Teraz jest 22 listopada 2024, o 23:41

Ciucholandia

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 21 października 2019, o 19:48

Lia, mnie nogi bolą od samego patrzenia, ale na nodze wyglądają świetnie :)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 21 października 2019, o 22:13

Jutro przyjdą..xD będę sprawdzać jak leżą.xD :P
dzięki dziewczynki.;P
lubię czasami dodać sobie pewności siebie i te spojrzenia wszystkich "starych" bab i to jak się oglądają. Bezcenne.xD :hyhy:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Julia Quinn, Mary Balogh, Lisa Kleypas

Post przez kahahaha » 22 października 2019, o 10:09

Lia ekstra :urock:

podziwiam dziewczyny które potrafią w takich chodzić :D

Post przez LiaMort » 31 października 2019, o 21:52

Mam kolejne buty. ;) tym razem prezent urodzinowy ale są..
Obrazek
niebieskie. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 31 października 2019, o 21:57

Przepiękny kolor, Lio.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 31 października 2019, o 23:37

Lio zrób zdjęcie jak je założysz :)

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 1 listopada 2019, o 12:14

wspaniałe, podziwiam

Post przez klarek » 1 listopada 2019, o 12:44

Lia, fantastyczne :bigeyes:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 1 listopada 2019, o 17:54

Fajne botki :) W ubiegłym roku miała podobne tylko brązowe ;)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez LiaMort » 2 listopada 2019, o 17:16

Lubię botki ze sznurówkami..xD;P

proszę Gio:
Obrazek
Obrazek
RM 

Post przez giovanna » 2 listopada 2019, o 18:07

Ale szczudełka :lol:

Post przez klarek » 2 listopada 2019, o 19:18

Ale fajne :bigeyes:

Post przez Janka » 3 listopada 2019, o 22:47

Świetne, Lio.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Julia Quinn, Mary Balogh, Lisa Kleypas

Post przez kahahaha » 4 listopada 2019, o 12:48

Piękny kolor :-D

Post przez Janka » 18 listopada 2019, o 22:45

W listopadzie czeka mnie wielka zabawa polonijna, na którą udało mi się kupić bluzeczkę całą z cekinów. A teraz tak się zastanawiam, czy jej sobie nie zachować na sylwestra, a na tę zabawę spróbować znaleźć coś innego, mniej błyszczącego.
Obrazek

Post przez Janka » 29 grudnia 2019, o 14:26

Znalazłam w sklepie prześliczną bluzeczkę, którą bym mogła włożyć na zabawę sylwestrową.
https://www.comma-store.de/p/glamouroese-kurzarmbluse-mit-glitzernden-pailletten-81.911.12.3302.html?cgid=co_blusen&vaid=variantColor&vav=99T6
Jest też taka sama sukienka:
https://www.comma-store.de/p/glamouroeses-abendkleid-mit-karomuster-und-goldglaenzenden-paillettenverzierungen-8T.911.82.6331.html?cgid=co_kl_cocktail&vaid=variantColor&vav=99T6
Tam, gdzie idę na sylwestra, w sukience bym zmarzła, ale bluzeczka byłaby dla mnie idealna.
Tylko że są dwie przeszkody. Pierwsza to kolor, bo zamierzam iść w granatowych spodniach z aksamitu. (Czarne też mam, tylko że moja pupa żyje ostatnio swoim własnym życiem, robi co chce, bez pytania mnie o zgodę i w efekcie w tych czarnych się raczej już nie dopnę.) A druga przeszkoda jest taka, że bluzka jest sztywna jak zbroja i podejrzewam, że byłoby mi w niej strasznie niewygodnie.
Bluzka jest piękna i zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia, ale nie wiem, czy mam ją w końcu kupić, czy nie.
Jest cała obszyta maciupeńkimi cekinami, ale nie tak, jak zwykle bluzki są obszywane, tylko tutaj cekiny tworzą setki małych frędzelków. W tańcu by to kapitalnie migotało.
Obrazek

Post przez giovanna » 29 grudnia 2019, o 20:10

Sukienka mi się bardzo podoba. A może sukienka i taki mały sweterek, bolerko to się chyba nazywa?

Post przez Janka » 29 grudnia 2019, o 21:56

Bym zmarzła w sukience i bolerku. To będzie impreza częściowo przenoszona na dwór, a wtedy będę wkładać kurtkę i zmieniać buty na ciepłe.
Na takich imprezach sprawdza mi się zestaw spodnie i mała bluzeczka, w której mogę zostawać w czasie tańca, gdy jestem rozgrzana. A w międzyczasie na wierzch potrzebuję jeszcze coś bardzo ciepłego. Najlepiej sweter, jakiś mocno ozdobny i błyszczący, żeby pasowało do okazji.
Z ozdobnymi swetrami nie mam problemu, bo mam kilka nowych w różnych kolorach, żeby dało się do wszystkiego dopasować. Chyba włożę srebrno-niebieski. Gorzej jest z bluzeczką lub topem pod spód, bo nadal nie mam nic na tę okazję.

Teraz mi się przypomniało, że butów też nie mam. Z czarnymi nie miałabym problemu, ale granatowych nie posiadam. Mam srebrne brokatowe, ale nie wiem, czy one są wystarczająco wygodne, by można było w nich tańczyć wiele godzin.

Coś czuję, że zabawa sylwestrowa będzie bardzo udana, bo zawsze jak coś jest przygotowane na ostatnią chwilę, to jest super, a jak wszystko jest gotowe i bardzo przemyślane na długo wcześniej, to zabawa jest średnia. Tę zasadę zdradziła mi mama wieki temu i u mnie naprawdę się sprawdza.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 29 grudnia 2019, o 23:31

sukienka jest super, ale ja wolę sukienki

Post przez Janka » 30 grudnia 2019, o 00:10

Mnie się ta sukienka też bardzo podoba, ale myślę, że byłaby jeszcze bardziej niewygodna niż bluzka. Nie mierzyłam sukienki, tylko wyłącznie bluzkę, ale wydaje mi się, że w sukience fakt, że ciuchy są sztywne i podszyte sztywną podszewką, będzie jeszcze bardziej przeszkadzał niż w bluzce.
Obrazek

Post przez giovanna » 7 stycznia 2020, o 12:53

Ale się wkurzyłam, kupiłam sobie w zalando lounge jeansy 7/8 w kolorze szarym, podobały mi się bo mają takie ozdobne guziczki na dole nogawek, czaiłam się na nie już w lecie, ale był za drogie, teraz przed wolnym pojawiły się znowu już tańsze. Dziś dostałam przesyłkę: spodnie granatowe z jakimś wzorkiem na całej powierzchni, zupełnie inny model, też nicole, ale nie te ... :evil: Nie miała baba kłopotu to sobie kupiła spodnie, napisałam do nich, ale teraz będę musiała te oddać i ciekawe czy zamówione jeszcze dostanę, no i nie mam drukarki w domu żeby wydrukować etykietę do zwrotu :mur:

Post przez klarek » 7 stycznia 2020, o 22:55

Giovanno, w sobotę odsyłałam 2 sukienki do Zalando. Nic nie musiałam drukować. Z przesyłką dostałam naklejkę zwrotu hmmm Sama byłam zaskoczona, chciałam wydrukować, ale okazało się, że była w środku. Wystarczyło nakleić ją w miejscu adresu dostarczenia i już. hmmm

Post przez giovanna » 8 stycznia 2020, o 00:24

No, a w zalando lounge nie dają, ponoć wysyłają pocztą jak się napisze, zobaczymy poczekam ze trzy dni i będę pisać jeszcze raz jak nie dostanę. Jestem zła, bo zależało mi na tych spodniach, a nie dostanę ich, mam oddać te, a w zamian dostałam kod na 20 procent zniżki, mam w nosie ich kod, chciałam spodnie te co kupiłam :smarkam:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 30 stycznia 2020, o 21:37

Gio, współczuję :wink:
Znajome w pracy mówiły mi o tym Zalando Lounge, ale jakoś się boję tam zamawiać. Wolę chyba normalne Zalando :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez giovanna » 30 stycznia 2020, o 21:40

Dobrze się zamawia, tylko nie dają naklejek zwrotnych, ostatnio kozaki u nich kupowałam, tylko parę dni się czeka na wysyłkę.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja