Karina32 napisał(a):
To druga część cyklu "Żywioły" polskiej autorki, Magdy Mila. Tym razem historia skupia się na Ewie, koleżance Lilki z pracy oraz Piotrze, przyjacielu Tomasza, z którym Lilka. Podobnie jak w pierwszej części, tak i tutaj jest dużo seksu, ale ostrzejszego niż w tamtej, gdyż oboje bohaterowie lubią mocniejsze wrażenia. Na szczęście wszystko jest opisane ze smakiem. Seksu jest w tej książce dużo, ale to w końcu erotyk. Oprócz tego jest tu ciekawa historia. Trochę hate to love, bo Ewa nie przepada początkowo za Piotrem, ale ten z czasem zdobywa jej względy.Spoiler:
Co do samych bohaterów. Ewa jest silna i bezpośrednia, ale w związku i w łóżku, lubi kiedy to facet przejmuje kontrolę. Co do Piotra, to to jest ciężki przypadek. Trudno go polubić za jego światopogląd na sprawy związku czy małżeństwa. Ciekawa jestem czy rzeczywiście się zmieni. Dla mnie zakończenie niby jest zamknięte, chociaż tak nie do końca. W tytule jest cz. 1, więc wygląda na to że będzie ciąg dalszy tej historii i myślę, że dobrze, bo na razie nie do końca wierzę w HEA.
Czy polecam? Tak. To fajny erotyk, osadzony w naszej rzeczywistości. Chociaż dla mnie ta część była ciut gorsza niż pierwsza część
a widzisz, ja co biorę to się nacinamAncymonek napisał(a):Sol ja nic kompletnie nie mam do tego wydawnictwa, więc ono mnie nie odstrasza Czytałam już ich coś i byłam zadowolona
Adam nie zaznał w życiu szczęścia. Po trudnym dzieciństwie i tragicznej śmierci matki trafił do domu tymczasowego, żeby doczekać osiemnastych urodzin. Później miał być zdany sam na siebie, sam stawiać czoła swoim lękom, koszmarom i niebezpieczeństwu, od którego nikt nie mógł go uchronić.
Nie spodziewał się, że los postawi na jego drodze dziewczynę o zielonych oczach i wielkim sercu, które czuje zbyt mocno. Nie wiedział, że ona także skrywa bolesną tajemnicę, której dotychczas nikomu nie wyjawiła. Nie mógł przewidzieć, że zrodzi się między nimi miłość – czysta i młodzieńcza, ale też namiętna i obezwładniająca.
Miłość, która uratuje ich na tysiąc różnych sposobów.
Lucy napisał(a):To u mnie tak nie ma
Nie jeden raz zdarzyło mi się, że chciałam sobie przedłużyć książkę, ale nie mogłam bo już była zamówiona.
Antenka napisał(a):Pierwsza część o Róży podobała mi się najmniej im dalej tym było lepiej tak więc Sol nie zniechęcaj się a jeśli lubisz audiobooki to możesz to też posłuchać. Staram się nie sugerować tymi aferami ale śmieszy mnie epatowanie tą wielką przyjaźnią Witkiewicz-Rogoziński (między innymi wspólne książki które były mocno średnie i przenikaniem się postaci wykreowanych przez Witkiewicz w powieściach Rogozińskiego).
Lucy napisał(a):Tak się zastanawiam może miałabyś ochotę zaznajomić się z nią http://lubimyczytac.pl/seria/14237/kryminal-pod-psem
Antenka napisał(a):Pierwsza część o Róży podobała mi się najmniej im dalej tym było lepiej
Lucy napisał(a):Tak dziwi mnie tylko, dlaczego uśmiercił Joannę Szmidt. Były tylko wydane 2 części i ostatnia nie skończyła się źle.
O śmierci dowiadujemy się w ''Do trzech razy śmierć'', ponieważ Betty była przyjaciółką i menadżerką Joanny.
Przeszła z jednej serii do drugiej
joakar4 napisał(a):Janka napisał(a):joakar4 napisał(a):Szpilki za milion Izabela Szylko
Też jestem zainteresowana.
Wczoraj to skończyłam. Czyta się naprawdę błyskawicznie. Jest to lekka komedia, bardzo mało prawdopodobna i pełna absurdalnych sytuacji. Można przeczytać, momentami się zaśmiać i za kilka tygodni o niej zapomnieć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości