tajemna napisał(a):Na fb znalazłam taką informację o śmierci Margit Sandemo: https://www.facebook.com/miloscdoczytan ... 09/?type=3
basik napisał(a):Niepotrzebna śmierć, która wywołuje we mnie wściekłość i smutek. I pewnie okaże się, że morderca to wariat i nie wiedział co robi.
giovanna napisał(a):Powiem tak: już długo żyję na tym świecie, bo ponad pól wieku, żyłam w "ciekawych czasach" bo urodziłam się jeszcze w "Komunie", pamiętam tamte czasy: wybór Polaka na papieża, upadek ZSRR, Muru Berlińskiego potem katastrofa Smoleńska, ale nawet za tej ciemnej i siermiężnej Komuny nie było takiej nienawiści i nietolerancji dla drugiego człowieka, nie pamiętam takiej nienawiści, szczucia ludzi na siebie nawzajem: bo jest niewierzący, bo jest wierzący, bo inny kolor skóry, bo jest innej narodowości (nie popieram żadnej strony politycznej bo dla mnie obie są siebie warte), jak włączę publiczną telewizję i są akurat wiadomości to mi się wszystko w żołądku przewraca, bo przypominają mi się dawne czasy kiedy: kto nie jest z nami jest przeciwko nam, a najgorsze jest to, ze czuję się tak jakby mnie ktoś miał za takiego półgłówka który własnego rozumu nie ma i trzeba mu wszystko dokładnie wytłumaczyć po swojemu (np program W tyle wizji, nie wiem czy on jeszcze jest, ale kilka razy przez przypadek widziałam i czułam się jak dziecko z podstawówki). A to samozadowolenie na każdym kroku ... Boję się żeby do czegoś złego nie doszło
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości