Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:06

Diabeł na wiosnę - Lisa Kleypas (lucyferowa)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW HISTORYCZNYCH

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas/Sabrina Jeffries/Lucy Maud Montgomery

Diabeł na wiosnę - Lisa Kleypas (lucyferowa)

Post przez lucyferowa » 10 sierpnia 2019, o 12:02

Lisa Kleypas - Diabeł na wiosnę

Diabeł na wiosnę to trzecia część historii rodziny Ravenelów tym razem z udziałem Pandory, jednej z ekscentrycznych bliźniaczek. Tytułowym diabłem jest lord St. Vincent, mowa jednak nie o osławionym rozpustniku Sebastianie, który został usidlony przez Evie- jedną z Paprotek, lecz o ich synu Gabrielu. Wspomniany wcześniej Sebastian ojciec pięciorga dzieci od kilkunastu lat jest księciem Kingston. Gabriel z wyglądu przypomina ojca, ma też pewien lubieżny rys charakteru(spotyka się z żoną amerykańskiego ambasadora), podobne poczucie humoru, ale brak w nim Sebastianowego znudzenia. Gabriel po matce ma bardzo ciepły i opiekuńczy charakter.
Pandora spotyka go w dość kłopotliwek sytuacji, mianowicie podczas poszukiwania kolczyka znajomej w ciemnej altance. Zaklinowawszy się między metalowymi ornamentami ławeczki poznaje Gabriela. Mężczyzna postanawia jej pomóc i tak nakrywa ich gospodarz balu oraz dobrze nam znany Marcus Westcliff. Niestety długi język gospodarza doprowadza do tego, że wybucha mały skandal. Reputacja Pandory wisi na włosku, Gabriel ma zamiar się oświadczyć, jednak panna nie zamierza wychodzić za mąż. Jest zajęta planami na życie a mianowicie produkcją gier planszowych i pragnieniem bycia niezależną od mężczyzn. Małżeństwo jej nie interesuje.
Gabriel który chce zachować się honorowo, za namową ojca zaprasza Ravenelów do posiadłości księstwa Kingstonów w Sussex'ie. Tam Gabriel z Pandorą mają się zastanowić czy do siebie pasują. Z pozoru taki związek nie ma szans St Vincent pochodzący z książęcej rodziny, dziecic i biznesmen twardo stąpajacy po ziemi i nieokiełznana i lekko niewychowana a przy tym mocno ekscentryczna Pandora.
Przy tym sparowaniu poznajemy dalsze losy Sebastiana i Evie oraz czwórkę z piątki ich dzieci. Najstarszą Phoebe, wdowę i matkę dwóch uroczych synków, Gabriela, osiemnastoletnią Seraphinę i jedenastoletniego Michaela nazywanego przez rodzinę Ivo. Jest jeszcze nieobecny Raphael( Evie i Sebastian mieli zamiłowanie do aniołów?). Książka przyjemna i o dziwo dobrze przetłumaczona bo nie oświadczymy s niej żadnych zaganiaczy, ani tego typu kwiatków. Czekam z niecierpliwością na wątek dr Garett i tajemniczego detektywa Ransoma o identycznych oczach jak Ravenelowie.
:mrgreen:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
"Perwersji się nie lękaj, gdy klient płaci, klękaj!"

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 13 sierpnia 2019, o 02:06

Brzmi ciekawie :) Mam pierwszy tom tego cyklu, ale oczywiście nieczytany :facepalm:
Drugiego chyba kupować nie będę, bo słyszałam opinie, że nudnawy :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas/Sabrina Jeffries/Lucy Maud Montgomery

Post przez lucyferowa » 13 sierpnia 2019, o 10:19

Nudny nie był, ale tłumaczka się nie podpisała. :mrgreen:
"Perwersji się nie lękaj, gdy klient płaci, klękaj!"

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 13 sierpnia 2019, o 15:48

Też mi się wydaje, że nie był taki nudny, ale ja polubiłam Rhysa :)

Post przez Papaveryna » 13 sierpnia 2019, o 17:40

W takim razie nie będę tej dwójki tak od razu skreślać. Może tłumaczenie mnie aż tak nie sponiewiera :shifty: Dokupię sobie ją i trójkę.
Dawno już nie czytałam romansu historycznego. Chyba ostatnia była Hoyt w styczniu :|

Post przez giovanna » 13 sierpnia 2019, o 20:35

W sumie to dawno nic nie było fajnego, dopiero teraz jest nowa Hoyt, no i poprzednio Buntowniczka, może jeszcze Więźniowie nocy Chase, ale tu byłabym ostrozna, no i najpierw trrzeba Wojowniczkę przeczytać czego ja do dzisiaj nie zrobiłam.

Post przez Papaveryna » 15 sierpnia 2019, o 19:07

Wiesz co - ja jeszcze nawet pierwszego tomu Stylistek nie ruszyłam :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Post przez giovanna » 15 sierpnia 2019, o 19:50

A to nic na siłę :)

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 23 czerwca 2020, o 05:20

Mam mieszane uczucia bo o ile polubiłam chyba większość postaci to Gabriel.. No nie wiem. Jakoś mnie do siebie nie przekonał.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Powrót do Recenzje romansów historycznych