Kawka napisał(a):Amanda Quick "Wynajęta narzeczona"
szuwarek napisał(a):Skończyłam "Dziewczyna na cienkiej linie"
muszę napisać, że podoba mi się seria Burning Cove.
Podoba mi się czas, w którym dzieje sie akcja. To bardzo fajny moment dla kobiet - emancypują sie, zaczynają zdobywać pozycje mężczyzn. To trudny czas dla mężczyzn, bo musza się odnaleźć, po wojnie, w świecie gdzie kobiety już nie sa tak bardzo zależne. Jeżdżą autami, pala papierosy i decydują o sobie.
Podoba mi się miejsce - ukłon w stronę fanek Autorki i czytelniczek jej serii Arcane.
Podoba mi się pomysł wmieszania świeżo wybuchłego szaleństwa Hollywood ze światem przestępczym. To coś co najbardziej pobudzało wyobraźnię ludzi, narodziny prasy plotkarskiej.
Lubię spójność książek Krentz. Wątki kryminalne są przemyślane, widać, ze cały pomysł jest przemyślany i dopracowany. Nie rodził sie w czasie pisania, co pozwala na unikanie głupotek i dziwnych zwrotów akcji. W każdej książce mamy bohatera, z aura tajemnicy, prowadzącego niejasne interesy. Czujemy jednak, że bohaterka przy nim nie zginie, że znajdzie partnera, mężczyznę, który doceni jej samodzielność, niezależność i determinację. Same bohaterki, tak typowe dla Autorki, silne, zadziorne, inteligentne. Znalazły się na życiowym zakręcie i tutaj, w Burning Cove zaczynają od nowa.
Oczywiście jest ukłon dla fanek Arcane w Postaci członka rodziny Jones
duzzza22 napisał(a):Kawka napisał(a):Amanda Quick "Wynajęta narzeczona"
Kawko, podrzucisz opinię do działu z recenzjami?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości