Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:03

Kristen Ashley

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 22 kwietnia 2018, o 22:42

to się już domyśliłam, że 6steczka to o Merry'm :P mam tylko nadzieję, że do tego czasu rzuci palenie :P

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 22 kwietnia 2018, o 23:14

Nie do końca :hihi: Ale nic więcej Ci nie powiem :rotfl:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 5 maja 2018, o 01:07

Obrazek :wink:

Obrazek

The brother known as Hound has a reputation. He’s all about cracking heads, having a good time, and when the Chaos Motorcycle Club needs someone to do the tough job, they call on him.

But Hound has a secret. He fell in love with a woman years ago. She’s untouchable. Unattainable. And even when her status changes, for Hound, it remains the same.

Keely Black had it all early and lost it all not long after. Thrown into an abyss of loss and grief, she’s faced a life of raising two sons alone and battling the rage at all that had been ripped from them.

And why.

Words spoken in anger open Hound’s and Keely’s eyes. For Hound, he sees he’s wasted his life loving the wrong woman. Keely sees she’s wasting her life not opening herself to the love of a good man.

Expected publication: July 31st 2018
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 9 maja 2018, o 13:56

O nowy Chaos :bigeyes: to na pewno kupię

Post przez Księżycowa Kawa » 10 maja 2018, o 21:44

Jeszcze tego cyklu nie zaczęłam…
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez rewela » 14 maja 2018, o 20:49

w końcu udało mi się skończyć Games of the Heart i uczciwie przyznam, że na pewno było to lepsze niż Golden Trail, ale wielkim fanem tej książki też nie zostanę, bo jednak czegoś mi tam brakowało.. No nie oszukujmy się Mike mnie nie kupił w At Peace, był mi totalnie obojętny, i troszkę się bałam tego co może się pojawić w tej części, no i rzeczywiście Mike'a nie mogłam polubić, pomimo tego, że jako tata był wspaniały!! coś nie do końca było tak jak miało być.. Tak więc zdecydowanie z pary głównych bohaterów to Dusty była tą, która mnie do książki przyciągała.. taka wariatka w pozytywnym tego słowa znaczeniu! uczciwa, szczera, lojalna, naprawdę fajna.. JEDNAK miałam wrażenie, że to to Rees, córka Mike'a i Fin, bratanek Dusty, skradli całe show w tej książce! kurcze ta ich historia i to z ich perspektywy była wyjątkowa, bardzo fajnie się to czytało...
podobała mi się kocówka, bo ja bardzo lubię jak się coś takiego dzieje...
Spoiler:

no i epilog też fajny..

a teraz czytam The Promise mam za sobą 30% książki i mam wrażenie, że tam się nic nie dzieje... jeden wielki chill: on chce, ona się waha, bo..ma tam kilka powodów, by jednak z nim nie być i nic obok...
mam nadzieję, że książka się jeszcze troszkę rozkręci, bo choć wiem, że Duzzz nie jest przekonana do The Promise ja ufam, że Bennie mnie nie zawiedzie.. :)

Post przez Duzzz » 17 maja 2018, o 14:42

I 4 tom zyskuje tak naprawdę przy kolejnym czytaniu, też po pierwszym z tego co pamiętam miałam mieszane uczucia ;) Jakoś własnie Mike mnie wkurzał, a szczególnie nie mogłam przeboleć sceny kiedy on
Spoiler:

Ale idzie przymknąć oko, bo dużo obok się dzieje. Właśnie dzieciaki są świetne między innymi :D Chodź ich matka mogła się wcześniej ocknąć jak dla mnie ;)

Epilog rozwala :hihi: Ach te dzieciaki :hihi:

A The Promise hmmm :hihi: pomarzyć dobra rzecz kochana :evillaugh:
A tak serio to nie wiem czy znajdziesz coś czym ta książka mogłaby się obronić. Ale za chwilę dobrniesz do 6 części, jednej z moich naj, już zakatowanych dosłownie od ilości czytania ;) Więc czekam z niecierpliwością na relację wrażeń po lekturze Hold on :hihi:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez rewela » 8 czerwca 2018, o 22:27

duzzza22 napisał(a):A The Promise hmmm :hihi: pomarzyć dobra rzecz kochana :evillaugh:
A tak serio to nie wiem czy znajdziesz coś czym ta książka mogłaby się obronić. Ale za chwilę dobrniesz do 6 części, jednej z moich naj, już zakatowanych dosłownie od ilości czytania ;) Więc czekam z niecierpliwością na relację wrażeń po lekturze Hold on :hihi:

ło matko! The Promise prawie miesiąc męczyłam tę książkę, dziś właśnie skończyłam i to zdecydowanie była najgorsza z czytanych przeze mnie książek Ashley..nudne, rozlazłe, po takim początku jaki był w At Peace spodziewałam się jakiegoś ognia..a prawda jest taka, że nie wiem skąd ta wielka miłość Bennego do Frankie... tak jej przez 7 lat nienawidził i nagle zmiana o 180 stopni... grrrr...
fabuła też nijaka... koniec w ogóle nie robił wrażenia, akcja bez akcji..
jedyny fajny moment to ślub Vi i Cala i pojawienie się rodziców Roxie i mojego ulubieńca Luke'a Starka :D dla nich cieszę się, że nie zarzuciłam czytania po 45% jak miałam w zamiarze ;)
i teraz mam Duzzz do Ciebie pytanie...
gust w przypadku Ashley mamy mniej więcej podobny, mówisz, że lubisz Hold on, a jest to lepsze od Rock Chick Revenge ??? bo ta to chyba moja ulubiona, ze wszystkich poznanych..prawda jest, że po ostatniej wpadce potrzebuję motywacji do czytania ;)

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 9 sierpnia 2018, o 19:23

myślicie, że to będzie po polsku? kiedyś??
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez szuwarek » 10 sierpnia 2018, o 07:09

zaczęłam Wild and free.... matko :facepalm: kejti miała rację

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 10 sierpnia 2018, o 09:00

opienia na LC też nie za dobre, niestety, ta część to porażka. Staram się wszystko dokańczać ale z tym dałam sobie spokój

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez szuwarek » 10 sierpnia 2018, o 09:27

jak mam zawsze problem z bohaterami Ashley to jednak nadrabia pomysłem (dobra, Tajemniczy mężczyzna mnie też wykończył). Sięgam po nią chyba masochistycznie. Ale tutaj to jest dramat
Spoiler:

Post przez kejti » 10 sierpnia 2018, o 10:04

Mnie się podobał Tajemniczy mężczyzna aczkolwiek uważam że Rock Chick najlepsze :D
Co do twojego spojlera, nic dodać, nic ująć :hihi: ja jeszcze nie przepadam za chińczykami i tą scenerią :bezradny:

.
.

Post przez Księżycowa Kawa » 10 sierpnia 2018, o 10:10

„Wild and free” nieźle mi się czytało :hyhy: chociaż końcówka hmmm
Denis Diderot

*
*

Post przez Liberty » 11 sierpnia 2018, o 20:31

szuwarek napisał(a):zaczęłam Wild and free.... matko :facepalm: kejti miała rację

Oj, faktycznie wczesne książki KA są... problematyczne. Trochę z nią podobnie jak z Dianą Palmer - wizja świata damsko-męskiego jest mocno patriarchalna (tak w skrócie) i choć z czasem zrobiło się lepiej to jednak nadal to gdzieś wychodzi i raczej będzie wychodzić, bo to jednak jest światopogląd autorki a ten się raczej ne zmieni.

Post przez kejti » 11 sierpnia 2018, o 20:49

tzn ja lubie jak facet jest opiekuńczy, rządzi itd ale żeby laska miała mózg i jaja :hyhy: a tutaj tego brakuje chociaż autorka chyba próbowała taką wykreować w tej trzeciej części :mysli:
pamiętam jak myślałam, że to będzie coś meega, zapowiedź niesamowita a tu taka porażka!!

.
.

Post przez szuwarek » 11 sierpnia 2018, o 21:04

Liberty - niestety taki chyba ma światopogląd IMHO jak jest super seks to facet już może wszystko. ech...

Post przez Księżycowa Kawa » 12 sierpnia 2018, o 13:51

Tyle że Ashley dobrze się czyta, przynajmniej dotąd.
Denis Diderot

*
*

Post przez Duzzz » 14 sierpnia 2018, o 21:59

Ja do trzeciego tomu się jeszcze nie zajrzałam. Nie wiem czemu, bo zapowiedź miał niezłą. Kiedyś zapewne dam szansę, ale na razie unikam.

U mnie za to problemy są z cyklem 'Chaos'. wyszedł nowy tom, a ja mam znowu problem by się przekonać do czytania. Tak jest od początku tego cyklu i w sumie nie zawsze jest źle, ale ja mam coraz większą obawę. Połówkę udało mi się w tygodniu wciągnąć, a też czekała od premiery. A teraz ten cały tom i hmm.. mam zawieszkę... Ktoś już czytał ten najnowszy tom?

Post przez Liberty » 15 sierpnia 2018, o 14:11

Ja od jakiegoś czasu aż tak pilnie nie śledzę co KA wydaje. Między 2012-2014 rokiem byłam od niej uzależniona, ale w pewnym momencie czegoś zaczęło mi brakować w jej książkach. Chyba tym momentem było przejście od self publishingu do mainstreamu. Jak dla mnie redaktor albo redaktorzy strasznie wyprali jej książki z tego charakterystycznego (przesadzonego) dla niej stylu. Nie wszyscy byli fanami, ale przynajmniej była jakaś, a nie taka jak cała reszta.

Post przez Księżycowa Kawa » 15 sierpnia 2018, o 15:50

Za mną chodzi cykl Chaos, lecz na razie nie miałam okazji.
Denis Diderot

*
*

Post przez rewela » 19 sierpnia 2018, o 20:48

właśnie mierzę się z cyklem Chaos, ale cóż rzec...szału nie ma, choć i tak szybko się czyta.. już trzecią książkę cyklu kończę :D
zadziwia mnie to, że graja mi panowie motocykliści :D kiedy czytałam Motorcycle Man miałam problem z Tackiem, bo pewne rzeczy mi przeszkadzały, ale przed Chaosem zrobiłam powtórkę z Red i Tacka i wszystko się zmieniło! zakochałam się w Tacku :D i inni Chaos MC zaczęli mnie kręcić :P

Post przez szuwarek » 20 sierpnia 2018, o 11:10

jessu skończyłam Wild and free - strasznie beznadziejne zakończenie. :ermm:

Post przez kejti » 20 sierpnia 2018, o 18:35

napiszesz w spojlerze jakie? bo ja przez to nie przebrnę...

.
.

Post przez Księżycowa Kawa » 20 sierpnia 2018, o 20:42

szuwarek napisał(a):jessu skończyłam Wild and free - strasznie beznadziejne zakończenie. :ermm:

Niezły z tego wyszedł bełkot :hihi:
Denis Diderot

*
*

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do A