroza niby nie choroba) :hyhy:
Resztę będę dokupywać sukcesywnie.U mnie tradycyjnie: ksiazki,ciuchy,kosmetyki,coś z biżuterii,coś do kolekcji(dla najstarszej),jakieś gadżety elektroniczne dla syna,myśliwskie dla męża i jeździeckie dla młodej...

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez kejti » 1 grudnia 2019, o 14:46

Dorotka napisał(a):Ja bym się nie pogniewała za książki, ale tradycyjnie papierowe. Sporządziłam naprawdę dłuuugą listę, więc mój Mikołaj będzie miał z czego wybierać. :mrgreen:

Obrazek

widziałam ostatnio kalendarz z tych psich sucharków, świetne to :)

ewa maszyna :evillaugh:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 1 grudnia 2019, o 15:57

Ja mam kupione dla młodszej córki, dla stars,ej też w tym tygodniu kupuję (maszynę do szycia dla dzieci, bo zafascynowana jest tematem, więc niech ma :-D ). Na męża, mamę i babcię jak zawsze pomysłów brak :bezradny: ).
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez Fringilla » 1 grudnia 2019, o 17:06

A ta maszyna faktycznie szyjąca? :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 1 grudnia 2019, o 18:36

Ja mam dla siostry zestaw kosmetyków. Kupiłam jej bronzer, dwa rozświetlacze i kilka lepszych pędzli. Coś co zawsze chciała, ale szkoda jej kasy.
O dziwo mam też już cały prezent dla ojca. Kupiłam mu książkę o wedkarstwie morskim i elektryczną maszynkę do golenia.
Mamie chyba kupię perfumy i jakaś świąteczną książkę, może Szarsńskiej. :mysli:

Post przez Karina32 » 1 grudnia 2019, o 20:54

Fringilla napisał(a):A ta maszyna faktycznie szyjąca? :hyhy:

Tak, to dziecięcy Łucznik, więc powinna być ok :-D

Post przez Fringilla » 1 grudnia 2019, o 21:40

A, to pełna profeska ;) Nie wiedziałam, że Łucznik też coś takiego robi - strasznie fajne :P I elegancki klasyczny dizajn :D
kejti napisał(a):bratanek (3 lata) nie wiem, on wszystko ma :mur: bardzo lubi disney na lodzie ale co mu babrie kupie :hihi: bo za tą w blond włosach szaleje najbardziej :hihi:

Którą konkretnie? :niepewny: Z ciekawości pytam ;) Bo mają też pluszowe wersje i bardziej "neutralne" od Hasbro.
— Ursula K. Le Guin

Post przez ewa.p » 1 grudnia 2019, o 22:05

kejti napisał(a):
Dorotka napisał(a):Ja bym się nie pogniewała za książki, ale tradycyjnie papierowe. Sporządziłam naprawdę dłuuugą listę, więc mój Mikołaj będzie miał z czego wybierać. :mrgreen:

Obrazek

widziałam ostatnio kalendarz z tych psich sucharków, świetne to :)

ewa maszyna :evillaugh:

w tym roku zaczęłam mysleć perspektywicznie,pierwsze prezenty zamawiałam juz we wrzesniu...jeszcze nigdy tak wcześnie nie myślałam o prezentach...myślę,że i w w przyszłym roku zaczne wcześnie...

Post przez Karina32 » 2 grudnia 2019, o 11:58

Fringilla napisał(a):A, to pełna profeska ;) Nie wiedziałam, że Łucznik też coś takiego robi - strasznie fajne :P I elegancki klasyczny dizajn :D

Na szczęście, bo tak, to nie wiedziałabym co kupić, a przynajmniej tę markę znam :-D Mam nadzieję, że będzie tak niezawodna, jak mamina :)

Post przez Fringilla » 2 grudnia 2019, o 17:34

Nie no, polska marka :D
Ale serio: design jest dobry, bo bliski dorosłemu - serio bardzo mi się podoba- i mam nadzieję, że pod względem praktycznym też się szanuje dziecko w Łuczniku ;)
— Ursula K. Le Guin

Post przez kejti » 2 grudnia 2019, o 21:35

Fringilla napisał(a):A, to pełna profeska ;) Nie wiedziałam, że Łucznik też coś takiego robi - strasznie fajne :P I elegancki klasyczny dizajn :D
kejti napisał(a):bratanek (3 lata) nie wiem, on wszystko ma :mur: bardzo lubi disney na lodzie ale co mu babrie kupie :hihi: bo za tą w blond włosach szaleje najbardziej :hihi:

Którą konkretnie? :niepewny: Z ciekawości pytam ;) Bo mają też pluszowe wersje i bardziej "neutralne" od Hasbro.

znalazłam, Elsa ;)

.
.

Post przez ewa.p » 7 grudnia 2019, o 22:10

prezenty mam juz pokupione i popakowane

Post przez Dorotka » 7 grudnia 2019, o 23:26

Wszystkie??? :ohlala: Ja część też już mam, na kilka mam pomysł, ale wciąż nie wpadłam na nic dla ślubnego. :bezradny: Ale z nim mam problem każdego roku, bo jak już wpadnę na coś fajnego, to okazuje się, że sam sobie to kupił.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 7 grudnia 2019, o 23:53

Mam na razie jeden jedyny prezent, męską wodę toaletową dla naszego gościa.
Mój F. kupił dwa charmsy, że jak nic innego dla mnie nie wymyśli, to mi je sprezentuje. Jak wymyśli inny prezent, to te charmsy i tak dostanę, więc wiem już, że nie będzie niespodzianki.
Dla mojego F. nie mam żadnego pomysłu. Jedyne, z czego by się ucieszył, to nowy samochód, ale nic z tego, bo ja się uparłam, by dalej jeździć tym, który mamy teraz.
Najprościej jest ze mną, bo jest w sklepach cała masa towaru, który chętnie przyjmę. Np. 12 grudnia wychodzą wszystkie filmy Toy Story na DVD i Blue Ray. Mam dwie pierwsze części po polsku, a po niemiecku nie mam ich wcale. Aż się prosi, by wreszcie je mieć.

Oprócz prezentów podchoinkowych, potrzebne mi są w tym roku prezenty przedświąteczne do wręczenia, gdy będziemy w Polsce. Mam dziesięć dni na ich zdobycie i ani jednego pomysłu.
Obrazek

Post przez Fringilla » 9 grudnia 2019, o 19:23

kejti napisał(a):znalazłam, Elsa ;)

To mają pluszowe wersje (tez z okazji drugiej części ;)

Mam ochotę komuś sprezentować kociografię "Iwan Konwicki, z domu Iwaszkiewicz", aby samej przeczytać :lol:
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Julia Quinn, Mary Balogh, Lisa Kleypas

Post przez kahahaha » 11 grudnia 2019, o 11:13

Frin dobry pomysł :hyhy:

Post przez Dorotka » 27 grudnia 2019, o 17:25

Hej, drogie Panie, proszę pochwalić się czym obdarzył was w tym roku Mikołaj. :shades:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Magia Świąt!