przez Duzzz » 30 sierpnia 2019, o 12:48
Dzięki dziewczynki
Gio, wszystko się zgadza. Dokładnie taką samą historię mi przedstawiono po tym jak się zapytałam po co obcinają ten kawałek uszka.
Jeśli chodzi o czipy to wydaje mi się, że są one bezterminowe. Chyba, że jest potrzeba wymiany, bo wadliwy egzemplarz.
Inna kwestia jeśli chodzi o czipy jest taka, że założenie takiego czipa w niektórych miejscach nie wiąże się z jego rejestracją i rejestracją naszych danych. Po zaczipowaniu trzeba się zarejestrować na stronie, wypełnić odpowiednie wiersze i wnieść dodatkową opłatę jeśli chodzi o rejestracje naszych danych w systemie. Niektórzy rejestrują od razu, w niektórych miejscach nie.
Kolejna kwestia jeśli chodzi o znalezienie zwierzaka. Wydaje mi się, że jest teraz znacznie lepiej jeśli chodzi o sprawdzanie czy zwierz jest zaczipowany, od dawna nie słychać o tym by jakieś zwierzę z czipem trafiło do schroniska i nie było sprawdzone.
U mnie w miejscowości pełni dyżury kobieta, która ma czytnik i sprawdza czy znaleziona zguba nie ma czasem identyfikatora.
Plus dość sprawnie działają ogłoszenia na FB w grupach dla mieszkańców. Zguby dość szybko trafiają do swoich właścicieli.
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise