Dorotka napisał(a):Nutellą je przełóż, tak będzie najprościej.
•Sol• napisał(a):Muffinki z czekoladą i bananami
suche:
4 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki kakao (opcjonalnie, ja nie dałam)
posiekana tabliczka czekolady
1 1/2 szklanki cukru
mokre:
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki maślanki (w przepisie jest jogurt )
6 jajek
5 średnich bananów
szklanka oleju
wymieszać najpierw osobno, potem przelać mokre do suchych. Mieszać widelcem.
Piec w 180 stopniach około 20-25 minut
Piekłam małe muffinki, takie na dwa kęsy, więc wyszło mi tego pewnie blisko setki
•Sol• napisał(a):Aleqsiu, przerobiłam tego sporo, ale takie żeby utkwiły w pamięci na lata mam jeszcze dwa. Tu pamiętam skąd więc się mogę posiłkować netem:
z imbirem i gruszkami: https://www.mojewypieki.com/przepis/muf ... -i-imbirem
z orzechami laskowymi (ze świeżymi naprawdę wymiatają) czekoladą i śliwkami: http://www.chillibite.pl/2010/08/mniamu ... olada.html
robiłam jeszcze kiedyś z orzechami włoskimi i wiśniami z nalewki, też szał baza do ciasta z przepisu na muffinki z gruszką i imbirem.
zgodzę się, te z orzechami i śliwkami to sztos nad sztosyaleqsia napisał(a):Te z orzechami i śliwkami to niebo w buzi. Jeszcze lepsze od tych bananowych powinnam "reglamentacje" zeobic bo te muffinki za szybko mi znikają
A Ty masz teraz faze na jakieś słodkości?
aleqsia napisał(a):A wiesz ze juz próbowałam? Koleżanka mnie czestowala i gdyby nie powiedziała o tym składniku to nie byłabym świadoma dodania?
Ciasto było z dużą ilością kakao.
A masz jakiś sprawdzony przepis? Podobno modne tez jest takie brownie z czerwonych burakow albo z fasoli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości