Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:09

harlequin historyczny

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Agatha Christie

harlequin historyczny

Post przez em_ma » 14 czerwca 2019, o 19:18

Cześć,
szukam hq historycznego. Niewiele pamiętam, tylko, że była tam sytuacja, że bohaterka miała babkę/ ciotkę/ ew. chlebodawczynię, która uwielbiała grać w karty i przegrała dużą sumę pieniędzy u bohatera. Bohaterka poszła do niego żeby umorzył dług, ona w zamian zaoferowała się jako kochanka. Na początku on nie chciał, ale po chwili zgwałcił ją na dywanie, a była dziewicą(on nic o tym nie wiedział, ona chyba udawała, że nie jest). Ona szybko uciekła z pokoju, on został z plamą na dywanie i wyrzutami sumienia. A potem to romansik poszedł, ale więcej nie pamiętam :c

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 14 czerwca 2019, o 21:10

Mi się tylko kojarzy podobny, że on wynajął ją żeby pilnowała jego babkę czy ciotkę, bo ta uprawiała hazard, tylko też nie pamiętam tytułu.

Ulubiona autorka/autor: Agatha Christie

Post przez em_ma » 16 czerwca 2019, o 14:12

Ty piszesz o Propozycji Uwodziciela. Tylko tam bohaterka dostała propozycję bycia kochanką, a nie sama z nią wyszła. Tak mi się kojarzy, że w tej, której szukam bohater nazywał się Gilbert/Ghilbert jakoś tak, w Propozycji Uwodziciela jest Kit, ale dzięki za przypomnienie o tej książce.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 16 czerwca 2019, o 16:16

Poczekamy może się komuś tytuł skojarzy, sama bym chętnie przeczytała :)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 17 czerwca 2019, o 00:14

a kim był bohater?
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych