Janka napisał(a):Do Z czym To się Czyta: nie każdy ma aż takie braki umysłowe, by musieć je wyrównywać czytając "lepszą" literaturę. Niektórzy mają inteligencję wrodzoną i mogą sobie dla przyjemności czytać np. harlequiny.
Karina32 napisał(a):Bardzo mi się podoba to stwierdzenie
Lucy napisał(a):Mnie też.
Dotrwałam do piątej minuty i wyłączyłam.
Oczywiście, to są czytelnicy ... nie jest to grupa z którą utożsamiam prestiż związany ze słowem czytelnik.
Ta dziewczynajak potłuczona. Wychodzi na to, że jestem z gorszego sortu. Nie pierwszy i nie ostatni raz.Spoiler:
Kawka napisał(a):Już wiem dlaczego ta laska w ciągu 4,5 roku zdołała zdobyć tylko 1000 subskrybentów i w końcu zaprzestała działalności. Już pierwsze słowa o ambitnych książkach i podziale czytelników mnie doprowadziły do pasji i musiałam na chwilę wyłączyć, żeby ochłonąć Potem zmarnowałam kolejnych kilkanaście minut mojego życia na oglądniecie reszty (w przędności x2, coby nie tracić czasu). Tylu bzdur co w tym filmiku było dawno nie słyszałam. Oglądnęłam też filmik Strefy czytacza, do którego się ona odnosi i stwierdzam, że z nimi się w zasadzie zgadzam. Każda książka (i nie tylko książka) może czegoś nauczyć, dać do myślenia, każda może być wartościowa, jeśli skłoni do refleksji. O tym już wiele razy pisałam więc może nie będę się powtarzać. Jej przesłanie jest mniej więcej takie: jestem prestiżowa, pochodzę z wyższych sfer, patrz plebsie, jaka jestem wyjątkowa, bo czytam ambitne książki, a reszta czyta bezwartościową literaturę popularną. Noż, kurka, to dziewczę jest tak puste, durne i zadufane w sobie, że aż brak mi słów. Zdecydowanie wolę obcować z ludźmi, którzy wcale nie czytają, niż takimi snobami jak ona. Wcale się nie dziwię, że w końcu zaprzestała nagrywania filmów, bo nikt nie chciał słuchać jej.Spoiler:
Papaveryna napisał(a):Ja na to sprostowanie patrzyłam jednym okiem i zrozumiałam to mniej więcej tak, że pani nic nie może zrobić, że jest lepsza od innych. Tak już ten świat został stworzony Ale mogłam nie wyłapać głównej refleksji, bo szybko wyłączyłam...
Papaveryna napisał(a):Na pewno się zawinęła, bo jej ludzie żyć nie dawali, a teraz czym innym się tłumaczy.
joakar4 napisał(a):Według mnie takie filmy powstają tylko po to aby wypromować swój kanał na większych nazwiskach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości