Aleja Siódmego Anioła - Renata KosinStrasznie dziwna ta książka. A szczególnie jej bohaterka, której szczerze nie polubiłam za jej postępowanie. Uciekła od swojej rodziny bo popełniła czyn za który teraz stara się odpokutować. Zaślepiona życiem w poczuciu winy, w depresji nie potrafi zrozumieć, że swoi postępowaniem rani innych, którzy ją kochają.Bardziej interesuje ją los przypadkowo poznanego staruszka, któremu chce sprawić radość niż los własnej rodziny.
Jaki to czyn ...tego dowiadujemy się dopiero pod sam koniec powieści, bo autorka cały czas trzyma nas w niepewności, żeby nie odkryć kart z przeszłości bohaterki.
A po drodze nic specjalnego się nie dzieje. To przede wszystkim rozterki , rozmyślania i użalanie się nad swoim życiem. Do tego mnóstwo życiowych mądrości i rozmowy z kamiennymi aniołami.
Bardzo przygnębiająca i smutna jest ta książka, rozwleczona przez niepotrzebna opisy stanu ducha bohaterki. Miało być magicznie i świątecznie a było po prostu nudno.
Niestety to kolejna świąteczna pozycja, która ze świętami nie ma nic wspólnego. Lubię powieści autorki ale tym razem strasznie się zawiodłam bo prócz okładki nic mi się w tej książce nie podobało.