Teraz jest 25 listopada 2024, o 09:27

Domowy zwierzyniec

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2019, o 11:12

Cudne te forumowe futra :smile:
Dorotka napisał(a):Oj, Heniek nie lubi, jak ktoś obcy znienacka go dotyka. Potrafi wtedy błyskawicznie się odwrócić i zaatakować. Miałam już kilka nieprzyjemnych sytuacji, kiedy ktoś nagle do niego podbiegał i zaczynał go głaskać - dla mojego Heńka to atak, a wiadomo, że jak ktoś cię atakuje, to trzeba sie bronić.
ale co się dziwić. Też byśmy nie byli zadowoleni jakby ktoś obcy do nas biegł i nas zaczepiał od tyłu ;)
Dlatego zawsze trzeba najpierw zapytać właściciela albo popatrzeć na psa. Jeśli któreś mówi nie to nie, a jak się mimo to pcha łapy to się prosi o szkołę ;)
Chociaż jeśli chodzi o Ptysia, to on bardzo chce być głaskany przez obcych, ale jednocześnie po dwóch głaskach może upitolić :D
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 19 kwietnia 2019, o 11:26

Gio - to bardzo dobra wiadomość. Dużo zdrowia dla Stefka. :cheer:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2019, o 12:33

o rety właśnie!
Giovanno, nadal trzymam kciuki bardzo mocno za Stefanka!
Sprawy kuwetowe to jest poważna rzecz. Super, że mają się coraz lepiej. Oby to dziadostwo już nie wróciło i nie męczyło Kotka :przytul:

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 19 kwietnia 2019, o 12:42

Dziękuję bardzo Sol :)
Ściągnelismy kaftan i po godzinie załozyliśmy z powrotem, bo zaczął tak lizać, że się rana zaczerwieniła i strach żeby nie rozwalił, bo znów kłopot by był.

Post przez •Sol• » 22 kwietnia 2019, o 14:36

Giovanno, jak tam Stefek świątecznie?

U nas był rybi pomór :wryyy:
padło nam ponad 20 ryb w tym glonojad gigant :smarkam:

W sobotę była akcja wymiana wody. Musiała jakaś ryba odejść ze starości, nie zauważyliśmy i woda się zepsuła. Po czym w sobotę rano właśnie odkrycie tragicznie, potem przy odławianiu kolejne padnięte. Bardzo nieprzyjemna sytuacja.
No i jeszcze dzień przed świętami, szał przygotowań a tu trzeba wylać 200 litrów wody, wybrać kilkaset ryb, umyć wszystko i zalać na nowo.
Po czym ojciec się nie popisał, kupił tylko 60 litrów wody :zalamka: doliczyłam się że tak odwalił, jak już sklepy były zamknięte. Trochę dogotowałam (gotowana jest odkamieniona trochę i nieźle się nadaje) ale i tak jeszcze brakuje. Jutro będzie ciąg dalszy...

Post przez giovanna » 22 kwietnia 2019, o 17:22

Wspólczuję :glaszcze:

Stefek nas nastraszył dzisiaj, rano dostał jeść, potem za chyba godzinę postę odkłaczającą, przyszła pora na nastepne jedzenie i zaczął jeść, pod koniec tak się skulił jakby go coś zabolało. Nie chciał następnego jedzenia, poszedł do kuwety, załatwił się, następnego też nie zjadł :(. I teraz nie wiem czy jest coś nie tak, czy może przed grubszą sprawą dostaje mocnych skurczy? :bezradny: . Zjadł dopiero po czwartej, zobaczymy jak będzie później. A najgorzej, że jutro mąż idzie rano do pracy na dwanaście godzin, syn też pracuje. Jakby było bardzo źle to będę musiała taksówkę zamawiać, a nie lubię, bo ten transporter mam ciężki nawet jak jest pusty, na czwarte piętro trzeba wejść i zejść, a i "taryfiarze" się różni trafiają, chociaż od razu mówię przy zamawianiu, że będę z kotem w transporterze. Jeden to mi kiedyś chciał pomagać nieść transporter do domu, a inny miał pretensje, że go miałam na chodniku, a potem postawiłam na siedzenie i zatrzymał się nie tam gdzie prosiłam tylko przy głównej drodze i musiałam spory kawałek iść.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 1 maja 2019, o 15:24

Reksia odwiedził fryzjer:
Obrazek

ktoś się już pytał czy mamy nowego psa. :rotfl:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 1 maja 2019, o 19:11

Reks zawsze wygląda słodko :happy1:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 1 maja 2019, o 19:28

Lio, Wasz nowy piesek jest bardzo podobny do Reksia.
Obrazek

Post przez giovanna » 1 maja 2019, o 21:30

Bardzo elegancki chłopak teraz z Reksia :)

Post przez Kawka » 2 maja 2019, o 08:22

Lio - Reks jaki wystrzyżony. ładnie mu tak. :hyhy:

Gio - jak tam Stefan się czuje?

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 maja 2019, o 14:59

Cudny :-D

Ja wczoraj swojego Fafika ogoliłam :hihi: Wygląda z 15 lat młodziej :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez giovanna » 2 maja 2019, o 20:55

Kawko niby jest dobrze, ale jak je to tak się wygina w łuk czasem, nie wiem czy wtedy coś go boli :bezradny: , no i kuwetowe grubsze sprawy co dwa dni i malutkie, kupiłam bezo-pet może lepiej bedzie tylko boję się żeby znów go nie zaczął brzuch boleć. Koleżanka mnie nastraszyła, bo jej tato miał stomię i on nie odczuwa potrzeby żeby pójść do toalety tak "normalnie" tylko go boli i wtedy wie, że musi iść się załatwić. Po dziesiątym maja pójdziemy jeszcze zrobić mu ten wymaz drogi to się zapytam jak to ma być. Z puszkami znów dałam ciała, bo zapomniałam, że tyle dni wolnych teraz i kupiłam przedwczoraj, a niestety sklep dziś nie pracuje, bo nie doastałam emaila o wysyłce, chyba będę musiała i tak iść w sobotę do naszej lecznicy zapytać czy mieli dostawę tego convalescence. I tak już niedługo trzeba będzie mu zmienić na inne jedzenie i znów problem na jakie. Wet mówi o gastro intestinal, tylko, że skład tej karmy nieciekawy, a kot jeszcze młody, a znowu z drugiej strony jak po innej znów go bedzie czyścić? I tak źle i tak niedobrze ...

Post przez Kawka » 2 maja 2019, o 21:02

Gio - miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Nadal trzymam kciuki za Stefana. :przytul: Pogłaszcz go ode mnie.

Post przez giovanna » 2 maja 2019, o 21:23

Dziękuję, pogłaszczę :)

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 21 maja 2019, o 07:40

Gio od Aniołka tyż.
U mnie fota z cyklu "czy mój kot jest mądry?"
Obrazek
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 21 maja 2019, o 07:55

hehe, mój też uwielbia siedzieć na półkach. Jak tylko wyciągniemy jakieś pudło z dziecięcymi zabawkami i się zwolni półka to zaraz tam włazi :hihi:
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez Kawka » 21 maja 2019, o 11:05

Aniołku - jaka śliczna Gruba :bigeyes: . A kolekcji zazdroszczę. O ile mnie wzrok nie myli, to moja ukochana seria - DaCapo.

Gio - jak się miewa Stefan?

Post przez giovanna » 21 maja 2019, o 12:01

Aniołku pogłaskam :). Gruba bardzo ładnie pasuje do tej półeczki, jeszcze jakiś kocyk by się przydał ;)
Kawko niby dobrze, ale zaczął wybrzydzać z jedzeniem, bo to dla rekonwalescentów już odstawione, je indyka z marchewką dla wrażliwych niby, ale pokłada mi się coś po podłodze
i boję się czy znów go rozwolnienie nie dopadnie, a też mu nie bardzo smakuje, wczoraj jadł, a dziś już nie chce. W tym tygodniu musimy podjechać do lecznicy zrobić mu to badanie
na pasożyty. No i co drugi dzień wciskamy pastę na kłaki zeby się nie zatkał, przy okazji Bajka też dostaje.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 21 maja 2019, o 14:20

Nocny Anioł napisał(a):"czy mój kot jest mądry?"

Tak. Najmądrzejszy na świecie.
A do tego prześliczny.
giovanna napisał(a):Kawko niby dobrze, ale zaczął wybrzydzać z jedzeniem, bo to dla rekonwalescentów już odstawione, je indyka z marchewką dla wrażliwych niby, ale pokłada mi się coś po podłodze
i boję się czy znów go rozwolnienie nie dopadnie, a też mu nie bardzo smakuje, wczoraj jadł, a dziś już nie chce. W tym tygodniu musimy podjechać do lecznicy zrobić mu to badanie
na pasożyty. No i co drugi dzień wciskamy pastę na kłaki zeby się nie zatkał, przy okazji Bajka też dostaje.

Trzymam kciuki, żeby się wszystko polepszyło, a kotek wrócił do sił i dobrego humoru.
Obrazek

Post przez giovanna » 21 maja 2019, o 18:55

Dziękuję Janko :)

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 24 maja 2019, o 07:21

Gio ja jej daje kocyki, ale za nia nie nadążysz.
Obrazek
Tak spała wczoraj, na dodatek ona chrapie, padamy z niej ze śmiechu
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Post przez giovanna » 24 maja 2019, o 10:20

Bajka też chrapie, Stefek nie. Ale się zwinęła w kłębuszek w tym koszyczku, pewnie jej zimno było. Za kotami to w ogóle nie nadążysz, moje zmieniają miejsca w zależności od tego
co im w tych łepetynkach się uroi:jest miejsce oblegane non stop za chwilę się nudzi jest nowe i tak w kółko :hihi:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 24 maja 2019, o 19:45

Cudne te wasze zwierzaki :-D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 24 maja 2019, o 19:52

Ruda:
Obrazek :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja