Teraz jest 23 listopada 2024, o 08:50

Romans + fantastyka

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Post przez Mikka89mak » 28 lutego 2009, o 01:21

ja poczekam az sie ognie na necie pojawia:) nie mam innej opcji. hi hi właśnie skonczyłam czytac druga czesc wiedzmy. niezły czad.

Ulubiona autorka/autor: chase loretta

Post przez olly3 » 28 lutego 2009, o 13:43

Parę lat temu próbowałam, ale jedno podejście skończyło się fiaskiem. Niestety nie pamiętam już, co mi nie pasowało Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 28 lutego 2009, o 22:14

king za mną chodzi ostatnio...miałam ostra fazę parę lat temu i przeczytałam wszystko co mi wpadło w łapy, czyli jakieś 70% jego dokonań z MW włącznie... jak ja lubię odwołania między ksiazkowe Obrazek

i oglądam znów namiętnie lśnienie kubricka Obrazek

Post przez Madlenita » 3 marca 2009, o 14:16

Ja ostatnio czytałam kilka ksiązek z russkij translatora, motyw "wiedźmowaty" mocno obecny...

Teraz szukam nowych...

Post przez Mikka89mak » 16 marca 2009, o 23:44

hihi mam nowy obiekt wampirowato-wilkołakowaty. co sadzicie o książce "Zew księżyca" Patricii Briggs? ja myśle że faaaajna:) tylko narazie cosik mało o wampirach, ale za to wilkołaki przynajmniej narazie sa wporzo (po Zmierzchu miałam do tego gatunku sporawy uraz). fajna bo nieprzewidywalna, czytałam i nie dało przewidzieć tego co zdarzy się dalej(co niestety zdarza mi sie czesto).

a tak wogole to zastój jakiś w tym temacie:)

Post przez Madlenita » 17 marca 2009, o 00:26

W Więzach krwi tej autorki już więcej o wampirach...

Ja teraz czekam na wydanie 3 części serii o Mercedes, ale jak na razie Fabryka się nie spieszy...

A z wątku fantastyka+romans oststnio sporo czytałam rosyjskich ebooków, kilka par było zabójczych....

Aktualnie pracuję nad 2 częścią serii Eleny Nikitiny o Babie Yadze. Czyli innymi słowy, Alonie, która chatkę odziedziczyła po babce, tytuł też. Aktualnie jestem na etapie jej zaryn z pewnym magiem. Jeszcze tylko musi dożyć do ślubu...

Post przez Mikka89mak » 17 marca 2009, o 00:39

no i po raz kolejny zadam pytanie czemu dobrych ksiazek w polsce nie wydaja:( DNO

Post przez Madlenita » 19 marca 2009, o 20:01

Bo wybierają Ci co mają inną opinię ne temat Dobrych Ksiązek. No i zdaje się, że wybierają te, które dobrze się sprzedają. Wiedźma dozekała się chyba kilku wznowień np. ...

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 19 marca 2009, o 20:04

Rynek reaguje z opóźnieniem, a sama jedna fabryka słów nie da rady wydać wszystkiego. Myślę, że już zauważyli modę, więc przed nami nowe wydania paranormalnych powieści.

Post przez Madlenita » 19 marca 2009, o 20:33

W końcu zauważyli... Tylko rzeczywiście nie wydadzą wszytkiego, ile jest ksiązek w tym stylu po angielsku i po rosyjsku a ile chętnyh do kupienia Polaków... Czyli zostaje czytać w orginale...

Post przez kasiek » 6 kwietnia 2009, o 15:07

Jesiene ognie W. Komarowa

ksiązka jest bardzo dobra, czyta się ją szybko i przyjemnie, ciekawa konstrukcja świata Ruś w której znajduje się granica oddzielająca nasz świat od Chaosu, od jakiegoś czasu cos złego dzieje się z tą Granicą, slabnie a siły Chaosu szykują się do ataku, komputery na końcu ksiazki to zmyła, bo to jest epilog setki lat po opisanych wydarzeniach

główna bohaterka to feyra, wychowana przez ludzi i majac cazysto ludzkie uczucia, sama nie wie kim jest ma cos w rtodzaju zmnezji, powoli odkrywa prawdę o sobie, nie zawsze jest to prawda przyjemna

głowny bohater Kes ta feyra, zabiła mu całą rodzinę, ściga ją i chce zabić, ale sprawa wcale nie jest taka oczywista,

feyra (Płomień Jesiennych Ognisk, Rey-line) i Kes kochają się, ale to miłość cholernie trudna i smutna, ale nie tragiczna

oczywiscie ktoś chce zniszczyc świat, dodam, że ktoś płci żeńskiej. Rey-line, Kes i inni będa usiłowali to powstrzymać

trudno streścić tę książkę bo jest że tak to ujmę bardzo bogata treściwo

przez pierwsze strony się przebijałam, i wydawało mi się, ze to bedzie totalna porażka, ale akcja szybko się rozkręciła i wciągnęła mnie na całego

ostrzegam to nie jest ksiażka z gatunku śmiesznych to kawał dobrej ale nie radosnej fantastyki

Post przez Madlenita » 6 kwietnia 2009, o 15:21

Zdecydowanie wolę śmieszne na wesoło... I w recenzjach ros. czytałam, że układ zakochani wrogowie podobny do Gromykowego, ale Gromyko lepiej to opisała...

Post przez kasiek » 6 kwietnia 2009, o 15:30

to jest bardziej skomplikowane, a pod koniec to zdrowo pokrecone, ale czyta się świetnie Obrazek, i nawet to że nie jst to wesołe nie przeszkadza Obrazek

przeczytaj

Post przez Madlenita » 6 kwietnia 2009, o 17:36

Ale z biblioteki, kupię jeśli znajdę fragmenty, do których będę wracać...

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 6 kwietnia 2009, o 18:38

Ładnie zachęcasz, kaśku Obrazek Spróbuję to znaleźć.

Post przez Madlenita » 6 kwietnia 2009, o 19:50

Ja się teraz zastanawiam na Wampirem z przypadku i częścią serii o goblinie Jigu. Wojna goblina zdaje się... Jig to typowy goblin, nieco bardziej myślący niż reszta... Kiedy dostaje się wręce dróżyny zagłebaiającej się w kopiec na poszukiwanie laski stworzenia zmienia się jego życie, dowiaduj się, co oznacza wspólpraca i, że wiara w jakiegoś boga może całkiem nieźle pomóc, więc wybiera takiego zapomnianego, by być najlepiej usłyszanym i zaczyna się modlić.

A bóg mu odpowiada....

Tak się kończy 1 część, w 2 oczywiście kolejne kłopoty przychodza na Jiga, który teraz jest uzdrowicielem. A w 3 części, pojawiają się starzy wrogowie z 1 części... Podobno jest najlepsza...

Post przez raen » 7 kwietnia 2009, o 00:22

"Wilk" Miszczuk Katarzyna Berenika

Nastolatka Margo Cook razem z rodzicami przenosi się z centrum Nowego Jorku do prowincjonalnego miasteczka Wolftown. Od przyjazdu dręczą ją dziwne koszmary, w których podczas pełni ucieka przez ciemny las przed tajemniczym i groźnym prześlaowcą. Jej lęk potęguje gęsta puszcza otaczająca miasteczko, po której biega stado wilków, wyjąc do księżyca.

W szkole Margo poznaje Ivette Reno, outsajderkę w hermetycznej społeczności Wolftown, a także Maksa Stone 'a, zamkniętego w sobie blondyna, należącego do grupy metalowców.

Jaki mroczny sekret ukrywa Max? Jaki związek mają z nim tajemnicze sny Margo? Jaka jest naprawdę małomiasteczkowa rzeczywistość?

Margo razem z Ivette stara się rozwiązać mroczną zagadkę ciążącą na Wolftown od kilkunastu lat. A kiedy na niebie pojawi się księżyc w pełni i jej sny staną się prawdą, nic już nie będzie takie samo jak przedtem...

[Muza S.A., 2006]

ksiazka lekka, zabawna w sam raz zeby odprezyc sie podczas czytania... polecam amatorom watkow wilkolaczych

Post przez Madlenita » 7 kwietnia 2009, o 00:36

Czytałam, tylko to zakończenie, trochę urwane...

Post przez raen » 7 kwietnia 2009, o 02:05

mloda autorka Obrazek moze sie jeszcze poprawi Obrazek

Post przez olly3 » 7 kwietnia 2009, o 14:55

może planuje dalszy ciąg?

Plus, że polska autorka bierze się za romans paranormalny, choćby w wersji młodzieżowej.

Post przez Madlenita » 7 kwietnia 2009, o 22:02

Mam nadzieję, że napisz ciąg dalszy...

Post przez Mikka89mak » 18 kwietnia 2009, o 12:34

Skoro opisujecie książki to się przyłączęObrazek

Jim Butcher - Akta Harr 'ego, nie da się nie lubić. Jest bystry, szlachetny (chociaż nie zawsze), ma poczucie humoru, jest uparty jak osioł.

Post przez kasiek » 18 kwietnia 2009, o 12:43

w końcu wzięłam się za Wilcze dziedzictwo Parus i radzę omijać szerokim łukiem, tak nieudanej ksiazki o wilkołakach to ja dawno nie czytałam

porażka

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 18 kwietnia 2009, o 16:24

Parus taka zła? hm... a cos więcej odnosnie beznadziejności?

ps."uparty jak osioł" - dziś mam taki nastrój, że ta cecha wybitnie mnie przekonuje do zapoznania się z bohaterem Obrazek

Post przez olly3 » 18 kwietnia 2009, o 18:41

Dlaczego tak zdecydowanie na nie?

Czytałam tylko pierwszą część Parus i jak pamiętam wrażenia, to taka średnia młodzieżówka fantasy, ale do przeczytania. Bardziej podobała mi się niż Miszczuk Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...