joakar4 napisał(a):Alias napisał(a):Mam pytanie do osób które czytały książkę D. Brzezińskiekj "Będziesz moja". Mogłybyście mi polecić coś z polskiej półki w podobnym klimacie?
Zerknij na serię o Sławku i Agacie Małgorzaty Rogali i może książki Pauliny Swist, ale tam może Cię razić wulgarny język.
Janko, bo tak niestety jest.
Alias napisał(a):Mam pytanie do osób które czytały książkę D. Brzezińskiekj "Będziesz moja". Mogłybyście mi polecić coś z polskiej półki w podobnym klimacie?
Janka napisał(a):Ja się boję tych wszystkich pań z działu obyczajowego. Natrafiałam na same nudziary i wolę więcej nie próbować.
joakar4 napisał(a): Jednak największym rozczarowaniem jest dla mnie romans Julii i Maćka, a właściwie jego brak. Totalnie nie rozumiem kiedy ta dwójka zdążyła się tak w sobie zakochać. Spotkali się tylko kilka razy, wymienili może z dwa pocałunki i zaraz zaczęli wprost usychać z miłości i tęsknoty. Do samego końca nie czułam pomiędzy nimi nawet odrobiny chemii, co więcej jako para wydawali mi się bezbarwni.
Szczypta_Kasi napisał(a):W ogóle boję się trochę czytać polskich autorów.
Wystarczy o nich napisać choć słowo nie do końca pozytywne, a od razu się burmuszą.
Szczypta_Kasi napisał(a):Gąsiorowska lezie mi w oczy nie pierwszy raz, ale nie skusiłam się jak na razie.
W ogóle boję się trochę czytać polskich autorów.
Wystarczy o nich napisać choć słowo nie do końca pozytywne, a od razu się burmuszą.
joakar4 napisał(a):Mnie jedna z autorek przestała obserwować po lekko negatywnej opinii, a wcale aż tak nie zjechałam jej książki.
Alias, u Chmielarza nie ma wątku romansowego. To taki kryminał kryminał.Szczypta_Kasi napisał(a):Gąsiorowska lezie mi w oczy nie pierwszy raz, ale nie skusiłam się jak na razie.
W ogóle boję się trochę czytać polskich autorów.
Ja czytałam dwie jej poprzednie książki i były naprawdę w porządku. Dlatego skusiłam się i na tą.
Ale i tak dam jej jeszcze jedną szansę.
Ja na szczęście nie mam z nimi za specjalnie do czynienia Ale na przykład ten chłop od "Kółko się pani urwało". Obserwował mnie (w sumie nie wiem czemu), potem odobserwował. Teraz będę czytać obie jego książki, więc pewnie znowu zaobserwuje na jakiś czasjoakar4 napisał(a):Mnie jedna z autorek przestała obserwować po lekko negatywnej opinii, a wcale aż tak nie zjechałam jej książki.
Janka napisał(a):Papaveryna napisał(a):Do mnie ostatnio napisała jedna Pani (znaczy - wiadomo, że nie tylko do mnie ) z propozycją swojej książki. Napisałam, że nie jestem zainteresowana, to mnie na drugi dzień odobserwowała. Buuuu
Podasz jej nazwisko?
Księżycowa Kawa napisał(a):Sama również chętnie bym je poznała.
Papaveryna napisał(a):Pani od tych książek: http://lubimyczytac.pl/autor/152396/marta-matulewicz
Papaveryna napisał(a):Pani od tych książek: http://lubimyczytac.pl/autor/152396/marta-matulewicz
Tylko tym razem chodziło o jakąś nowość - thriller z elementami paranormalnymi. Zapowiedz elementów paranormalnych podziałała na mnie jak bazyliszek na pająki.
A tak w ogóle, to ja sobie tę panią zapamiętałam, bo kiedyś u jednej dziewczyny pruła się w komentarzach o jakąś totalną głupotę
Alias napisał(a):Papaveryna napisał(a):Pani od tych książek: http://lubimyczytac.pl/autor/152396/marta-matulewicz
Tylko tym razem chodziło o jakąś nowość - thriller z elementami paranormalnymi. Zapowiedz elementów paranormalnych podziałała na mnie jak bazyliszek na pająki.
A tak w ogóle, to ja sobie tę panią zapamiętałam, bo kiedyś u jednej dziewczyny pruła się w komentarzach o jakąś totalną głupotę
Do mnie też napisała. Ja jej książek w ogóle nie znam, więc nie wiem w sumie czego się spodziewać. Odpisałam, że nie mieszkam w Polsce (to zawsze zniechęca i jest problematyczne) i myślałam, że bedzie tak i tym razem, ale o dziwo bardzo ją to ucieszyło, bo sama przez lata tam mieszkała (to jest w UK). No nic, zobaczymy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości