Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:29

Elizabeth Hoyt

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer, Judith McNaught, Lisa Kleypas, SEP

Post przez Ancymonek » 5 września 2018, o 16:24

Wiadomo, że każdy ma swoje :D dla mnie Hoyt to było miłe zaskoczenie i "coś innego" jeśli chodzi o histryki.

Ale jeśli szukasz fajnych, dobrych i lekkich historycznych romansów, to może spróbujesz Lorette Chase? Albo - stare, dobre, romanse historyczne Da Capo z serii "Nie chowaj tej książki przed żoną i tak kupi sobie nową" :mrgreen:
Karina32 napisał(a):Wiesz, Ancymonku, im bliżej końca jestem to tym bardziej go lubię, a może nawet coś więcej :hihi: A nie zapowiadało się kompletnie :hihi:

Karina siostro :paluszki:

W Winterze pokladalam nadzieję, ale sama nie wiedziała, że będzie aż tak fajnie :hyhy:
"(...)Jeżeli książki, to te, które można unieść w pamięci(...)"

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 5 września 2018, o 17:43

Wszystko ( no moze prawie ;) nie chwaląc się, juz czytałam. i Chase (ale nie tą nową... moze sie zabiore?) i dacapo.
A nie moge sie z toba zgodzic, ze ta Hoyt to cos innego. Od liku jest teraz "historykow" gdzie z detalami ooisywane sa akty seksualne. W sumie nic sie tam nie dzieje, tyko bohaterowie posuwają się żwawiej, hmm, w stronę łozka, ściany i czego tam jeszcze. Faza na greya zrobila swoje. A ja tësknie za czyms jak "Zatanczymy?" Balogh. Bez pruderii ale i bez p...przesady. Marudzę, wiem.
To ktora z Maiden Lane polecasz najbardziej?

Post przez Ancymonek » 7 września 2018, o 06:19

To spróbuj tę nową Chase, mi się bardzo podobała ;) zwłaszcza ostatnie dwie części cyklu.

Co do Hoyt to rozumiem co masz na myśli, bo to w sumie jest trochę więcej erotyzmu i seksu niż przeważnie w historykach się zdarza. Ale mi się chyba najbardziej całokształt podobał, ten mroczny klimat tych zaułków, tajemnica ducha, wszystko razem :D

Jak dla mnie "Niecne zamiary" i "Książę cieni" czyli 1 i 4 część są póki co najlepsze. Co do dalszych części cyklu to zerknij sobie parę postów wstecz, tam jest ranking całej serii jednej z dziewczyn z które już przeczytały cały cykl ;)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 7 września 2018, o 18:24

aur_ro napisał(a):Wszystko ( no moze prawie ;) nie chwaląc się, juz czytałam. i Chase (ale nie tą nową... moze sie zabiore?) i dacapo.
A nie moge sie z toba zgodzic, ze ta Hoyt to cos innego. Od liku jest teraz "historykow" gdzie z detalami ooisywane sa akty seksualne. W sumie nic sie tam nie dzieje, tyko bohaterowie posuwają się żwawiej, hmm, w stronę łozka, ściany i czego tam jeszcze. Faza na greya zrobila swoje. A ja tësknie za czyms jak "Zatanczymy?" Balogh. Bez pruderii ale i bez p...przesady. Marudzę, wiem.
To ktora z Maiden Lane polecasz najbardziej?

Wydaje mi się, że to zaczęło się wcześniej. Ciekawe, czy teraz wydawnictwo wydałoby, gdyby nie było scen hmmm
Dla mnie Hoyt jest autorka, która ma do opowiedzenia konkretna historię; tak ją odbieram. Jakoś u niej te sceny mi nie przeszkadzały.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 8 września 2018, o 07:12

Tak, dla mnie też to są konkretne historie konkretnych ludzi i, co chyba najważniejsze, każda z nich jest inna. Oczywiście, powtarza się pewien schemat, najczęściej oparty na traumach albo chociaż problemach bohaterów, no ale bez tego nie byłoby o czym opowiadać. Maiden Lane jest dość równą serią, bo poza jednostkowymi, za to spektakularnymi wpadkami (5, 9 i 2 jak dla mnie, z naciskiem na 5), reszta cyklu jest na naprawdę przyzwoitym poziomie. Co istotne, nie zauważyłam w tym cyklu konsekwentnego zjazdu jakości, co nie było łatwe, biorąc pod uwagę liczbę pozycji w serii. Więc no tego, Hoyt pozostaje jedną z moich ulubionych autorek ever ze stałym miejscem na pudle.
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas/Sabrina Jeffries/Lucy Maud Montgomery

Post przez lucyferowa » 8 września 2018, o 15:19

Skończyła mi się Jeffries(przeczytałam wszystko łącznie z nowymi pozycjami), biorę się za Hoyt skuszona waszymi opiniami, mam nadzieję że się nie zawiodę :D
"Perwersji się nie lękaj, gdy klient płaci, klękaj!"

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 9 września 2018, o 22:59

Nowy cykl

Obrazek
New York Times bestselling author Elizabeth Hoyt brings us the first book in her sexy and sensual Greycourt Series!

Freya de Moray is many things: a member of the secret order of Wise Women, the daughter of disgraced nobility, and a chaperone living under an assumed name. What she is not is forgiving. So when the Duke of Harlowe--the man who destroyed her brother and led to the downfall of her family--appears at the country house party she's attending, she does what any Wise Woman would do: she starts planning her revenge.

Christopher Renshaw, the Duke of Harlowe, is being blackmailed. Intent on keeping his secrets safe, he agrees to attend a house party where he will put an end to this coercion once and for all. Until he recognizes Freya, masquerading amongst the party revelers, and realizes his troubles have just begun. Freya knows all about his sins. Sins he'd much rather forget. But she's also fiery, bold, and sensuous-a temptation he can't resist. When it becomes clear Freya is in grave danger, he'll risk everything to keep her safe. But first, Harlowe will have to earn Freya's trust-by whatever means necessary.

Features a bonus novella from New York Times bestselling author Grace Burrowes!

The Greycourt #1
Expected publication: December 18th 2018 by Forever
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 26 października 2018, o 19:25

Władca mroku jest na ebookpoint, jak się coś dokupi to można skorzystać z promocji KRK-10 i będzie dyszka mniej, a jest też Książę w lsniącej zbroi Chase więc skorzystałam :)

Post przez giovanna » 28 października 2018, o 20:22

664013-352x500.jpg

Władca mroku

Godric St.John pozostaje w cieniu, przemierzając jako zamaskowany mściciel mroczne zaułki St.Giles, by chronić niewinnych. Do czasu, aż pewnej nocy musi stawić czoło nieustraszonej młodej damie, celującej do niego z pistoletu - i uświadamia sobie, że jest nią jego żona.
Lady Margaret Reading przysięgła zabić Ducha St.Giles, sądzi bowiem, że to on zamordował miłość jej życia. Wróciwszy do Londynu i męża, którego nie widziała od dnia ślubu, nie rozpoznaje mężczyzny za maską. Duch St.Giles, władczy, gwałtowny i niebezpieczny, okazuje się dokładnie taki, jak się spodziewała. Nie spodziewała się tylko, że wzbudzi w niej namiętność…

Margaret - Megs po dwóch latach nieobecności wraca do Londynu do męża, którego widziała tylko przez chwilę w dniu ślubu, ma w tym ukryty cel chce się zemścić na Duchu St. Giles, bo krążące plotki "mówią" że to on zabił jej ukochanego, ale ma jeszcze jedno pragnienie chce mieć dziecko (ciążę z Rogerem poroniła w dniu ślubu) tylko jak przekonać do tego jej "starego" męża? ;)
Tak jak w opisie pierwsze spotkanie Megs z dawno nie widzianym mężem odbywa się w St. Giles, chce go zamordować, nie wiedząc, że Duch, który ratuje ją z rąk oprychów to jej mąż.
Przyjeżdża bez zapowiedzi przywożąc ze sobą, przyrodnią siostrę Godricka Sarah, cioteczną babkę i jej ciężarną suczkę mopsa, okazuje się, że dom jest strasznie zaniedbany, nie ma służby, a St. John żyje jak pustelnik, odsunął się od wszystkich nie tylko od żony, ale także od swojej rodziny. Dalej kocha zmarłą żonę, ale listy od Margaret wniosły troszkę radości w jego życie. Ona z kolei chce mieć dziecko jednak nadal kocha Rogera i ma wrażenie, że uprawiając seks z mężem (brzydko to zabrzmiało, ale jakoś bardziej mi w tej sytuacji pasuje takie określenie) zdradza zmarłego ukochanego.
Mamy też dalszy ciąg historii porywaczy dziewczynek i w końcu dowiadujemy się kto zabił Rogera, zresztą nietrudno było się tego domyślić.
Pewnie zaskoczę wszystkich, ale mi się podobało, nie tak jak Niecne zamiary, ale na pewno bardziej od pirata rzecznego Mickeya :lol: . Ale ja mało wymagająca jestem :)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 28 października 2018, o 20:51

Już idzie do mnie ;)
Przeczytam może ciiurkiem z numerem czwartym ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez giovanna » 28 października 2018, o 21:50

Tylko wiesz, jak na razie tylko mi się podobało, dziewczyny mówią, że jest bardzo słaba :lol:

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 28 października 2018, o 21:56

Może i ja dam szansę. Od Pirata chyba wszystko będzie lepsze :evillaugh:
Czwórki jeszcze nie mam i nie czytałam :red:

Post przez giovanna » 28 października 2018, o 21:58

No to musisz nadrobić, fajna jest, ale dla mnie niezmiennie jedynka najlepsza

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 28 października 2018, o 22:40

Giovanno Dziewczynom się pirat podobał a dla mnie to była taka kicha :P

Very mądrego to przyjemnie posłuchać :P
Pewnie przez pirata ciężko mi się.za te czwórkę zabrać :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Ancymonek » 29 października 2018, o 09:18

Jak dla mnie druga część póki co była najsłabsza :P

Ale "Władcę mroku" mam już w domu i w tym tygodniu znacznę :D

Gio, po Twojej opinii mam malutką nadzieję, że nie będzie źle :evillaugh:

Post przez giovanna » 29 października 2018, o 11:00

Jakby co to nie bij Obrazek Obrazek

Post przez Ancymonek » 29 października 2018, o 11:05

Gdzie tam Gio, ja łagodna jak baranek :hihi:

Wiesz, póki co wydaje mi się że nic nie pobije w mojej głowie upartej Hero i podwójnie moralnego Griffina z części drugiej :P

Post przez giovanna » 29 października 2018, o 11:12

Jakoś dwójka mnie tak nie denerwowała jak Silence i Mickey

Post przez Ancymonek » 29 października 2018, o 11:15

No ci też byli "udani", nie ma co :evillaugh:

Ale i tak Hero i Griffin jak dla byli jeszcze gorsi :P

Post przez giovanna » 29 października 2018, o 11:22

Mnie najbardziej wkurzyło jak ten braciszek Griffina (Thomas miał chyba na imię?) uderzył Hero. Ja na miejscu Maxa bym go zabiła jakby mi siostrę uderzył. Niby inne czasy, ale mnie to wkurzyło :evil:

Post przez Ancymonek » 29 października 2018, o 11:33

O taaak, zdecydowanie też się wkurzyłam. Ja miałam wtedy na Maxa focha i gdyby nie dziewczyny, które pisały, że jego część jest jedną z najlepszych w cyklu, to bym nie czytała o nim książki, a tak to czekam, bo chyba jego historia jest 8 z kolei :evillaugh:

Post przez giovanna » 29 października 2018, o 12:05

A nie teraz? https://www.goodreads.com/book/show/130 ... f-midnight Też mnie ciekawi, bo Artemis jest fajna

Post przez Ancymonek » 29 października 2018, o 13:58

Gio masz rację :D 8 jest o jego i Hero siostrze - Pheobe. Ponoć dziewczyny też pisały, że to jest bardzo dobra część :D

Tylko kiedy to u nas wyjdzie :czeka:

Ulubiona autorka/autor: Lisa Kleypas/Sabrina Jeffries/Lucy Maud Montgomery

Post przez lucyferowa » 29 października 2018, o 19:11

Zamówiłam w niedzielę, będzie co czytać :hyhy:
"Perwersji się nie lękaj, gdy klient płaci, klękaj!"

Post przez giovanna » 29 października 2018, o 19:51

No nie wiadomo kiedy wyjdzie następna część na stronie Bisu tylko Loretta Chase w nowym cyklu i Jeffries z dalszymi częściami w zapowiedziach :(. Tak fajnie im szło i jakiś zastój się z tym cyklem zrobił.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do H