Trzeci mam właśnie. Ale mam jeszcze, którąś część drugiego tomu.
Niech wydają Nie będą te książki chodzić już za takie wielkie pieniądze. Za niektóre chcieli po 60 zł.
ewa.p napisał(a):Plus minus to książka ,którą Olga Gromyko napisała wspólnie z Andriejem Ułanowem.Lubię książki Olgi Gromyko,więc i na tę napaliłam się jak szczerbaty na suchary.Wyszło dziwnie.Ni to kryminał,ni fantastyka,ni romans.Takie "ni pies,ni wydra,coś na kształt świdra"...Niby jest fantastyka,pomory są niezłe.Należą do nich między innymi duchy,lesze,skrzaty domowe,strzygi i sporo innych raczej mało spotykanych stworzeń.Sama część kryminalna jest dziwna,nielogiczna.Nie umiem zrozumieć "nowych Ruskich"(w tym przypadku Białoruskich),co to prośbą i groźbą ale jednak potrafią pchnąć śledztwo do przodu.Tutaj niewiele sie składa na jakiś logiczny ciąg zdarzeń.Wydarzenia są mocno przypadkowe i niewiele można z nich zrozumieć.Romans też jest wybrakowany,bardzo przypadkowy się wydaje...Zupełnie niepotrzebne są wstawki dotyczące koszmarów męczacych Saszę po wojnie w Czeczeni.Nie wnoszą niczego do fabuły,jedynie sztucznie wydłużaja książkę.Humor prezentowany przez autorów tez mi jakoś nie przypadł do gustu.Zdecydowanie lepiej mi sie czyta samodzielne książki ,nie te które pisze Gromyko ze wspólautorem...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości