Też zaraz pojadę na zakupy. Zużywam "ogromne stosy" twardych dysków, więc mam nadzieję, że może gdzieś będą w niskiej cenie i sobie zrobię zapas.
•Sol• napisał(a):Ale ceny mebli też stawiają włosy na głowie na baczność... Myślałam, że to u nas takie ceny a wychodzi, że u nas to tanio nawet
Szkoda że meble z IKEI nie wyszły.
A nie dałoby rady zrobić tak żeby to Twój F. musiał Cię prosić o pozwolenie na droższe meble? Może byś jeszcze coś uhandlowała
Przestało mi właśnie zależeć. Niech sobie z kuchnią robi, co chce.
Jedyne, co ode mnie na pewno będzie zależało, to kolor mebli i pod tym względem on (ani nikt inny) ze mną nigdy nie wygra. Nawet jakby sprowadził przeciwko mnie całą armię.
Najgorszym problemem z doborem mebli do kuchni jest taki, że większość sklepów ma podpisane kontrakty z firmami produkującymi urządzenia elektryczne. Przy zakupie mebli muszą klientowi wcisnąć w sprzedaży wiązanej badziewne kuchenki, lodówki, zmywarki itd. Nas to w żadnym wypadku nie interesuje, bo duże sprzęty chcemy mieć wybrane przez nas. Mamy od lat "swoją" firmę i się jej twardo trzymamy. Kupujemy sprzęty takie, jak chcemy, a nie takie, jak ktoś nam chce wmusić. To z góry skreśla większość sklepów meblowych, w których meble byłyby w rozsądnych cenach, a wrzuca nas w wyższą półkę.