Zaczęłam oglądać
Kenja no Mago bardzo mi się podoba, na razie są trzy odcinki
Historia zaczyna się, gdy potężny czarodziej i mędrzec, który wielokrotnie ratował swój świat przed katastrofami, natrafia na noworodka, którego adoptuje i nadaje mu imię Shin. Dziecko owo jest tak naprawdę reinkarnacją chłopaka, który zginął w wypadku w naszym świecie. Pustelnik wychowuje Shina z dala od społeczeństwa i wtajemnicza go w arkana magii. Gdy po ukończeniu 15 lat chłopak opuszcza dom rodzinny i wyrusza we własną podróż, staruszek przypomina sobie, że zapomniał go nauczyć zdrowego rozsądku oraz zasad panujących w owym świecie. Tak oto Shin trafia do stolicy Królestwa Earlshide, by zapisać się do akademii magii... Czy ktoś oglądał
Goblin Slayer? tak się obawiam trochę bo różnie słyszałam o tym
edit: Obejrzałam pierwszy odcinek i troche mi nie dobrze, wszystko ok ale jest tam gwałt goblinów na kobiecie. I to głównie o to chodzi, że jest jeden pogromca goblinów który je zabija, aczkolwiek wciąż mi niedobrze. Obejrze jeszcze jeden odcinek i zobacze czy warto...
edit: Obejrzałam cały sezon... chociaż pierwszy odcinek na prawdę jest nieprzyjemny, potem już nie ma tak strasznych momentów (krwi za to dużo ale mi to nie przeszkadzało). Anime bardzo dobre! 10/10