Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...
3D Kanojo: Real Girl - anime powstało na podstawie 12-tomowej mangi. Jak się okazało, będzie drugi sezon (styczeń 2019). Pierwszy sezon powstał z 6 tomów, kończy się dobrze, ale nie zamknął żadnego wątku. Czekam na ciąg dalszy, bo warto. Chyba że wcześniej przeczytam mangę
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.” “Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”
Lilia napisał(a):A ja oglądam 3D Kanojo: Real Girl - fajne to
O, a ja własnie do listy ekranizacji dodałam, bo ma się w tym roku pojawić też wersja aktorska
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące — Ursula K. Le Guin
Niby ciekawy 11 odcinek Devils Line ale już się nie mogę doczekać 12 i ostatniego, mam tu na myśli zmuszenia się do obejrzenia. Ta główna bohaterka mnie tak irytuje
Edit: skończyłam, dobrze że sprawdziłam czy coś dali po napisach bo nie byłam zadowolona z końcówki ale ten dodatek jak dla mnie wszystko zakończył. Takie 6/10 daje
Ja nie znam, w sumie w tym temacie to ja niewiele znam
kejti, pierwsze mnie zainteresowało. Przewodnicząca czy jak jej tam jest mi znana. a ten ostatni romans oglądałam mojej Małej przez ramię Ale bardzo dziękuję
Lilia napisał(a):Oglądam Akagami no Shirayuki-hime - fajne to. Któraś oglądała???
wydaje mi się, że oglądałam i byłam zadowolona ale niestety Myanimelist zaczęłam zbyt późno prowadzić i sama nie wiem. Zapiszę sobie, dzięki
klarku a inu x boku? Ja wiem, że to może średnio zainteresować z opisu ale jest na prawdę super! Po tym miałam fazę na taką tematyke i dałabym wiele żeby móc obejrzeć coś nowego
masz na myśli Akagami no Shirayuki-hime ? a Ty jak uważasz? Ja chyba musiałabym powtórkę tego zrobić chociaż na pewno to oglądałam a Kaichou wa Maid-sama! dobrze pamiętam a oglądałam lata temu
Kaichou wa Maid-sama! oglądałam kilka razy i czytałam mangę - taką fanką jestem
Akagami no Shirayuki-hime jestem dopiero po trzech odcinkach, ale podoba mi się. W każdym odcinku coś się dzieje, pojawiają się nowi bohaterowie, a jednocześnie główna historia dalej się ciągnie. Na razie wygląda to na miłość niemożliwą, bo on jest księciem, a ona mieszczką-zielarką. Czasami mam wrażenie jakbym oglądała bajkę Disneya
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.” “Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”
bo to tak pod to podchodzi ile ja bym dała za jakieś dobre anime, romans... Ogólnie to mam parę takich które zaliczam do udanych ale niestety nie szukam nic nowego, głównie dlatego że mnie wkurzają odtwarzacze, wszystko mi się zacina a neta mam takiego dobrego