przez Janka » 30 sierpnia 2019, o 12:50
Na rekwizyty się bardzo dobrze nadają z tego powodu, że są stosunkowo tanie, a na zdjęciach nie widać, czy za chwilę się nie rozlecą.
Zresztą sprawiedliwie dodam, że nie wszystko z KiK-a musi się zaraz rozlecieć. Dużo przedmiotów wygląda stabilnie i jest trwała.
W sumie mi jest łatwo wybrzydzać, bo w Niemczech jest bardzo dużo firm z całym tym "śmietnikiem ozdobnym" do domu. Najbardziej lubię firmy holenderskie, bo ich produkty są super urocze i słodkie, ale wśród niemieckich też jest kilka lepszych. Bardzo lubię "Xenos", "Depot", "Butlers" oraz ozdoby w lepszych sklepach meblowych.
No i mam jeszcze w pobliskim mieście cały dom towarowy z ozdobami. Często tam jeżdżę, żeby się napatrzeć do oporu, bo u nich jest naprawdę ogromny wybór. Takich stołów i regałów z towarem, jak KiK ma kilka, oni mają więcej niż sto. Już parę razy szukałam w sieci ich ciekawszych towarów, żeby pokazać na forum, ale niestety nigdy nie znajduję. Sklep nie prowadzi sprzedaży internetowej i nie wstawia zdjęć produktów, a że ma je na wyłączność, to są nieguglowalne.