Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:18

Lizzy ma ochotę na

Nie wiesz, jaki tytuł konkretnie przeczytać? Doradzimy!

Ulubiona autorka/autor: Nicholas Sparks, Eric Emmanuel Schmitt

Lizzy ma ochotę na

Post przez Lizzy » 22 lipca 2018, o 23:56

Okej więc odpowiednio pokierowana przenoszę się do odpowiedniego działu żeby bałaganu na forum nie robić.
Mama ochotę na jakiś erotyk, ale w życiu żadnego nie czytałam (nawet Grey'a tutaj kłania się jedynie film), więc jestem całkowitym świeżakiem nieskalanym taką literaturą :evillaugh:
W najbliższym czasie przejrzę forumowy dział Aleja czerwonych latarni: Polecane, przeczytane, ale może wy mogłybyście mi szepnąć jakiś tytuł?
Nie cierpiałam poezji, dopóki ktoś nie nauczył mnie jej cenić.
Powiedział, żebym patrzyła na wiersz jak na zagadkę.
Rolą czytelnika jest odszyfrowanie kodu, czyli słów, na podstawie całej posiadanej wiedzy o życiu i emocjach.
Czy poeta używa czerwieni jako symbolu krwi? Gniewu? Pożądania? A może taczka z wiersza jest czerwona po prostu dlatego, że czerwony brzmi lepiej niż czarny?
(...)

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 23 lipca 2018, o 09:01

Tak zapytam, z ciekawości, czy przeczytałaś już romanse z dużą ilością erotyki, czy do tej pory brałaś same te grzeczniejsze? Jeśli nie czytałaś, to polecam Brenda Joyce "Kochankowie i kłamcy" i "Zdobywca", Bertrice Small "Niewolnica miłości" oraz cykl o Skye O'Malley i np. Robin Schone "Kochanek" i "Kobieta Gabriela". W typowych erotykach nie siedzę, więc niestety nie umiem pomóc, ale wyżej wymienione romanse są naprawdę pikantne i mają dobrą fabułę.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lizzy » 23 lipca 2018, o 09:55

Nigdy nie czytałam, zawsze do tej pory te grzeczniejsze. Dziękuję Kawko zaraz sprawdzę opisy na lubimyczytać i zobaczę, który by mnie pierwszy zainteresował.
Rolą czytelnika jest odszyfrowanie kodu, czyli słów, na podstawie całej posiadanej wiedzy o życiu i emocjach.
Czy poeta używa czerwieni jako symbolu krwi? Gniewu? Pożądania? A może taczka z wiersza jest czerwona po prostu dlatego, że czerwony brzmi lepiej niż czarny?
(...)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 27 lipca 2018, o 19:20

To jeszcze książki Stephanie Laurens powinny ci się spodobać
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 28 lipca 2018, o 22:27

Po angielsku byłoby łatwiej, ale może coś z tego:
„Za sceną” Olivia Cunning i jej cykl Sinners on tour;
„Pokusa” i cykl Uwikłani Laurelin Paige;
„Kwiaty nie są konieczne” Cari Quinn;
„Szczęśliwa zamiana” Katee Robert;
Sylvia Day – ma zarówno współcześnie jak i historyki;
„Edukacja Kopciuszka” Gina L. Maxwell – na dobrą sprawę nic szczególnego, ale dobrze się czyta;
„Więzy” Sierra Cartwright;
„Na każde jego żądanie” i „O dwa słowa za dużo” Sara Fawkes – nieciekawie się zaczyna;
„Podniebny lot” R.K. Lilley;
Megan Maxwell – ogólnie, tyle że chyba nie na początek;
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Lizzy » 28 lipca 2018, o 22:41

Dzięki dziewczyny teraz będę miała co robić :P :przytul:
Kawo po angielsku też mogą być, choć wolę zacząć od polskich. Niby się uczę angielskiego, oglądanie filmów bez napisów i lektora nie sprawia mi problemów, czytam mangi i komiksy po angielsku, ale książki mam jakąś blokadę te ściany tekstu w obcym języku trochę mnie paraliżują i czytanie płynnego, dłuższego tekstu wymaga ode mnie znacznie więcej skupienia i wysiłku, a ostatnio mi się wysilać nie chcę, jednak jak coś polecisz to nie pogardzę poleci po prostu do dalszych planów czytelniczych jak trochę mi lepiej będzie.
(...)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 28 lipca 2018, o 22:47

„Mister Black” P.T. Michelle – chyba nadal jest na Amazonie do pobrania za darmo; to w sumie taki dłuższy prolog, akcja zaczyna się w następnych częściach i się rozkręca; cykl In the Shadows;
J.A. Huss ogólnie – można zacząć np. od cyklu Rook and Ronin – „Tragic”
- to tak w pierwszej chwili…
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 lipca 2018, o 13:41

historycznie bardzo ciekawie erotyczne sceny opisuje Caryle i Hoyt ;)
współcześnie... Polecam Emmę Chase, zwłaszcza cykl Legal Briefs. Albo Vi Keeland, też jest erotyczna - Egomaniac taki to hicior ;)

nie są to typowe erotyki, ale może nie ma co się rzucać na głęboką wodę tak od razu, najpierw sprawdź sobie czy dasz radę z książką gdzie seks gra dużą rolę, a potem sięgaj po to gdzie seks to 70% treści ;)
Księżycowa Kawa napisał(a):Sylvia Day – ma zarówno współcześnie jak i historyki;
jeśli chodzi o typowy erotyk to bym postawiła właśnie na Day ;) i Crossa od niej.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Powrót do Mam ochotę na...