Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:05

Rozrywka, konkursy, reality show: Od Miss World po Miliarderów

Artyści, celebryci, postacie warte uwagi, głośne wydarzenia, komentarze, plotki i skandale

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 28 marca 2019, o 09:27

Ponoć wczoraj do DWB weszła Blanka Lipińska.
Ktoś oglądał? :hihi:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 30 marca 2019, o 12:35

Gdybym oglądała Big Brothera, to po jej wejściu do domu na pewno bym przestała.

W ostatnim odcinku "Agenta" Damian się sypnął z nadmiarem wiedzy, która powinna być dostępna tylko dla osoby agenta. Przy zaznaczaniu odpowiedzi, powiedział: "Wiedziałem, że agent nie zdobędzie jokera. Andrzej i Rafał przejdą tę trasę na pewno."
Pytanie brzmiało: "Czy podczas zadania PARK LINOWY Agent zdobył Jokera?"
On zachował się tak, jakby tam było napisane: "Czy podczas zadania PARK LINOWY Agent zdobył jednego z dwóch Jokerów?". I jeszcze "TĘ trasę". Jaką tę? Skąd ją znał?

Wiktor na sto procent podejrzewa Marysię. Chciał, żeby szła jako parzysta, a z oblewaniem wodą odczekał do momentu, w którym by mu nie zdążyła zwiać.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 marca 2019, o 12:54

Janko, wydaje mi się że to nie do końca tak.
Myślę, że oni te gadki nagrywają na koniec danego odcinka, więc miał prawo doskonale wiedzieć co i jak.
No chyba, że się mylę, a on jest Agentem, na co mi nie pasuje.

Wiktor się rozwija w kierunku 'wielkiego' gracza, ale podłego niestety...
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Janka » 30 marca 2019, o 13:34

Dlatego nie napisałam, że uważam Daniela za agenta, tylko że wypowiadał się, jakby posiadał wiedzę agenta.
Nagranie jego głosu podłożono pod film, w którym rozwiązywał test. Wypowiedź mogła wcale nie być związana z testem, tylko z jego szacowaniem prawdopodobieństwa na zdobycie jokera dla siebie.

W którejś poprzedniej edycji też padła wypowiedź, która wskazywała na to, że ktoś wie za dużo i też się wtedy okazało, że zmanipulowano nagranie głosu i obrazu.

Daniel bardzo mocno ukierunkowany jest na zdobywanie jokerów i immunitetów. Zawsze są dla niego ważniejsze niż wygrywanie kasy. Tylko znowu jest, że na dwoje babka wróżyła, bo albo robi tak, by zwiększyć swoje szanse na wygraną, albo jest to jego metoda mydlenia oczu, jeśli jest agenmtem i świadomie psuje zadania.

Według mnie Wiktor od początku gra na wygraną. On chce wszystkich wykiwać i zgarnąć pulę. Nie widać, żeby jakoś mocno psuł zadania, bo by okradał sam siebie.
U Daniela widać postawę "przejść do następnego odcinka za wszelką cenę", a u Wiktora "przejść dalej, ale po drodze gromadzić forsę".

Viola jest straszliwą wiedźmą. Bardzo bym się ucieszyła, gdyby już odpadła. To, co ona robi, jest strasznie brzydkie. Powiedziała, że nie popisuje się, bo nie ma 13 lat, ale wszystko, co pokazuje jest dokładnie na emocjonalnym poziomie trzynastolatki. Rozwydrzonej trzynastolatki, przechodzącej trudny okres buntu, maksymalnie egoistycznej. Obrzydliwe było, gdy mówiła, że chce trafić paintballem w Kasię, a potem jeszcze bardziej obrzydliwe, gdy trafiła i się cieszyła. Jak w przedszkolu.
Obrazek

Post przez •Sol• » 30 marca 2019, o 13:53

Damian ;)

Producenci bardzo manipulują kolejnością scen, nagraniami głosu i obrazu, na pewno też w inne sposoby których nie jesteśmy świadome. Dlatego nie przywiązuję się do myśli że Damian jest Agentem, raczej on kombinuje żeby wygrać. Tzn przejść jak najdalej a jak się uda coś przy okazji wygrać z pieniędzy to spoko.
Gra na siebie i dobrze, wydaje mi się, że to najlepsza strategia, chociaż w zadaniu z pokojami i zegarkami grał nie wiem na kogo.

Wiktor się może na tym poślizgnąć. Mam nadzieję, że tak się stanie bo idzie bardzo w kierunku bycia szują. A ja tak nie lubię. Jedynie co fajnie zagrał to z tą wodą.

Wiola to jest w ogóle osobna kategoria człowieka, ona powinna jak najszybciej odpaść bo sieje ferment. Te urywki co były na końcu odcinka, że wszyscy na Kaśkę skakali, że psuje to też może być działanie Wioli i jej szczucia.
To strzelanie to był poziom zero. Jak chciała wziąć udział w programie by ludzie ją polubili to może uzyskać coś totalnie odwrotnego... Ciekawe co jej ta Kaśka zrobiła, że nagle z przyjaciółki ma ją za wroga.

Post przez Janka » 30 marca 2019, o 14:19

Viola była zaproszona do programu chyba w celu podniesienia oglądalności przy pomocy patologii. Producentom było wiadomo, że ona jest zdolna do wielu rzeczy i się nie przejmuje absolutnie niczym.
Jak chciała mieć dziecko z facetem, który kocha inną kobietę i jest z nią zaręczony, to wiedziała, jak tego dokonać. Jak wpadła na ten sam pomysł drugi raz, to też bez problemu się jej udało. Rozumiem, że uda się wykonać taki numer raz i już niejedna kobieta na świecie wiedziała, jak zajść w ciążę z kimś, kto jej nie chce, ale Viola się uparła, żeby ten wyczyn dokonać dwa razy. To chyba absolutny rekord na świecie. Przy okazji udowodniła, że coś takiego jak empatia czy branie pod uwagę dobra innych osób są dla niej pustymi frazesami. Emocjonalnie ma chyba jakiś silny niedorozwój. Kieruje się tymi samymi zasadami moralnymi, co psychopaci, czyli żadnymi.
Najśmieszniejsze jest to, że w jej wypowiedziach i wywiadach zawsze stawia sama siebie na pozycji wyroczni na tematy związane z moralnością i według niej nikt nie sięga jej nawet do pięt. To samo z inteligencją, lotnością umysłu, poglądami na wszystkie tematy i ogólnie postawą życiową. Ona sama siebie uważa za kogoś tak wspaniałego, że powinna być przez wszystkich brana jako przykład i być jedynym światowym autorytetem. (Bardzo mi tym przypomina te dwie główne hipokrytki katolickie, jedna jest żoną redaktora pisma katolickiego, a druga aktorką i żoną aktora, nie pamiętam ich nazwisk.)
Podejrzewam, że każdą osobę, która uważa inaczej niż ona, lub negatywnie wyraża się na temat tego, co ona robi, ona z klucza będzie uważać za hejtera, niezależnie od tego, czy krytyka byłaby uzasadniona, czy nie.
W programie pokazuje dokładnie to samo, co w życiu. Jej wszystko wolno, a jak komuś się coś nie podoba, to znaczy, że jest zły i szczuje przeciwko niej.
Obrazek

Post przez Janka » 3 kwietnia 2019, o 19:56

Obiecuję solennie, że jeśli z Agenta wyleci dziś PatoViola, to co najmniej przez 12 godzin nie zjem czekolady ani innych słodyczy!!!
Czy bogowie telewizyjni mnie słyszą? Mogę nawet podbić stawkę do 14 godzin. Bardzo Was proszę, zadziałajcie jakoś i pomóżcie.

Edit o 21:40
Spoiler:
Obrazek

Post przez Janka » 17 kwietnia 2019, o 21:47

Znowu się nie udało.

Teraz już odpadają ci, co są najmniej cwani, więc nie dziwi mnie osoba, która dzisiaj odpadła, choć jednocześnie bardzo mi szkoda, bo to był mój ulubieniec.
Obrazek

Post przez •Sol• » 18 kwietnia 2019, o 21:01

Nie zdziwiło mnie wcale że odpadło to co odpadło. Już tydzień temu wisiało to na włosku.

