Teraz jest 21 listopada 2024, o 15:03

Nicola Cornick

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 25 lutego 2016, o 02:01

Nie wydaje mi się, abym sama z siebie w najbliższym czasie. Jak już trafi się wolna chwila, próbuję nadrobić niektóre z 2015 roku :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 23 lipca 2016, o 10:11

Podwójne życie Lady Merryn

Merryn szuka zemsty za smierć brata. Oczywistym, że przyczyna ich klęski, biedy, upokorzenia jest morderca jej brata. Nie ma w tej kwestii wsparcia u sióstr. Szuka sama. Przy okazji pakuje sie w kłopoty. ijej wybawca jest nie kto inny jak sam Garrick- morderca. To historia o ideałach - Merryn idealizowała brata, jego związek z żoną Garrica. Jej świat jest czarno-biały. Kiedy poznaje Garrica, kiedy zaczyna w końcu rozmawiać z siostrami świat jej się wali. Nic nie jest takim jakim się wydawało. Okropny książe przestaje być okropny - staje się szlachetny jak rycerz. Cudowny brat okazuje się... cóż, egoistą i kłamcą.
Merryn musi poukładać sobie świat.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez mdusia123 » 23 lipca 2019, o 22:21

Przeczytałam "Wszystkie sekrety lady Darent" i nie spodobała mi się ta książka za bardzo. Chyba za dużo było tego wszystkiego, bo i afera polityczna i trauma bohaterki i wątek drugiej pary. W dodatku wszystko jakoś tak tylko delikatnie muśnięte, trauma zniknęła w ciągu pięciu minut, afera polityczna była nudna i w ogóle wszystko było jakoś nie tak. W pewnej chwili już tylko kartkowałam, bo chciałam szybko mieć z głowy i wywalić z półki.

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 24 lipca 2019, o 12:08

Przeczytam kilka jej książek, nawet ze dwie mam na półce ale kompletnie ich nie pamiętam. :P To chyba niezbyt dobrze świadczy o autorce. :P Nawet mimo swojej sklerozy, zazwyczaj mam dobre wrażenie o książkach, które mi się podobały, a w tym przypadku nic, zero odczuć. :bezradny:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 24 lipca 2019, o 20:38

Kilka lubię np. Gra na cztery ręce albo Pocałunek na sprzedaż, Kobieta z zasadami króciutkie opowiadanie z antologii chyba pod takim samym tytułem

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 24 lipca 2019, o 20:44

Nicola Cornick "W atmosferze skandalu" oceniłam jako całkiem fajną.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Poprzednia strona

Powrót do C