Ale nadal mi się utrzymuje to że na Agenta nie umiem wytypować jednej osoby. Za dużo kombinatorów.

Post przez Janka » 18 kwietnia 2019, o 22:46

Wszystkie osoby, które zostały, nadawałyby się na agenta.
Skreślam z listy Kasię i Wiktora, ale reszta jest nadal strasznie podejrzana. Nawet Angelika, której początkowo wcale nie brałam pod uwagę z powodu jej zbyt młodego wieku, już mi zaczęła pasować.
Obrazek

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2019, o 10:53

Angelika nie jest wcale taka naiwna, a młody wiek może czasem wyprowadzić w pole. Ona np panikowanie czy wymigiwanie się od wykonania zadania może zwalać na pewną niedojrzałość, a tak naprawdę być dobrym Agentem.
Kasi jakoś też nie umiem wykluczyć. Wiktor za mocno kombinuje, stara się być nowym Michałem, ale jak na Michała patrzyłam z przyjemnością tak na Wiktora nie mogę.

Post przez Janka » 19 kwietnia 2019, o 11:13

Mam tak samo. Chciałabym, żeby Wiktor szybko odpadł. On mi przeszkadza swoim kombinowaniem, bo jest ono w jego wykonaniu przeprowadzone całkowicie na zimno. Bez emocji, chyba że ze złymi. Program jest grą i on udowadnia, że jest dobrym graczem, ale jednocześnie mógłby być zabawą i to właśnie Wiktor psuje. U niego jest za bardzo na serio. Jakby grał o złote kalesony. Z wyglądu też mi się nie podoba, więc nie byłoby mi żal, gdyby szybko odpadł. Najlepiej od razu po Wioli.

Kasię wykluczam z powodu jej nadmiernej szczerości oraz dlatego, że już raz odpadła.

Angelika mogłaby być świetnym agentem. Jej wszyscy jedzą z ręki.
Obrazek

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2019, o 11:19

Wiesz co, ta Wiola się uspokoiła chwilowo. Ostatnio mi jakoś mocno nie właziła w oczy, za to Wiktor cały czas bryluje i mnie wkurza.
Właśnie, on jest taki serio, nie ma poczucia humoru, nie to co Michał.
A jeśli już o Michałach mowa... Misiek wcale nie jest taki głupi i też nadałby się na Agenta. To on chyba kusił tym kamperem najmocniej ;)

Kasia jest szczera ale to może być gra. No i w jakiejś zagranicznej edycji Agent odpadł i wrócił ;)

O to to. I na dodatek jest skarbnikiem. Chociaż wydaje mi się, że jako Agent skarbnikiem by nie była. Patrz Ilona - była przez chwilę i się uczciwie zrzekła.

Post przez Janka » 19 kwietnia 2019, o 11:45

Wiolę mniej pokazują, ale pewnie dalej jątrzy i knuje, tylko bardziej po cichu, za naszymi plecami. Nie ufam jej za grosz.

Jak agent odpadnie i wróci, to jest to całkowicie sprzeczne z regułami programu. Dlatego zakładam, że nie ma prawa wystąpić. Ale taka mała odrobinka mnie się nadal boi, że tak zrobią. To samo było z Antkiem w pierwszej edycji. Na szczęście nie okazał się agentem, ale miałam "stres" przez cały czas, że jak się jednak okaże, to będę musiała znienawidzić cały program, a tego bym bardzo nie chciała. Teraz jest podobnie, ale tym razem staram się mieć większe zaufanie do producentów, że jednak by tego nie zrobili.
Obrazek

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2019, o 12:24

może się zorientowali w poprzednim że za dużo jej było i za mocno widzowie ją mogą znielubić ;)

Czy jest zapis gdzieś, że coś takiego jest niezgodne z regułami?
Bo mam wrażenie, że to forma wprowadzania zamieszania. Za tym że Agent wraca jest też teoria, że to Czubówna była Agentem i Kasia wchodząc za nią przyjęła też rolę Agenta.
Ale od Kasi bardziej na Agenta pasuje mi już taka Maria czy Misiek.

Post przez Janka » 19 kwietnia 2019, o 17:11

Nie wiem, czy gdzieś było powiedziane wprost, że agent nie może odpaść, ale pytania w teście są tak skonstruowane, że agent nie ma szansy podać złych odpowiedzi, bo wszystko musi wiedzieć.

Z osób, które zostały, najbardziej podejrzane są dla mnie Damian, Maria, Violetta i Michał.
Obrazek

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2019, o 17:19

W drodze przypadku tak, ale może ustalił(a) z producentami programu taki manewr? Wtedy można wszystko.

A ja się poddaję, w tej chwili jak dla mnie każdy może być ;)
Nawet ten paskuda Wiktor.

Post przez Janka » 19 kwietnia 2019, o 17:26

Wiktor bardzo walczy o pieniądze. Gdzie może tam zarabia dla grupy. On jako jedyny z tego grona niczego nie psuje. Możliwe, że Maria też nie. Mam ochotę jeszcze raz obejrzeć wszystkie odcinki, bo teraz już wiadomo, na kim trzeba się skupić.
Obrazek

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2019, o 19:03

Mam wrażenie, że co najmniej dwie osoby stawiają na Marię, czyli ona jednak coś paprać musi.

Post przez Janka » 19 kwietnia 2019, o 20:37

W poprzednich edycjach uczestnicy byli bardziej otwarci i dzielili się z nami informacjami, kogo obstawiają. Teraz są bardziej tajemniczy.
Obrazek

Post przez Janka » 24 kwietnia 2019, o 21:38

Bardzo mnie cieszy osoba, która dziś odpadła, bo była męcząca. Ale z drugiej strony patrząc, nie pomoże mi to w niczym, bo należała do tych, które nigdy nie były na mojej liście podejrzanych o pełnienie funkcji agenta.

Po poprzednim odcinku najbardziej przychylałam się w stronę Violi jako agenta, a na drugim miejscu podejrzewałam Marysię.
Obrazek

Post przez Janka » 8 maja 2019, o 22:21

Dziś odpadła ostatnia osoba, która nie należała do grona największych cwaniaków. Została już tylko czwórka, która jest najbardziej podejrzana o bycie agentem i która też ma największe szanse na wygraną.

Misiek robi, co może, by go uważano za agenta. Ale według mnie większe szanse są, że to któraś z pań.
Od kilku odcinków najbardziej podejrzewam Violę. Wszystko, co ona mówi do nas, gdy nie ma innych osób, jest po prostu głupie. Trudno by było, by ktoś był naprawdę aż tak głupi, dlatego myślę, że ona gada te głupoty, by zamydlić nam oczy, że jest agentem.
No i po drugie, wydaje mi się, że może nie jest aż tak strasznie podłą wiedźmą, jak pokazuje w programie i że jest to jej rola, którą gra, by ukrywać swoją działalność w roli agenta. Tak jak Ilona grała roztrzepaną, szaloną i chaotyczną "wariatkę", by łatwiej psuć zadania, tak Viola gra złośliwą i paskudną w środku osobę dla odwrócenia uwagi od tego, co robi.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 maja 2019, o 08:10

Patrząc na te streszczenia, żałuję, że nie oglądam Agenta.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Dorotka » 9 maja 2019, o 11:21

A wczorajszy wywiad Wojewódzkiego z Blanką Lipińską któraś z was widziała? Podobno momentami zabawnie było.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Janka » 9 maja 2019, o 14:58

Nie wiem, czy miałabym tyle odwagi, by na to patrzeć, ale teraz mnie, Dorotko, zaciekawiłaś i gdyby gdzieś się znalazły jakieś fragmenty lub nawet cały wywiad, to obejrzę.
Lucy napisał(a):Patrząc na te streszczenia, żałuję, że nie oglądam Agenta.

Nic straconego. Nadal możesz nadrobić.
Proszę, proszę, obejrzyj te odcinki, które już były i przyjdź trochę o tym pogadać, bo ja już mam dość gadania sama ze sobą.

Przez to, że nie mam z kim wymieniać obserwacji, to gonię cały czas swój ogon. Takie mam wrażenie.
Gdyby ktoś podpowiedział coś, czego nie zauważyłam, to może przestałabym się skupiać na Violi i wspólnymi siłami odkrylibyśmy prawdziwego agenta.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W mediach